Erik Klinger - Myslím, že máme na to hrát okolo 5. místa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. malohoštický zkušený obránce Erik Klinger nám zodpověděl na naše otázky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře, kde jste pro ní sháněl podporu?
Děkuji. Popravdě jsem až do úterka ani nevěděl, že jsem v sestavě kola. U nás se podpora shánět nemusí, fanoušci i kluci z mančaftu hlasují automaticky, když se někdo v sestavě kola objeví.
Už víte čím, budete muset přispět do týmové pokladničky?
Náš nápojový referent Honza Grygarčík mě určitě zkasíruje. (smích)
Pojďme se ještě vrátit k zápasu s Karlovicemi. Co se stalo, že jste tak vybouchli?
Bohužel jsem v tomto zápase ještě nenastoupil kvůli zranění z turnaje v Chlebičově, který se konal týden před začátkem soutěže. Já si myslím, že minimálně jednou za sezónu vždy přijde zápas, který týmu nesedne a naopak soupeři se všechno daří a padne mu tam vše, na co sáhne. Zápas v Karlovicích byl jedním z těchto zápasů, avšak musím říct, že Karlovice nás přehráli ve všech směrech a zaslouženě zápas vyhráli.
Myslíte si, že vám tato facka pomohla do dalšího zápasu s Horním Benešovem?
Tak určitě. V kabině si to kluci mezi sebou vyříkali a do zápasu s Horním Benešovem jsme nastoupili s jediným cílem a to vyhrát.
Jak jste tento zápas viděl?
Z mého pohledu to byl povedený zápas a zasloužené vítězství. Až na pár pasáží v zápasu, kdy byl soupeř trochu více na míči, jsme na hřišti dominovali a v podstatě jsme Horní Benešov k ničemu pořádnému nepustili.
Vstřelil jste důležitou druhou branku z penalty. Byl jste na ní určen, a byl jste nervózní?
Na penaltu jsem určený už delší dobu a musím říct, že v těchto situacích nervózní nejsem.
Jste nováčkem soutěže, jak zatím hodnotíte vstup do ní?
Až na ten zápas v Karlovicích si myslím, že vstup do této sezony je celkem povedený.
Kam sahají vaše ambice pro tuto sezónu?
Myslím, že máme na to hrát okolo 5. místa v tabulce, ale vše bude záležet na formě a rozpoložení mančaftu.
Jak velký rozdíl vidíte mezi okresním přeborem a 1. B třídou? Dle mého soudu je těžší se nahoru dostat než se tam udržet.
Abych pravdu řekl, tak rozdíl mezi 1. B třídou a okresem je minimální, ne-li žádný. Okresní přebor je velice kvalitní soutěž se spoustou kvalitních týmů a je tam hodně mužstev, které by 1. B třídu uhráli. Tím v podstatě souhlasím, že je těžší se nahoru dostat než se tam udržet.
Kde jsou vaše fotbalové přednosti, a kde byste se naopak ještě rád zdokonalil?
Moje největší přednost je asi rychlost, díky které vyhrávám většinu soubojů s útočníky. Mojí největší slabinou je asi komunikace na hřišti, jelikož stoper by si měl umět mužstvo dirigovat a pořád na hřišti mluvit.
Čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout, a máte nějaký fotbalový sen?
Určitě bych si chtěl zahrát ještě nějakou vyšší soutěž, dokud jsem relativně mladý a pokud by to bylo v dresu Malých Hoštic, tak tím líp, protože by se mi z Hoštic špatně odcházelo. Mým fotbalovým snem je vyhýbat se zraněním a hrát fotbal pro radost tak dlouho, jak to jen půjde.
Dostal jste se do TOP 11 sestavy roku. Jak jste prožíval losování, a jak moc vás mrzí, že jste nebyl vylosován?
Zas tak moc jsem to neprožíval, samozřejmě mě to trochu mrzí, že jsem nebyl vylosován, ale dostat se do TOP 11 sestavy roku beru jako velký úspěch a tímto bych chtěl taky poděkovat všem, co pro mě v této anketě hlasovali.
Předpokládám, že se fotbalem neživíte. Jaké je vaše civilní povolání?
V současné době nepracuji, ale budu studovat na vysoké škole v Brně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.