ČTYŘGÓLOVÝ KANONÝR DOMINIK HORA: Na branku do sítě Slavie nikdy nezapomenu

Anketu o nejlepšího hráče uplynulého víkendu vyhrál nadpoloviční většinou hlasů čtyřgólový střelec Rožďalovic, Dominik Hora. Až s velkým odstupem byl na druhém místě Jaroslav Král, kovanický kanonýr, který vsítil stejný počet branek Kostomlatům. Třetí se pak umístil semický gólman Petr Plaček.
S hráčem kola, Horou, nyní přinášíme rozhovor týkající se především ambiciózních Rožďalovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste se, prosím, krátce představit čtenářům, kteří Vás neznají?
Ahoj, jmenuji se Dominik Hora a je mi 22 let. Jak je asi jasné, aktivně se věnuji fotbalu. V současné době oblékám dres Rožďalovic, kde hraji v útoku.
Zápas v Přerově jste vyhráli 0:7. Opravdu byl tak jednoduchý?
Čekali jsme, že to bude nepříjemný zápas, ale už od prvních minut se soupeř zdál být takřka odevzdaný. Viděl, že nás nestíhá a dostal brzký gól. To asi velmi rychle nalomilo psychiku domácích hráčů. Lze tedy mluvit o jednoduchém utkání.
Sám jste vstřelil 4 góly. Můžete nám je trochu popsat?
Skóre jsem otevřel velmi podobnou brankou jako jsem dal před týdnem. Nabíhal jsem si tedy na odražený míč po rohovém kopu, dostal jsem se k němu jako první a podařilo se mi jej usměrnit do sítě. Zbylé dvě branky z prvního poločasu vyplynuly z naší dobré kombinační hry - po pasech za obranu jsem mířil sám na brankáře, jehož jsem obešel. V závěru utkání se mi jej ještě povedlo přelobovat, čímž jsem uzavřel skóre na konečných 0:7.
Očekával jste, že byste mohl být za tento výkon zvolen hráčem kola?
Patrně ne, spíše jsem nad tím ani nijak neuvažoval.
Jaké jsou ambice Rožďalovic v této sezóně, myslíte, že postoupíte?
Rozhodně se chceme pohybovat ve vrchních patrech tabulky. O postup se zkusíme poprat a snad nám to konečně vyjde. Myslím, že jsme na poměry okresu značně nadstandardní tým a že patříme do vyšší soutěže.
Jaké to v Rožďalovicích je? Líbí se Vám stadion, parta...? Kdo je třeba největším lídrem a hlavním vtipálkem v týmu?
Parta je tu skvělá. Dá se říct, že to je pro mě základ a jinak bych tu nehrál. Před zápasy a někdy i tréninky se scházíme s předstihem jen abychom si popovídali. Co se týče individualit, obzvláště v oblibě mám Baziho (Tomáš Pavel). Opravdu bych se s ním nechtěl prát o balón! Jinak má každý samozřejmě své úkoly a poctivě je plní. Stadion máme také útulný, zázemí není špatné.
Jakými kluby jste prošel, než jste se dostal do Rožďalovic?
Celou svou kariéru jsem strávil zde, tedy až na krátkou epizodu v Novém Bydžově, která se odehrála ještě v žácích. Sice jsem byl na několika přípravách i s jinými týmy, ale nikdy jsme se nedohodli.
Na jaký s fotbalem spojený zážitek nejraději vzpomínáte?
Nikdy nezapomenu gól proti Slavii. Padl právě během mého působení v žákovské lize za Nový Bydžov. Nedařilo se mi tam, prvních myslím že 7 zápasů jsem neskóroval. Pak k nám přijela Slavie, tehdy lídr tabulky. Porazili jsme ji 2:0, trefil jsem se z více než třiceti metrů. Zkrátka jsem do toho tehdy prásknul, orazítkovalo to jednu tyč, pak druhou a nakonec míč skončil za brankovou čárou. Takový náhoďák se povede maximálně jednou za život, natož proti slavnému soupeři.
Jakým klubům v české lize i mimo ni fandíte?
U nás je to Sparta, v zahraničí londýnská Chelsea.
Jaké jsou Vaše další záliby kromě fotbalu?
Trávím hodně času s přítelkyní, jinak si někdy odpočinu i s klukama u piva.
Vzkázal byste na závěr něco fanouškům?
Chci vám moc poděkovat za hlasy a doufám, že se uvidíme i za týden na zápase proti Poděbradům!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.