Ondra Prepsl ví, že umístění v tabulce se řeší až v zimě

Dlouholetá opora účastníka fotbalové národní ligy MFK Frýdek-Místek, za který odchytal celkem 173 zápasů a vychytal 43 nul. Bývalý mládežnický reprezentant ČR, nyní brankář 1. BFK Frýdlant.  To je Ondřej Prepsl. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, díky, že jsi přijal pozvání k rozhovoru. Máš přezdívku "Kexik", jak to vzniklo?
Přezdívka vznikla snad již v mých osmi letech v přípravce. Trenéři mi říkali "Prepslik" a pak z toho vzniklo "Kexik" a drží se mne celou dobu.
Jsi odchovancem ostravského Baníku, na konci dorosteneckého věku jsi odchytal i dva zápasy za českou reprezentaci do 19 let. Jak na tuto dobu vzpomínáš a mimochodem, s kým ses v repre potkal?
Zážitky jsou to pěkné a určitě jsem rád, že jsem tu možnost měl. Chytal jsem dva zápasy, a to proti Severnímu Irsku a Dánsku, bohužel oba jsme prohráli. Mezi mé spoluhráče patřili například Bořek Dočkal, Václav Pilař, Jan Necid nebo Lukáš Vácha. Určitě je fajn, že tihle kluci to dotáhli tak daleko.
Sledoval jsi i poslední zápas Severní Irsko - ČR?
Bohužel ne. Momentálně to mám dost hektické, jelikož rekonstruujeme byt a naplno se rozjela i má práce v mládežnické akademii v Karviné. Do toho tréninky ve Frýdlantu, takže ani moc volného času nezbývá. Naštěstí moje rodina mne vždy ve sportu plně podporovala.
Předpokládám ale, že výkony tvých bývalých spoluhráčů ve Frýdku-Místku, kde jsi působil dlouhých devět let sleduješ, že?
Samozřejmě ano. Vzhledem k současnému kádru jsem čekal, že to bude o něco lepší. Ale věřím, že se kluci zvednou a půjdou nahoru.
Pokud by byla možnost přivést z Lipiny (Frýdek-Místek) do Frýdlantu tři nové hráče, koho bys rád tady přivítal?
Moje volba by padla na Fituse (Petr Literák), Michala Švrčka a Matěje Biolka.
Třeba se alespoň v případě Petra Literáka brzy dočkáš. Uvidíme. Pojďme ale ke gólmanům. Na divizní poměry máte velmi kvalitní brankářskou trojici. V prvním utkání v Kozlovicích, kde jste dostali pět branek, musel po vyloučení Marka Čecha téměř 80 minut chytat obránce Šimon Křiva. Takže máte vlastně čtyři kvalitní gólmany?
No je pravda, že jsme si pak Šimona dobírali, že dostal pět branek a další zápas si už ani nezahrál (smích). Ale teď vážně. Co se týká mých brankářských parťáků, tak o Marku Čechovi se není třeba ani bavit. Vedl mne jako trenér gólmanů už ve Frýdku-Místku a i teď se každý trénink mám od něj co učit. Je to pořád výborný brankář a hlavně super člověk. Zdenka Ježe jsem předtím moc neznal a navíc byl zraněný, ale i tady cítím, že má zájem, aby naše brankářská parta skvěle fungovala a hodně tomu napomáhá i trenér brankářů Olda Čunta. Mám z toho hodně dobrý pocit, jak to funguje.
Jak jsi viděl divokou přestřelku s Havířovem ze svého pohledu?
První poločas jsme neplnili to , co jsme si řekli, nechávali jsme je moc hrát. Druhý poločas jsme už plnili vše do puntíku a Havířov jsme přehrávali. Jsem strašně rád, že jsme se nevzdali jak za stavu 2:0 tak po vyrovnávacím gólu na 3:3, tím jsme jako tým ukázali velkou vnitřní sílu.
Co říkáš na fantastické tažení nováčka z Ústí?
Abych řekl pravdu, já tabulku řeším poprvé až v zimě, to už má nějakou vypovídající hodnotu. Ve své kariéře jsem takový start zažil ve druhé lize a na konci sezóny jsme byli rádi za to, že jsme se zachránili. Tím samozřejmě nechci nějak snižovat kvalitu Ústí, start se jim určitě povedl a jsem sám zvědavý jak se předvedou u nás za 14 dní.
Co bys na závěr svým věrným příznivcům vzkázal?
Ať určitě vždy dorazí v hojném počtu a ženou nás dopředu. Co jsem měl možnost poznat, tak s námi jezdí i na venkovní zápasy, povzbuzují nás a jsou prostě skvělí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.