Matěj Žídek - V Oldřišově mi to sedlo

Anketu o nejlepšího hráče kola v letošní sezoně ovládají fotbalisté Oldřišova. Nejvyšší počet hlasů tentokrát obdržel pětadvacetiletý Matěj Žídek, který je jednou z letních posil mužstva. Vytáhlý stoper získal nominaci za spolehlivý výkon proti Krásným Loučkám, v němž doslova vygumoval hostující útočníky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste přijal své vítězství?
Už když jsem se dozvěděl o své nominaci, tak jsem tušil, že by to tak mohlo dopadnout. Denis Bořucký tuto anketu sleduje pravidelně, takže mě už v průběhu informoval, jak na tom zatím jsem. Do sestavy kola jsem se dostal poprvé, takže toto vítězství potěší.
Už víte, co dobrého spoluhráčům přinesete? Na jakou lahvinku se můžou těšit?
V kabině celkem jede Zelená, takže s tou žádný problém nebude. Spíš si ale myslím, že to vyřeší nějaký poplatek do kasy. Pokladník se určitě co nejdřív ozve.
Nominaci jste obdržel za zápas proti Krásným Loučkám. Jak se vám osobně hrálo?
Hrálo se mi docela dobře. Před zápasem nám celý den pršelo, takže to byl rychlý fotbal. Jinak si svůj výkon netroufám hodnotit. Na tohle tady jsou jiní lidé. Hlavně jsem rád, že se nám konečně podařilo zvítězit na vlastním hřišti.
V samotném utkání jste se na výhru pořádně nadřeli. Čím si tyhle potíže vysvětlujete? Nenastalo třeba nějaké podcenění soupeře?
Tento zápas nám moc nevyšel. Už od začátku nás soupeř trošku přehrával. Proto bylo velmi důležité, že jsme šli do vedení, které jsme se štěstím udrželi až do konce zápasu. Určitě nešlo o žádné podcenění Krásných Louček. Hráli jsme s velmi kvalitním soupeřem.
Oproti předchozím dvěma kolům jste dost zapracovali na defenzivě, když jste vzadu dokonce udrželi nulu. Byla to taktika anebo opatrnější hra vyplynula až z průběhu zápasu?
Je pravda, že jsme v minulých utkáních inkasovali hodně branek. Právě proto jsme si před zápasem říkali, že nesmíme brzy inkasovat, což se nám nakonec povedlo. Hlavně musím pochválit souhru s Honzou Droppou. Konečně nám to vyšlo. Doufám, že to vydrží co nejdéle.
V neděli odpoledne cestujete do Bolatic. S jakými plány se tam chystáte?
Určitě tam pojedeme vyhrát, tak jako na každý zápas. Všichni ale víme, že nás nečeká vůbec nic lehkého.
Vy zatím nastupujete na postu stopera, ale slyšel jsem, že vám pozice až tak úplně „nevoní“. Táhne vás to více dopředu?
Ne že by mi tato pozice přímo nevoněla, jen na ní nejsem příliš zvyklý. Od mala nastupuju spíše ve středu zálohy, kde jsem se častěji dostával do zakončení a bráně soupeře. Je to ale všechno spíše o zvyku. Myslím si, že s mojí pozicí nebude žádný problém.
S Oldřišovem se zatím držíte v popředí tabulky. Jak vůbec znějí ambice mužstva?
Nějaké předsezónní ambice přímo nezazněly, ale určitě se budeme snažit držet co nejvýše. Vrátit se s Oldřišovem do krajského přeboru bych se nebránil.
Koho řadíte mezi hlavní kandidáty postupu a sestupu?
Na tuto otázku si netroufám odpovídat, protože letos je tato soutěž velice vyrovnaná a každý zápas je těžký. Každopádně doufám, že se právě my budeme pohybovat v popředí tabulky.
Do Oldřišova jste přišel teď v létě. Proč jste se rozhodl právě pro tento klub? Můžete případně prozradit, kdo další měl o vás zájem?
V Oldově jsem už jednou působil. Když jsem skončil v dorostu, tak jsem hostoval právě tady. Proto jsem souhlasil, že to znovu zkusím. Navíc se nás tady sešlo hodně kluků, které znám z Opavy, takže jsem věděl, že bude dobrá parta. Jinak mě opět kontaktovali z Kravař, ale tam mě už nic netáhlo.
Před oldřišovským angažmá jste přes půl roku nehrál. Můžete vysvětlit, proč jste si dal tuhle pauzu?
V té době jsem nastoupil do přípravy v Kravařích, ale po dvou týdnech jsem zjistil, že už to tam není takové, co bývalo. Skončilo tam hodně kluků, přišel nový předseda a trenér. Proto jsem se rozhodl, že si od všeho dám na čas pauzu.
Jak náročné bylo zase zpátky naskočit do fotbalového kolotoče?
Náročné to bylo hlavně po fyzické stránce. Za ten půl rok jsem trošku zlenivěl, ale doufám, že všechno co nejdřív doženu.
V minulosti jste si v dresu Kravař a Hradce nad Moravicí vyzkoušel vyšší soutěže. Neberete I. A třídu jako krok zpátky?
Určitě neberu. Žádný velký rozdíl mezi krajským přeborem a I. A třídou nevidím. Mnoho týmů z naší soutěže by se tam neztratilo.
Patříte mezi spoustu odchovanců opavské kopané, kteří to nedotáhli k profesionální kariéře. Litujete toho zpětně anebo byste neměnil?
Neřekl bych, že přímo lituju. Asi to tak mělo být. Sice by bylo fajn zkusit to jako profesionál, ale na druhou stranu bych nezažil spoustu jiných věcí. Takže bych na tom už nic neměnil.
Čeho ještě chcete ve fotbale dosáhnout? Bude Oldřišov pouze přestupní stanicí ke zvučnějšímu klubu?
Žádné vyložené ambice nemám. Fotbal už hraju pouze jako koníček, takže se tím už jen bavím. Nemyslím si, že bych v budoucnosti hrál za nějaký zvučnější klub. V Oldřišově mi to zatím sedlo. Fotbal si momentálně užívám a doufám, že se nám letošní ročník vydaří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.