Michal Janech - Pokud mě mladý Hruška nevytlačí z brány, tak se do pole tlačit nebudu.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce vyzpovídala Michala Janecha brankáře Jakartovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste se dozvěděl o své nominaci?
Zdravím, děkuji moc. Sleduji stránky každý den, tak hned jak vyskočila sestava kola, tak jsem to viděl, a musím říct, že mě to potěšilo.
Kde všude jste sháněl podporu pro svou výhru?
Tak hlavně v týmu, a taky na facebooku, kde jsem hodil odkaz na hlasování, a čekal jsem, kolik lidi mě podpoří. Určitě chci všem poděkovat. Největší zásluhu měl Kamil Palkovič a jeho přítelkyně, kterej mi psal, že posílají hlasy každou hodinu i v noci, a taky své přítelkyni, které jsem dal za úkol hlasovat pravidelně. (smích)
Jakou sazbu mátě vypsanou v kabině za výhru. A je pokladník přísný při jejím dodržování?
Pokladník jsem já, tak budu muset dát to, co jsem vypsal v pokutovém řádu (úsměv), takže finanční bonus za nominaci a láhev za výhru. (smích)
V sobotu jste v souboji neporažených celků porazili Stěbořice. Jak jste zápas viděl z vašeho pohledu?
Po pravdě jsem měl ze zápasu trošku strach, protože nám chyběl krajní obránce Schreiber po zranění, a také zraněny Palkovič, ale kluci podali od první minuty výbornej výkon, a Stěbořice až na jednu šanci v prvním poločase neměly vůbec nic, a mi jsme vedli 2:0 po krásných brankách. Druhej poločas byl vyrovnanější, a Stěborice měly hodně šancí, a já měl štěstí, že jsem je chytl až na jednu, která byla tečovaná našim hráčem pod břevno, a já nestačil zareagovat. Jinak si myslím, že to byla zasloužená výhra.
Hráči Stěbořic šli na vás několikrát sami, tyčku nastřelili, kdy vám bylo v zápase nejvíc úzko?
Bylo jich hodně, každá jejich šance byla tutovka, ale asi střela z malého vápna do protipohybu, kdy jsem padal, a stačil jí ještě špičkou vykopnout, to bylo za stavu 2:0.
Který zákrok ve zmíněném zápase považujete za nejzdařilejší?
Každý zákrok byl klíčovej, protože ještě nebylo rozhodnuto, asi ty dva nájezdy a pak ty dvě šance z malého vápna.
Branku jste dostal po 255 minutách, myslíte si, že se střela Jamnického dala chytnout?
To byla zbytečná branka, protože náš obránce místo odkopu šel do kličky, a hráč mu vypíchnul míč, a jeho střela ze šestnáctky, která by asi letěla přímo na mě, byla tečovaná, a smolně a skončila krásným angličanem mimo můj dosah.
Loni jste se po sedmém zápase zranil. Co se tehdy paradoxně opět v zápase se Stěbořicemi odehrálo a jak postupovala léčba? Neměl jste opět z tohoto zápasu obavy?
Na to nerad vzpomínám, a taky jsem před zápasem na to myslel, a měl to před očima a modlil se, ať to dopadne lépe. Byl to super zápas, vedlo se, a při jednom míči, ke kterému jsem běžel, a chytl do rukou, jsem zabrzdil, a koleno se mi proplo a křuplo v něm, já a věděl, že je zle. To běžela 65. Minuta. Chtěl jsem ten zápas dochytat, ale po deseti minutách mě trenér vystřídal, a v neděli na vyšetřeni se ukázalo, že je urvanej přední křížovej vaz, a bylo po sezóně. Prodělal jsem plastiku vazu, následovala náročná rehabilitace. S fotbalem jsem začal teprve před měsícem, ale stále to není 100%, a často mě to bolí hlavně v práci, kdy sedím celej den za volantem, a koleno zatuhne.
Co říkáte na to, že jste se po zranění vrátil v tak velkém stylu?
To jsem vážně nečekal, protože na prvních trénincích jsem se bál hodit, i když jsem chtěl, hlava mě nepustila. Zlomilo se to na turnaji, kdy jsem měl pár zákroku a už to šlo. Trenér mi pak řekl, vítej zpět. (smích)
Pamatuji si, že jste tak dva roky zpátky hrával v útoku jednu sezónu. Co vás přimělo k návratu do branky? A nelitujete toho, že už nehrajete v poli?
Ano hrával, a docela mě to bavilo a pár gólů jsem taky dal. (úsměv) Přišel k nám Kareš, a já nechtěl, aby seděl na lavičce, tak jsem šel do hry. (úsměv) Pak u nás po 1,5 roce skončil, a já musel zpět do brány, a můžu říct, že mě to opět začalo bavit, a pokud mě mladý Hruška nevytlačí z brány, tak se do pole tlačit nebudu. (smích)
Letos Jakartovice hodně posílily. Jaké máte ambice?
Ambice jako každý rok hrát v první čtyřce. Letos se nám podařilo kvalitně doplnit hráči jako Tkadleček, Morisch,Schreiber, Balaž Hlaváč a Rubý. Takže pokud se nám vyhnou zranění, tak chceme atakovat špici, a zabojovat o postup, ale to ukáže až průběh podzimu, jak se nám bude dařit. (úsměv)
Popište našim čtenářům vaši kariéru.
To by bylo na dlouho, takže to vezmu ve zkratce. Jako malej jsem kopal v Jakartkách, a asi v 10 letech jsem odešel do Opavy, a dotáhl to až do A tymu, kde jsem si zahrál s borci, jako jsou Kolínek, Barteska, Pejša, Hapal, Novák a mnoho dalších známých hráčů. Hráčem Opavy jsem byl vlastně ještě 14 dní zpět, ale teď už jsem konečně hráčem Jakartovic, kde už 10 let hostuji.
Nemrzí vás jako odchovance SFC, že jste se v jeho dresu neprosadil?
Každého ho to mrzí, když tam je takovou dobu, a pak to nevýjde, ale měl jsem to těžké, byl jsem mladý a přednost se dávala starším a zkušenějším jako byli Novák a Kovalík. Opava mě nechtěla pustit do Baníku ani do Ústí nad Labem, tak jsem odešel díky panu Brodňanovi na hostování do Jakartovic, kde jsem jim z 3. třidy pomohl až do Kraje. (úsměv)
Jaký máte největší fotbalový zážitek?
Jako mladej jsem působil ve výběrech, a zahrál si na turnajích ve Francii, Praze, Polsku a v Rakousku. Jinak to asi bude postup s Opavou z Kraje do 2, ligy, kde jsem byl součástí týmu.
Jak trávíte svůj volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
Volného času moc není, protože jezdím nákladním autem v rodinné firmě, a o víkendu je fotbal. Ale pokud to jde, tak s přítelkyní a dětmi vyrazíme na výlet nebo na kolo, jinak rád odpočívám na gauči. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.