Pro hráče 5. kola Zlínské 1. B třídy skupiny B Petra Janču z SK Louky bylo dosud největším fotbalovým vrcholem semifinále Českého poháru v dresu Kroměříže proti ligové Mladé Boleslavi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé v naší anketě vyhrál kanonýr SK Louky Petr Janča. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, podařilo se Ti jako prvnímu hráči SK Louky opanovat naši anketu, co Tě to bude stát v kabině?
Děkuji. Vsadil bych se, že to náš pokladník určitě nemá v sazebníku, takže správně by to nemělo být nic. Ale když už si dal někdo práci s hlasováním, tak čekám sazbu jako za hattrick - 0,5 litru...
O víkendu jste porazili lídra tabulky z Kostelce u Holešova, jak se rodila Vaše domácí výhra?
Rádi hrajeme proti lídrům tabulky. I minulé sezóny nám to takto párkrát po sobě vyšlo, což znamená že se nám v těch zápasech většinou dařilo. Soupeř nepřijede bránit a bývá to otevřený fotbal. Tentokrát asi hodně pomohl rychlý gól na začátku druhého poločasu. Dohánět dvougólový náskok už stojí hodně sil.
Jak hodnotíš Vaše dosavadní výkony, co říkáš na úroveň 1. B třídu a můžeš ji srovnat s Okresním přeborem?
Se startem sezóny jsme určitě spokojeni. Je fajn nahrát hned na začátku soutěže nějaké body. Nebýt výbuchu na Mladcové bylo by to nad očekávání, ale to taky někdy musí přijít. Jo, I.B třída je fajn, zde jsme chtěli postoupit a to se povedlo. Hrají zde mužstva z velmi blízkého okolí a kvalitativně vidím oproti OP zase rozdíl. Myslím, že nás to všechny baví víc.
O víkendu hrajete na Veselé, co očekáváte od tohoto zápasu, Veselá navíc vede tabulku?
No my se znova těšíme, že si zahrajeme fotbal. Když bude nějaký bodík, super. Ale nic se neděje i kdyby to nevyšlo. Čekám těžší zápas, než proti Kostelci u Holešova.
SK Louky postoupily z Okresního přeboru Zlínska - můžeš nám představit Váš tým, kdo patří mezi opory?
Za poslední tři sezóny se kádr trošku obměnil, pár hráčů odešlo kvůli studiu nebo práci, podařilo se ale přivést tři, čtyři zkušenější hráče. Máme tu, ale taky šikovné mladé kluky z našeho dorostu, takže bych řekl ideální, vyvážený stav. Nebudu tu teď jmenovat konkrétně, někdo prostě přinese do týmu rychlost a bojovnost, někdo tomu zase musí dát řád a myšlenku.
Jaké byly Tvoje fotbalové začátky a jak se potom vyvíjela tvoje fotbalová kariéra?
Kromě pár prvních tréninků a pokusů tady v Loukách, kde taťka tenkrát trénoval žáky, už všechno od přípravek až po juniorku pak jen ve Zlíně. Po přípravě s A mužstvem Zlína na ligovou sezónu 2007/2008 jsem se domluvil napřed na hostování a pak přestupu do třetiligové Kroměříže, protože už nemělo smysl vracet se zpět do juniorky. Zkoušet štěstí a toulat se někde po II. ligách jsem kvůli studiu na UTB zavrhl a po pravdě by se mi ani moc nechtělo. Ale III. ligu lze ještě slušně skloubit se školou nebo zaměstnáním. V Kroměříži to byly taky fajn roky a vrcholem bylo to semifinále poháru proti Mladé Boleslavi. Předtím jsme zvládli vyřadit ještě ligovou Zbrojovku (o to těžší že to byly dvojzápasy doma - venku) a Baník nám odklidil z cesty tenkrát Slavičín
Pamatuji si Tě z působení v divizním Slavičíně, jak vzpomínáš na své angažmá na Valašsku a se kterými spoluhráči jsi si nejvíc rozuměl?
Ano, to byla jedna sezóna na hostování hned po dorostu, protože i v béčku Zlína byl tehdy docela přetlak. Vzpomínám hrozně rád, byl to můj první rok v mužích a dalo mi to strašně moc. I tady nám vyšlo pohárové tažení. V mém vůbec prvním zápase za Slavičín jsme sfoukli v Pitíně tehdy druholigovou Kroměříž 3:0, pak ještě druholigové Kunovice a doma na penalty také Zbrojovku Brno. Nakonec to musela do Slavičína přijet ukončit až Slavia Praha. Sranda no. Rád vzpomínám na Milana Otépku, Tomáše i Peťu Švacha nebo Pavla Kříže, ještě s námi hrával Laďa Chalupa, takže učit se opravdu bylo od koho.
V 1. B třídě nastupuje řada zkušených fotbalistů - Jirka Jaroš, Pavel Sedláček, Ivoš Světlík nebo Zdeněk Julina, co říkáš na jejich výkony?
No popravdě není to na dálku moc jak sledovat a objektivně hodnotit. Spíš si všimnu, kterým týmům se zatím daří a kterým moc ne. Ale myslím, že už to všichni máme hlavně pro zábavu.
Jak vidíš ambice Louk v této sezoně a kdo podle Tebe postoupí do 1. A třídy?
My jsme teď dvě sezóny po sobě postupovali takže si pořád zvykáme. Cílem zůstává zajistit si soutěž na další rok. Když to bude v klidných patrech, tím líp. Zatím se zdá, že soutěž bude vyrovnaná. Mladcová vypadala dobře, ale my jsme naopak nehráli ani nebojovali. Uvidíme, co nás čeká na Veselé nebo s Malenovicemi. To by měla být asi mužstva nahoře.
Budeš naživo sledovat výkony Zlína v Evropské lize v Olomouci?
Ne, nechystám se. Úspěch je to nádherný, rád se podívám v televizi, jen škoda, že se nepovedl alespoň jeden atraktivnější soupeř. Jako kovaný Zlíňák klukům samozřejmě fandím a přeju úspěch, škoda, že jich pomalu znám z kádru míň a míň. Po posledním postupu z ligy mě to bavilo sledovat mnohem víc. Teď je na můj vkus těch "žoldáků" ve Zlíně až moc, ale ligu a k tomu ještě EL jen s odchovanci a hráči z regionu prostě hrát nejde a ty lepší zase neudržíte dlouho.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku