HRÁČ KOLA MIROSLAV VELENSKÝ: V Semicích mě motivovali i neslušní fanoušci

Hráčem kola za uplynulý víkend se stal se 44 procenty hlasů městecký útočník Miroslav Velenský. Rozhovor (publikovaný jako "Hráč kola Miroslav Velenský: dostavěl jsem domeček a vrátil se k fotbalu") jsme s tímto velkým dříčem a optimistou dělali již před rokem, tentokrát jsme tak na něj mohli navázat a dozvědět se nové skutečnosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Před rokem jste v rozhovoru říkal, že jste zanedbával tréninky kvůli stavbě domu. Tak se na úvod zeptám: už bydlíte v novém a trénujete naplno? Jak probíhala v Městci letní příprava?
Dobrý den, ano, to je pravdou. Již bydlíme v novém, kde je ale stále spousta práce - no jiné to nebude. Trénuji naplno, i když jednou za pět týdnů mívám pracovní službu, tak se stane, že mi to s tréninkem nevyjde, ale na zápas si to vždy nějak zařídím! Letní příprava, musím přiznat,byla dost kostrbatá, ale to bývá na této úrovni asi všude. Někdo byl na dovolené, ale především nás konkrétně trápila zranění z minulé sezóny, kdy se dávalo dohromady pět kluků. Proběhl nějaký přáteláček, ale spíš se zkoušely nové varianty rozestavení. Nyní se vše ustálilo kromě zranění Péti Novotného, který je po operaci. Tak mu přeji brzký návrat na trávník!
Trenér mi říkal, že se zápas od zápasu zlepšujete. Čím si to vysvětlujete, přidáváte si? Myslíte, že máte nejlepší fotbalová léta teprve před sebou?
Když to říkal trenér, tak je to asi pravda. Doufám, že se bude dařit alespoň takhle dál. Nějaká ta fyzička zbyla ze zimní přípravy, po které jsem se cítil dobře, teď jsem ji snad jen podpořil. Těžko říci, podle toho, jak se to vezme, ale myslím, že už spíše za sebou. Určitě se ale snažím dostat do takového tempa, jako před mým zraněním a odvést dobrou práci pro tým. Určitě na to má vliv i soužití s mojí ženou, na které jsem se velmi těšil.
Jak těžký byl pro vás zápas se Semicemi B?
Do Semic jsme jeli s tím, že se nám tam dvakrát nedaří a čekali jsme i nějaké ty hráče jejich A-mužstva, což se potvrdilo. Bylo vidět, že spoléhali jen na to a všechny nakopávané míče létaly jen na jejich útočné duo z A týmu. V první půli se ještě drželi, dokonce i vedli 2:1, od té doby neměli prakticky nic. Druhá polovina byla jednoznačná a spíše jsme se fotbalem bavili. Mě osobně vyhecovali domácí fanoušci, kteří si mě brali zbytečně do úst, a tímto bych jim chtěl poděkovat k výkonu.
Popište nám, prosím, svůj gól a asistenci z tohoto utkání.
Otáčel jsem výsledek těsně před poločasem na 3:2, kdy jsem měl balón na pravé straně na úrovni velkého vápna, nejprve jsem o balon „klopýtl,“ což jsem si vyslechl od domácích fans. Přihrál jsem Tůmovi, který centroval před branku, kde mi centr srazil Vocásek, a já ve skluzu zakončoval do odkryté branky! Asistenci nevím kterou, byly vlastně tři! První asistence byla na vyrovnávací gól, znovu z pravé strany, kdy jsem obešel obránce a přihrával Martinovi Tůmovi na malé vápno a on se nemýlil!
Věříte, že budou podobné výsledky přicházet nadále? Věříte v postup?
Určitě věřím, že se nám bude dařit dál, jak herně tak výsledkově, tým máme nyní dobře poskládaný, celkem i mladý, já jsem ve třiceti pomalu nejstarší. Minulou sezónu nám to uteklo, tak se to letos snad povede. Cesta bude trnitá!
Jaká je městecká kabina? Kdo je největší lídr či bavič?
Pěkná prostorná! Ne, parta je tu super, myslím, že se všichni tak nějak doplňujeme!
Vím, že jste velkým fanouškem Sparty i Rosického. Povedlo se Vám se se svým idolem setkat, když hraje opět v ČR?
Nepovažuji se za zarytého Sparťana, ale od mala jí fandím. Tomáše jsem viděl pouze na hřišti, tenkrát když hrál na Letné s Arsenalem.
Co říkáte na současnou situaci ve Spartě?
Moc se mi to nelíbí, neuznávám takové velké změny, tímto způsobem tam nemůže být pořádná parta, natož výkony, jaké snad každý očekává!
Jak vidíte příští zápas?
Příští zápas hostíme tým Přerova a doufám, že potvrdíme tři body ze Semic a zvítězíme. Já osobně se zápasu nezúčastním, neboť letím na fyzické testy do Španělska... Dobře, tak tedy na dovolenou!
Vzkázal byste něco fanouškům?
Jako vždy, aby nás podpořili v nové sezóně a chodili v hojném počtu. Budeme se na ně těšit! Fotbalu zdar!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.