ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

Vítězem a nejlepším hráčem uplynulého kola Poutník ligy se stal nováček nejen v dresu TJ FC Ústrašín, ale i v celé soutěži, expelhřimovský dorostenec Ondřej Habáň, který ihned svou první nominaci do sestavy kola proměnil ve vítězství. Fanoušek Chelsea (což samozřejmě chválím) se rozpovídal o svém novém působišti, přestupu z Pelřimova do Ústrašína a dalších věcech. Ostatně celý rozhovor s ním si můžete přečíst na následujících řádcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Ondro, v této sezóně jsi se stal v pořadí již druhým hráčem Ústrašína, který svou nominaci do sestavy kola okamžitě přetavil ve vítězství. Pro tebe osobně jde navíc o úplně první vítězství v anketě o nejlepšího hráče uplynulého kola. Věděl jsi vůbec o své nominaci, nebo tvá výhra byla čistě dílem spoluhráčů a fanoušků Ústrašína?
Ahoj, o nominaci jsem se dozvěděl díky kamarádovi z Horní Cerekve, který se v ní objevil také. Bylo to pro mě velké překvapení. Poté už jsem průběh sledoval do konce. Chtěl bych moc poděkovat rodině, přátelům a spoluhráčům, kteří pro mě hlasovali.
Do TJ FC Ústrašín jsi přestoupil teprve toto léto z FK Pelhřimov, kde jsi jinak od roku 2006 nepřetržitě působil v mládežnických kategoriích. Existuje nějaký speciální důvod proč jsi si pro přesun do seniorského fotbalu vybral zrovna Ústrašín, který je celkově oblíbenou destinací bývalých pelhřimovských hráčů?
Chtěl jsem si najít klidné místo poblíž Pelhřimova, kde se budu bavit fotbalem, zatímco mě čeká maturita a přijímací zkoušky na vysokou školu. O Ústrašínu jsem měl dobré reference, tak jsem s přestupem dlouho neotálel a jsem za své rozhodnutí rád. Cítím se tu skvěle.
K utkání s TJ Tatranem Červenou Řečicí. Zřejmě nešlo o zápas, kde by nějak výrazně vyčnívali ofenzivní hráči, naopak obranám na obou stranách se na tuto soutěž nebývale dařilo. Konečný stav 1:1, přičemž jediné dva góly padly po vlastním gólu a z penalty, hovoří za vše. Jak utkání probíhalo z tvého pohledu?
Od spoluhráčů jsem věděl, že utkání v Řečici jsou vždy těžká a plná soubojů. Zápas tedy naplnil moje očekávání. Hrálo se v horku na suchém, tvrdém a částečně žlutém trávníku. Soupeř se příliš nesnažil o kombinaci a uchyloval se k nákopům. Remíza mě mrzí, protože celý tým podal bojovný výkon a k vítězství jsme neměli daleko.
Jak hodnotíš své dosavadní působení v Ústrašíně? Co říkáš na kádr, klub a úroveň Poutník ligy?
S klubem jsem nadmíru spokojený. Spoluhráči mě přijali mezi sebe a celý tým působí jako rodina. Co se týká Poutník ligy, pořád se ještě adaptuju. Mezi ní a dorosteneckou divizí je rozdíl jak v tempu, tak ve stylu hry. Proto doufám, že moje výkony porostou a budu týmu prospěšný.
TJ FC Ústrašín má zatím po třech zápasech dva body, na své první letošní vítězství stále čeká, přitom los jste doposud nijak zvlášť těžký neměli (Plačkov, Jiřice, Červená Řečice) a skutečně obtížní soupeři vás teprve čekají. Na základě toho jak vnímáš ústrašínský kádr, kde očekáváš, že se "Žlutá ponorka" umístí na konci sezóny?
Nebudu se pouštět do odhadů. Poutník liga je z mého pohledu velmi vyrovnaná a každý tu může porazit každého. Náš vstup do soutěže nebyl ideální a všichni to chceme změnit už příští utkání.
V dalším kole na vaše domácí hřiště dorazí další tým z Humpolecka, tentokrát TJ Rovnost Budíkov, který doma porazil Kamenici nad Lipou "B", nepříjemně potrápil pelhřimovský Maraton, v Žirovnici však schytal jak karetní tak gólovou nálož. Jak následující utkání s Budíkovem tipuješ? Vyhrajete už konečně první utkání sezóny?
Se soupeřem z Budíkova jsem se nikdy nesetkal, tak nevím, co od nich očekávat. Ale my potřebujeme vyhrát a odčinit tím první domácí zápas, kdy jsme darovali 3 body Jiřicím.
Jakým koníčkům se vedle fotbalu věnuješ ve svém volném čase?
Fotbal je pro mě srdeční záležitost, ale občas si od něj rád odpočinu a vyzkouším jiný sport. Nebráním se ničemu novému. Také rád cestuji a trávím čas s přáteli.
Play Station, nebo Xbox?
Xbox.
Pro Evolution Soccer, nebo FIFA?
FIFA.
Fandíš ve světě, nebo jen tady v České republice nějakému fotbalovému klubu? Jaký je tvůj sportovní vzor?
Mám oblíbený klub jak v České republice, tak v zahraničí. U nás je to Železná Sparta, které fandím od malička a několikrát do roka jezdím kluky osobně podpořit na Letnou. V zahraničí, konkrétně v Anglii, podporuji londýnskou Chelsea. Sportovních vzorů mám spoustu, ale největším z nich je Cristiano Ronaldo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.