Benešovský odchovanec Zdeněk Vrňák se stal hráčem kola. Dobře jsme posílili, hodnotí povedený start

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! ZDENĚK VRŇÁK byl jedním z hlavních strůjců dvoubodového vítězství Benešova v Písku, když nacentroval na obě branky svého týmu a v penaltovém rozstřelu proměnil rozhodující pokus. Čtyřiadvacetiletý levý obránce oddaný Benešovu v rozhovoru prozrazuje, k čemu tým nabádá nový trenér Veselý či kdo z týmu má nejvíce fanynek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dva zápasy, dvě výhry. Čekal jste tak povedený start?
V minulých sezonách se nám začátky moc nepovedly, tak jsme nechtěli zaspat i tentokrát. První zápas jsme měli nováčka z Čížové, který byl nabuzený, a tak to nebyl lehký zápas, ale zvládli jsme to za tři body. Na druhý zápas jsme jeli do Písku, kde jsme minulou sezonu vyhráli na penalty, tak jsme si věřili, že to můžeme zvládnout i tentokrát. Nakonec jsme vyhráli také na penalty. A i když jsme v průběhu zápasu vedli 2:0, tak jsme za dva body rádi.
Právě zápas proti Písku vám osobně vyšel na jedničku, i trenér soupeře zmínil, že jste je přehrávali z vaší levé strany. Písek byl před sezónou brán jako jeden z favoritů, přesvědčil vás svou hrou?
Já hraju na levé straně s Lubošem Balatou už od jarní části minulé sezóny a musím říct, že jsme si parádně sedli a klape nám to, tak snad nám to nějakou dobu vydrží. Na Písek nás trenér upozorňoval, že udělal řadu hotových hráčů a že má postupové ambice. Ale i když měl míč více na kopačkách, tak jsme je do nějakých vyložených situací nepouštěli. Osobně si myslím, že jsou v soutěži lepší týmy.
Jaké cíle před sebou s Benešovem máte pro tuto sezónu?
Rádi bychom se pohybovali v horní části tabulky, ale do každého zápasu jdeme s tím, že ho jdeme vyhrát.
Je strašákem loňský ročník, kdy jste se zachraňovali?
Nebylo to nejlepší období, ale zachránili jsme se a už je to za námi, takže strašák určitě ne.
Jak se obměnilo mužstvo přes letní pauzu?
Docela dost. Sice odešel náš nejlepší hráč a lídr mužstva David Skopec do Vlašimi. Plus hráči jako Eric Kwame, Stanley Ibe a další. Ale naopak přišli hráči jako stoper Martin Ngimbi z Vlašimi, do středu pole Václav Ježdík, který má skoro stovku ligových startů, do útoku Mario Telnar ze Žižkova a další, takže si myslím, že jsme dobře posílili.
Co přinesl příchod nového trenéra Romana Veselého? K čemu vás nabádá?
Od začátku přípravy bylo vidět, že tréninky jsou náročnější, kvalitnější a ve větším tempu, než bývalo zvykem. To se pak odráží i v zápasech. Trenér po nás chce, abychom hráli co nejvíce po zemi a rychle dopředu, na což máme vhodné typy hráčů.
Vy jste benešovským rodákem a odchovancem. Nikdy jste nechtěl zkusit štěstí jinde?
V Benešově hraju od svých osmi let a nikde jinde jsem nehrál. Asi jako každý bych si chtěl zkusit vyšší soutěž, ale čekám na tu správnou nabídku (úsměv)
Kolik tak oddaných hráčů Benešovu momentálně v kádru máte?
Určitě musím zmínit kapitána Martina Turka, který je bohužel momentálně zraněný, ale také je odchovanec a za áčko hraje už asi třináctou sezonu. A pak Marek Večera, který hraje za Benešov od svých patnácti let, takže je „benešák“ už slušných dvanáct let.
Kdybyste měl čtenářům představit kabinu Benešova – kdo je vrchní bavič, kdo má nejvíce fanynek a kdo je třeba největší fintil?
Vrchního baviče nejde jednoznačně určit. Vesměs každý přispívá k dobré náladě v kabině. Nejvíce fanynek má určitě týmový krasoň Marek Večera a největší fintil bude stoprocentně Michal Bohata.
Nyní hostíte Nymburk, jaké utkání čekáte?
Po Čížové další nováček, který navíc udělal remízu s Vltavínem, takže nás určitě nečeká nic lehkého. Ale hrajeme doma a určitě jdeme do zápasu pro tři body!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.