Nadvláda Tatranu a Ústrašína v anketě Hráč kola pokračuje, žezlo tentokrát převzali zelenobílí

Hráčem uplynulého kola se tentokrát stal červenořečický David Roubal. Player, který s fotbalem začínal ve Spartě Krč nyní válí v dresu Tatranu a nutno říct, že díky svému výkonu z minulého víkendu proti SK Jiřicím se může TJ Tatran jako jeden z mála týmů v soutěži pochlubit prozatimní sérií pěti zápasů bez porážky v nové sezóně. Na následujících řádcích si rozhovor s oporou příjemného překvapení loňské sezóny můžete samozřejmě přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Davide, letos jsi se stal už druhým hráčem TJ Tatranu, který ovládl anketu Hráč kola Poutník ligy, tentokrát navíc se značným náskokem na druhé místo. Sledoval jsi průběh hlasování?
Zdravím Tě, lhal bych, kdybych řekl, že jsem se občas nepodíval, ale velkou pozornost jsem tomu nepřikládal.
Přestože TJ Tatran patří mezi dva týmy, které doposud neokusily hořkost porážky, zároveň patří i do dvoučlenné skupiny, která stále čeká na první letošní výhru. Plánujete sbírat remízy i nadále, až do konce sezóny?
Budu určitě mluvit za všechny, když řeknu, že nám remízy určitě nevyhovují. Je to sice lepší než prohrát, ale sbírat každé kolo po bodu je málo.
Právě s celkem, který letos ještě nevyhrál, TJ Sokol Plačkov, se utkáte v rámci 5. hracího kola již tento víkend. Jak podle tebe tenhle zápas dopadne?
Já jsem nyní v zahraničí, tudíž se nebudu moci zúčastnit, ale věřím, že kluci urvou 3 body a výhru. Navíc Plačkovu se nedaří tak, jak bývalo zvykem i proto věřím v zisk 3 bodů.
V uplynulém kole proti SK Jiřicím jsi byl u všech tří gólů, které tvůj tým vstřelil. Penalta se pískala po faulu na tebe, na druhý gól jsi přihrál a ten poslední dokonce sám vstřelil. Jak utkání probíhalo z tvého pohledu?
Jiřice hráli o trošku lepší fotbal než my, ale remíza byla asi zasloužená,nějaké další neproměněné šance byly na obou stranách. Jinak z mého pohledu se jednalo o povedené utkání, ale bohužel jsme z toho vytěžili jen bod.
Po relativně temných časech, kdy se TJ Tatranu ne úplně dařilo, ale spíše se jen krčil u dna tabulky to teď vypadá, že se hodláte pohybovat v horních patrech a o umístění bojovat s takovými celky jako je Obrataň, Pacov, Kamenice, nebo Žirovnice, které si na nedostatek hráčů rozhodně nemůžou stěžovat. Vnímáš také ten herní posun jako člen červenořečického kádru? Co za ním skutečně stojí?
Náš tým v posledních sezonách prošel generační obměnou a jisté zlepšení pozoruji i od doby co k nám přišel z Pelhřimova Jan Duchan, který je na hřišti velmi znát, jak svým fotbalovým umem, tak i nasazením a přístupem, kterým umí strhnout mužstvo.
Mezi hráči jednotlivých týmů hrajících Poutník ligu je velkým tématem vaše domácí hřiště, na kterém se nehraje dobře zpravidla nikomu, naopak vám poskytuje velkou domácí výhodu. Tobě osobně se na domácím pažitu TJ Tatranu hraje dobře?
Bohužel tento problém vnímám stejně jako většina účastníků Poutník ligy. Naše hřiště je tvrdé a odskok balonu je opravdu špatný asi jsme si na to zvykli, ale že bychom na tom nějak takticky stavěli to určitě ne. Mě osobně se na něm nehraje dobře, hřiště je moc vysoko a není odkud brát vodu a finance na zásobník atp nejsou.
Ještě před svým přestupem na konci sezóny 2014/2015 do TJ Tatranu Červená Řečice jsi působil v klubu SK Sparta Krč, hrající momentálně pražskou III. třídu. Co bylo důvodem tvého přesunu z Prahy na Vysočinu?
V Praze jsem s fotbalem začínal jako malý kluk, ale v 16 ti letech dostala přednost škola. Tehdy hrálo áčko Krče ČFL. Nevím přesně co se tam stalo, ale III. Třída je pro klub ostuda si dovolím tvrdit. V Řečici mám prarodiče a jezdím tam odmalička, mám tam spoustu kamarádů, tudíž nebylo co řešit.
Na kolikátém místě očekáváš, že se TJ Tatran umístí na konci sezóny? Nejspíš to asi nebude boj o záchranu a kalkulování do posledního kola, že?
Doufám, že ne (smích). Osobně bych byl velmi potěšen, kdybychom zopakovali výsledek z minulé sezony. Tipuji, že skončíme na 6. místě.
Čemu se mimo fotbalu věnuješ ve svém volném čase?
Rád zajdu s přáteli na pivo a občas chodím hrát tenis.
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Je tady něco co ti chybí, co by jsi změnil, nebo zlepšil?
Pravidelně jsem je sledoval dříve, když byly ještě reportáže z každého zápasu. Což se teď vrací a za to jsem jedině rád. Určitě bych nic neměnil, koncept je super, držím palce, aby to klapalo jako doposud.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.