Jan Turek omezil pivo a kila jdou dolů

Potřebujete shodit nadbytečná kila? Zeptejte se brankáře plzeňské Doubravky! Sám je nyní ve fázi zeštíhlování, zároveň nám ale prozradil, kdo je z týmu největším píčem. Jaký anglický stánek v létě navštívil?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vašemu již druhému ocenění Hráče kola. Už je kasa na Doubravce z vítězství vašich fotbalistů příjemně nadutá?
Je pravda, že kasa se začíná pomalu, ale jistě plnit. Vděčíme za to hlavně Milanovi Ungrovi, který si v hlasování libuje. Ale co, aspoň bude na pivo (smích).
Kdo je z týmu největší píč?
Jednoznačně Pavel Krejčí. Netuším ale, kolik toho zvládne vypít. Na pivo jdeme většinou spolu a po několika kouscích to nezvládáme počítat (smích). Máme však domluvu, že chodíme jen po vyhraném zápase. Takže teď už máme bohužel žízeň. Tím více důvodů to prokletí zlomit.
Do sestavy jste se dostal díky skvělému výkonu v utkání s Březovou. Kdy naposledy se vám takhle povedl zápas?
Svůj výkon bych nerad přeceňoval, je to vždy zásluha celé obrany. Když před sebou máte tak zkušené hráče, kteří navíc hrají obětavě, je to hned jednodušší. Jinak se mi hrálo dobře. Vrátil jsem se po zranění, tak jsem rád, že jsem mohl i pomoci týmu.
S jakým zdravotním problémem jste se potýkal?
Měl jsem výron kotníku a natržené vazy.
Březová hrála velmi aktivně a sympaticky. Překvapila vás jako nováček soutěže?
Věděli jsme o jejích kvalitách. Tady už nehraje roli, jestli jste nováček, nebo ne. Navíc Březová má zkušené hráče jako například Davida Vaněčka, který zkušenostmi přesahuje dle mého názoru i divizi.
Vašemu týmu se naopak stále nedaří.
Největší mezera je v proměňování šancí. Jsem toho názoru, že každý tým se kterým jsme se utkali, jsme dokázali přehrát. Bohužel na to se nehraje. Hraje se na góly, které se nám nedaří dávat. Snad naši smůlu prolomíme a ke krásnému fotbalu přidáme i spoustu gólů.
Přijde první tříbodová výhra v Soběslavi, kam o víkendu zajíždíte?
Nebude to nic lehkého, ale my tam samozřejmě pro tři body jedeme a uděláme pro ně maximum.
Od našeho prvního rozhovoru uplynul skoro rok. Co se ve vašem životě změnilo?
V osobním životě skoro nic, ve fotbalovém ano. Zamířil jsem do Tachova a zlehka okusil třetiligovou soutěž. Dělal jsem dvojku Danovi Houdkovi, jednomu z mých nejlepších přátel. Hodně jsem se od něj naučil, ale co se potom v Tachově stalo, všichni určitě ví (pád do krajského přeboru z důvodu finančních problémů, pozn. redaktora). Po tomto angažmá jsem se tedy vrátil zpět na Doubravku, kde se dá se říct, že jsem doma. Tímto chci všem poděkovat za příležitost působit v Tachově. Byly to pro mě kladné zkušenosti.
Co rozhodlo o návratu do bývalého týmu?
Byl jsem v kontaktu s trenérem Jindrou a rozhodoval jsem se co dál ještě, než Tachov spadl. Pak se ale stalo, co se stalo. Neváhal jsem ani minutu a vrátil jsem se na Doubravku.
V kabině jste se tak potkal s oběma bratry Knakalovými. Jak byste je charakterizoval?
Hlavně jsou oba super lidi, o to vždycky jde v první řadě. Ani jeden nezkazí žádnou legraci, spíše naopak. Z fotbalové stránky jsou naprosto stejní v tom, že neumí prohrávat a nikomu nedají nic zadarmo, což je ve fotbale velmi cenná vlastnost. A třeba z dokopných nikdy neodchází mezi prvními, ale jsou to spíše držáci (smích). Liší se tím, že Peťas by asi nechtěl ještě trénovat, ale Martin už je vlastně hrající trenér. A prý pěkně ostrý, co říkal jeden jeho nejmenovaný svěřenec, konkrétně Dan Houdek (smích). Ale uzavřel bych to tak, že jsou oba super kluci a moji dobří přátelé.
Hrajete například také squash. Kolik času vám na něj zbyde?
Squash mám strašně rád a už nějaký čas hraji squashovou ligu. Je náročné všechny mé aktivity skloubit. Jak se sportem, tak s prací, která mne však baví. Čas, co mi zbyde, trávím s přáteli nebo relaxem.
Vyzval jste už na duel ve squashi někoho ze svých spoluhráčů?
Pár kluků jsem už vyzval a bylo to fajn. Zahrajeme si vždy o něco, takže o motivaci je postaráno.
Kabina Doubravky nadhodila, že se vás mám zeptat na váhu a zdali dodržujete nějakou dietu. Tak jak? S pravdou ven!
Bylo mi jasné, že se zeptáte. Teď nově držíme dietu. Když jdeme na večeři nebo posedět, tak si dám i méně piva a musím říct, že je to znát. Ale zároveň chci podotknout, že jsem nedostal fíka a kluci, kteří mají na břiše buchtičky, jak se říká, žádného naopak nedali, tak o váze to nebude (smích). Ale přísahám, že hubnu a hubnu. Doufám, že si to trenér Jindra přečte (smích)!
V létě jste se podíval na Stamford Bridge…
… a byl to úžasný zážitek! Teď mám v plánu navštívit některý z předních anglických týmů při zápase, abych zažil tu atmosféru. Už teď se moc těším.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.