Bohumil Puchýř:Doufám, že v Rožné nedostaneme desítku jako předloni

Pětatřicetiletý hráč Pohledce Bohumil Puchýř vstřelil dvě branky do sítě rezervy Bohdalova, i když jeho tým hrál skoro celý zápas o deseti. Naši čtenáři mu pak poslali nejvíce hlasů v anketě hráč kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Já hrál fotbal od malička, nikoliv však závodně. Za Nové Město (SFK Vrchovinu) jsem začal hrát, až když mi bylo lehce přes 20, takže jsem žáky ani dorostem neprošel. Do Vrchoviny jsem tenkrát šel hrát jako do béčka, protože tam v tu dobu hráli dobří kámoši Kamil Tatíček, Bohumil Jandourek a především Pavel Bukáček, který mi byl v začátcích největším rádcem. (smích)
Na jakém postu nastupujete?
Levý záložník.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
Nepamatuji se, je to už dávno. Vzpomínám si jen, že jsem dal kdysi gól Žďáru, když tenkrát hrál s Novým Městem (SFK Vrchovinou). Jinak já nikdy moc góly nedával, důležitější pro mě byl výkon a pocit ze hry.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?
Nepamatuji, je to už dávno, bylo to za SFK Vrchovina B a bylo mi něco málo přes 20 let.
Hrál jste za jiný klub než je Pohledec?
SFK Vrchovina, TJ Nová Ves, spíše ale jen za rezervy. K tomu bych přičetl asi i těch už skoro 20 let, co hraji malou kopanou za FC Holubka.
Jak hodnotíte zápas s Bohdalovem B?
Vzhledem k tomu, že jsme již od 7. minuty hráli v deseti, tak je bod dobrý.
Byl jste zvolen hráčem 6. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
V prvním poločase celkem dobře, v druhém už to bylo trochu horší, navíc jsem si někdy v 70. minutě bohužel poranil kotník a musel jsem pak vystřídat.
Jak byste popsal vaše dvě vstřelené branky?
O první gól se plnou měrou zasloužil Leoš Ondráček, utekl po pravém křídle a naservíroval mi to do vápna, jak se říká na stříbrném podnose. Z té pozice by to trefil i Honza Rous. (smích) Druhý gól padl po zaváhání stopera, na mokrém terénu nějak podklouzl a odskočil mu míč. Já pak šel sám na gólmana a proměnil, což u mě nebývá zas takovým zvykem.
Příští kolo vás čeká Rožná, co od zápasu očekáváte?
Bude to hodně těžký zápas, Rožná je velmi kvalitní soupeř a na jejich malém hřišti se nám dlouhodobě nedaří. Pamatuji si, jak jsme tam předloni dostali desítku. Hlavně ale doufám, že budu moct nastoupit, kotník totiž ještě není úplně v pořádku.
Proč myslíte, že se vám daří lépe jak v předešlé sezóně?
Předchozí sezónu nemůžu objektivně hodnotit, kvůli různým zdravotním problémům jsem odehrál asi jen třetinu zápasů. Z mého pohledu jsme ale měli jednu z nejméně běhavých záloh v soutěži, dělali jsme hodně chyb při bránění a také jsme spálili obrovské množství šancí.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Malinký lok Alpy. (smích)
Co říká fotbalu vaše rodina či přítelkyně?
Všichni se už dávno smířili s tím, že fotbal dostane stejně vždycky přednost.(smích)
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Kromě fotbalu hraji i lední hokej, cvičím, běhám a hraji a trénuji golf.
Jaké máte zaměstnání?
Na jaře jsem dělal v kanclu, přes léto byly nějaké brigády, momentálně něco sháním.
Oblíbený film nebo seriál?
Mám rád staré westerny (40., 50. a 60. léta), převážně s Johnem Waynem a Audiem Murphym v hlavních rolích. Současné filmy ani seriály moc nesleduji. Nějaká výjimka se ale najde, docela se mi líbil film o fotbale s Amandou Bynes v hlavní roli (teď si nevzpomenu, jak se jmenoval). Měla v něm to správné nadšení a zápal do fotbalu.(smích)
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Nejvíce fandím asi naší fotbalové reprezentaci. Ta zpackaná kvalifikace mě mrzí hodně. Fandím ale i naší jednadvacítce a ženské repre. V naší lize přeji Zbrojovce, ale že bych to nějak moc prožíval, to ne. Maximálně se mrknu jen na teletext na výsledky. Dříve to bývalo lepší, hráči v klubech vydrželi déle a cítili k nim určité pouto. Dnes každý klub mění celý kádr ob půlrok. Moderní fotbal se mi nelíbí, je to celé jen obrovský stroj na peníze. Liga Mistrů je toho příkladem, ta mě třeba vůbec nezajímá.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Když jsem byl malej, tak byl mým oblíbeným hráčem Roberto Baggio. Když jsem hrával ve Vrchovině, tak jsem se snažil toho co nejvíce odkoukat od Pavla Bukáčka, svého času to byl jeden z nejlepších fotbalistů široko daleko, myšleno po herní stránce. (smích)
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Maso na všechny způsoby (hlavně vepřové, kuřecí, hovězí a ryby).
Oblíbené pití?
Minerálka a pivo.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je nedílnou součástí mého života, bez něj by to nebylo ono.(smích)
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Dobré stránky, je dobře, že se takto mapují i ty nejnižší soutěže.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.