Denis Bořucký: Přítelkyně si musela zvykat, že chodí s fotbalovým bláznem

A pak že se historie neopakuje. Hlasování o nejlepšího hráče kola ovládl stejně jako před dvěma týdny oldřišovský snajpr Denis Bořucký, který zcela jednoznačně převálcoval své soupeře. Nominaci si vysloužil za zápas proti Bolaticím, v němž vstřelil dva góly. Celkově už v soutěži zaznamenal šest branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Slyšel jsem, že vám opětovné vítězství v naší anketě moc velkou radost neudělalo a že jste dokonce svým přátelům doporučoval, aby hlasovali pro někoho jiného. Co je na tom pravdy?
Ano, radost z vítězství vůbec nemám. Zaprvé vypisování odpovědí bere spoustu času a zadruhé mě to stojí hodně peněz. S takovou nechám všechnu výplatu na pokutách. (smích) Je pravda, že jsem se snažil přesvědčit své teď už bývalé kamarády, aby hlasovali pro do té doby druhého Wojnara. Jenže po mé prosbě se mi procenta ještě zvýšila, takže jsem o pár svých kamarádů přišel. (smích)
Na portálu fotbalunas.cz se Oldřišovu daří skvěle, na hřišti je to trošku horší…Třeba proti Bolaticím jste promarnili dvoubrankové vedení. Byl jste z výsledku hodně zklamaný?
Kéž bychom byli na hřišti tak úspěšní, jako v téhle anketě. Zápas s Bolaticemi ještě dneska špatně skousávám. Pro mě to bylo obrovské zklamání nedotáhnout téměř vyhrané utkání do tříbodového konce.
Do utkání jste špatně vkročili, což bývá v letošní sezoně pravidlem. Proč vám chvilku trvá, než se rozjedete?
Je to už naše tradice. Opravdu netuším, proč to tak je. Říkáme si to každý zápas, že by bylo fajn konečně neprohrávat. Bohužel vždycky ze začátku hrajeme hodně špatně, dostaneme gól a musíme dotahovat. Naštěstí nás to spíše nastartovalo a zápas jsme vždy buď vyrovnali anebo úplně otočili.
Obrat nastal i proti Bolaticím, jenže domácí ještě stihli vyrovnat. Čím si vysvětlujete tyhle výpadky?
Zápas s Bolaticemi rozhodl druhý obdržený gól na 2:3. Bolatice se dostaly na koně a my se naopak začali strachovat o výsledek. Zalezli jsme na naši půlku a snažili se hrozit jen z brejků. Bohužel jsme pak neuhlídali jednu standardku, a dostali branku na 3:3.
Po zápase v Bolaticích jste byl hodně naštvaný na rozhodčí. Co vás tak vytočilo?
Naštvaný na rozhodčího jsem ještě dneska! Opravdu jsem z té remízy špatný. Nevadí mi ani tak ta remíza, jako spíš jak k ní došlo. Kdyby Bolatice daly dva góly po krásných akcích nebo něčem podobném, tak to beru. Bohužel góly padly po chybných rozhodnutích hlavního rozhodčího. Největší chybou byla branka na 2:3. Přišel centr z pravé strany, náš brankář balon v klidu chytil, ale hostující hráč ho stáhnul za ruku, ten míč pustil a už to jen doklepli do prázdné kasy. Podle mě ani samotní bolatičtí hráči nevěřili, že tohle může rozhodčí uznat. A také třetí branka padla po chybném rozhodnutí, kdy mi sudí písknul hru na zemi, i když na mě šlapali dva domácí hráči. Přitom v prvním poločase úplně stejnou situaci jako hru na zemi domácím nevyhodnotil jako faul. Bohužel pak přišla standardka a gól na 3:3.
Oldřišov si sice drží průměr čtyř vstřelených branek na zápas, ale poměrně často také inkasuje. Je to důsledek ofenzivní taktiky anebo doplácíte na chyby? Na obranu se asi budete muset zaměřit…
Takhle to v Oldřišově je pořád! Nejvíce vstřelených branek, ale i obdržených. (smích) Aspoň hrajeme fotbal pro diváky. A myslím si, že spíše dostáváme hloupé branky. Budeme se toho snažit v příštích kolech vyvarovat.
Vy osobně jste dal Bolaticím dva góly. Můžete je prosím popsat?
První gól padl poté, co Michael Jadrný chtěl nahrát do lajny na Danka Brunclíka, všichni včetně stopera Bolatic čekali, že přihrávka projde až na Danka, ale do přihrávky jsem vběhnul já, přebral si to do protipohybu stopera a běžel sám na gólmana. Všiml jsem si, že brankář má hodně místa u pravé tyčky a naštěstí jsem to trefil přesně. Druhá branka padla po krásné přihrávce Patrika Dřizgeviče mezi stopery, já se znovu ocitl sám před gólmanem, vystřelil jsem na přední tyčku a vyšlo to. (úsměv)
Se šesti vstřelenými brankami vévodíte listině kanonýrů. Děláte si zálusk na pozici nejlepšího střelce soutěže?
Tak na takové cíle je ještě hodně brzo. Já bych byl raději, kdybychom se do posledního kola prali o první místa jako tým.
Jak jste zatím v Oldřišově spokojeni s dosavadním průběhem sezony?
Myslím si, že jsme s průběhem sezony zatím spokojení. Mohlo to být lepší, ale vlastně i horší. Mrzí nás jen ta zbytečná remíza s Bolaticemi. A vlastně nás štve ještě jedna věc. A to je počet našich zraněných hráčů. Máme minimálně sedm lidí na marodce, takže doufám, že se kluci dají rychle do kupy.
V neděli doma nastoupíte proti vedoucím Darkovičkám, na které se můžete v tabulce bodově dotáhnout. Co čekáte od tohoto utkání? Hosté zatím pouze dvakrát inkasovali, takže nepůjde o nic jednoduchého…Jaká taktika by na soupeře mohla platit?
Čekám velice těžké utkání. Určitě nebude náhoda, že jsou Darkovičky zatím první. Mají propracovanou hru dozadu a díky tomu nedostávají góly. My však do zápasu určitě nepůjdeme se strachem! Budeme chtít vyhrát a udělat radost našim fanouškům.
Když jsme u předzápasových příprav, máte třeba nějaký speciální rituál před výkopem?
To rozhodně ne. Žádný rituál nemám. Na takové věci moc nejsem.
Ohlédněme se krátce za vaší kariérou. Jaký nejvýznamnější moment vám utkvěl v paměti?
Jak už jsem psal v minulém rozhovoru, tak žádný úspěch nemám a vlastně ani speciální moment mě nenapadá.
Vzal byste třeba něco zpátky?
Ani tady bohužel nemám odpověď. Možná jsem v dorosteneckém věku mohl dát fotbalu něco víc. Ale jestli by to k něčemu bylo, to vůbec nevím. (smích)
Měl jste v minulosti anebo máte pořád nějaký fotbalový vzor? Kterému klubu třeba fandíte?
Tak asi jako každý kluk, co hraje fotbal, má za svůj vzor svého otce a já nejsem výjimkou. Jinak jsem velký fanoušek Liverpool FC, takže jsem si velmi oblíbil Stevena Gerrarda a z aktivních hráčů Luise Suaréze. Ten, co předváděl v Liverpoolu, to byla fantazie.
S přítelkyní jste nedávno oslavil roční výročí. Jak moc vás ve fotbale podporuje?
Vidím, že jste dobře informovaní. (smích) Ze začátku si musela hodně zvykat, že chodí s opravdu fotbalovým bláznem. Moc nechápala, že nevynechám žádný trénink ani zápas. Ale teď už to bere jako fakt a je naprosto úžasná. (úsměv) Podporuje mě, jak může. A když jí to čas dovolí, tak chodí na každý zápas, za což jsem opravdu rád.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.