Pokladník Kuba Eliáš věří, že nejlepším střelcem bude vsetíňák a kasa bude plná

Moc pěkné povídání jsme vám připravili s Jakubem Eliášem, brankářem a velkou oporou staronového účastníka DIVIZE E. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo, takže Vsetín opět v Divizi E, ty hned v prvním kole vítězem hlasování, tomu chybí už jen nějaký ten bodík, viď?
Já osobně jsem se na divizi hodně těšil, rozdíl mezi Krajským přeborem a Divizí je velký. První zápas jsme hráli s papírovým favoritem soutěže. Začátek byl z naší strany nervózní, ale po 20 minutách jsme srovnali krok a minimálně bod jsme si zasloužili. Zápas se musel divákům líbit a pokud budeme stavět na herním projevu z přípravy a zápasu proti Havířovu, body brzy přijdou.
Tak a pověz nám, jak jsi prožil léto, tu chvilku bez fotbalu?
Pauza byla krátká, ale stihl jsem každoroční víkend s klukama z Ostravy na Žermanické přehradě, pak s přítelkyní dovolenou ve Španělsku a zbytek času jsem se snažil trávit s rodinou a blízkými, protože v sezóně v “ režimu“ práce – fotbal toho času moc není. Doléčil jsem drobné zranění a těšil se na start soutěže.
V zápase s Havířovem jste nebyli horším týmem, leč body si odváží hosté, proč?
Začátek zápasu nám nevyšel, brzo jsme inkasovali a chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli na rychlost a hlavně důraz, bez kterého se Divize hrát nedá. Pozitivní je, že jsme se z obdržené branky rychle oklepali a postupně se dostávali do zápasu. Vytvořili jsme si více gólových situací než soupeř, ale bohužel nám scházela zkušenost a klid v koncovce. Věděli jsme, že první zápas můžou rozhodnout standardní situace. Havířov všechny rohy zahrával do brány a smutné je, že při obdržené brance a nakonec rozhodujícím momentu utkání mě v první fázi hráč Havířova bránil v pohybu rukama v malém vápně a zabránil mi k vyběhnutí na centr… po zápase mi rozhodčí řekl, že situaci neviděl a co nevidí, nemůže pískat… já mu věřím, protože kdyby viděl co se stalo, tak by to písknul. Ale na to se vymlouvat nebudeme, měli jsme dost času a šancí na to, abychom zápas otočili.
A je to i proto, že naproti v bráně byl také skvělý gólman?
Radim Směták chytal sebejistě, neudělal žádnou chybu a určitě i jeho zásluhou si Havířov odvezl všechny 3 body. Někdy jsme mu to v koncovce bohužel usnadnili.
Frýdlant dorazí do Kozlovic s jedním brankářem, ten dostane hned v 9. minutě za vulgarismy červenou kartu a zbytek zápasu dochytá obránce, na divizi zvláštní?
Frýdlant má tři kvalitní brankáře, což v této soutěži nebývá zvykem. Co jsem četl, tak mají zdravotní problémy a přijeli jen s Markem Čechem. Nevím přesně, co se v Kozlovicích stalo, ale určitý obrázek jsem si udělal z dostupných videí. Na jednu stranu byla penalta přinejmenším sporná, takových penalt by se v zápasech muselo kopat minimálně dvacet. Marek má bohatou fotbalovou kariéru, spoustu zkušeností a to co ve fotbale dokázal, zaslouží úctu. Cítil křivdu a asi mu ujely nervy, když se snažil rozhodčímu říct, že s tím nesouhlasí :-). Na druhou stranu v jeho letech by měl tyto emoce uhlídat, oslabil tým a v podstatě rozhodl zápas. Frýdlantští asi s výkonem rozhodčího spokojeni nebudou.
Viděl jsem nějaké foto z vaší kabiny před a po utkání. Starají se o vás dobře ve Vsetíně?
Ve Vsetíně máme i na Divizi velice slušné zázemí. Současné vedení se nám vždy na začátku sezóny snaží připravit šatnu, za kterou by se nestyděly ani ligové mančafty a za to jim určitě patří díky. Předseda má ve Vsetíně restauraci a tak i po domácích zápasech většinou nachystá nějaké velice chutné doplňky stravy :-) Trochu problém je s hřištěm, ve Vsetíně je velice početná a úspěšná mládežnická základna. Bohužel máme jen hlavní hřiště a umělou trávu. Na hlavním hřišti během týdne proběhne kolem 20-ti tréninkových jednotek plus víkendové zápasy a tím pádem jde logicky kvalita hřiště týden od týdne dolů. Věřím, že se tato situace do budoucna zlepší a my sami tomu můžeme pomoci, pokud necháme Krajský přebor ( aspoň na pár let ) od Vsetína odpočinout…
A teď odpočineme od divize. Co říkáš na prozatímní tažení obou nováčků v 1. lize?
Tak po 2. Kole je Sigma druhá a Baník třetí, co více k tomu říct? :-) Každopádně jsem rád, že postoupily dva moravské kluby. Obzvlášť Baník… vyrůstal jsem tam v dorosteneckých kategoriích v době euforie, titulu, pohárových zápasů a vyprodané Bazaly bylo něco, na co nikdy nezapomenu a myslím, že ne jen já. Pak mě mrzelo, že se Baník trápil v první lize a doufal jsem, že spadne, ať se tam vyčistí vzduch. Vyměnil se majitel, změnilo se vedení a já věřím, že do pár let bude stát Baník opět na pevných základech a hrát pravidelně v první polovině tabulky. Už jenom kvůli fanouškům, kteří jsou nejlepší v republice. Jména jako Vrťo, Jankulovski, Malura u mládeže a návrat Milana Baroše atd.… to Baník potřeboval a o něčem to vypovídá.
A naopak Sparta, Slavia. Velké nákupy, ale????
Těžko hodnotit na začátku soutěže… asi všichni jsme byli překvapeni, jakým směrem se Sparta vydala. Těch nákupů nejen hráčů, ale i realizačního týmu je opravdu moc. Pokud se rozhodli pro revoluci, určitě to nepůjde ze dne na den a až čas ukáže, jestli v českých poměrech může tento systém slavit úspěch. Brzdou pro ně jednoznačně bude neúspěch v Evropské lize. Slavia je rozdílná, čínský investor má svoji dlouhodobou sílu, po titulu vhodně doplnili kádr a doufám, že se probojují do základní skupiny Ligy mistrů. Černým koněm pro mě bude Plzeň, moc se o ni nemluví, vypadá jako ten třetí vzadu, ale to jim podle mě vyhovuje. Fandím Vrbovi a Plzni a doufám, že minimálně proženou obě pražské „S“.
Příští týden zajíždíte do Ústí, taky nováček, tak to už by mohlo něco být?
Začátek soutěže nemáme zrovna jednoduchý, v neděli Ústí a za týden doma silný Jeseník…. O Ústí toho moc nevím, jen že měli vynikající minulou sezonu v kraji a že je posílil bývalý kapitán Valašského Meziříčí Michálek. Sice nám bude chybět z důvodu svatební cesty klíčový hráč Matůš, ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Trenér Mičega nás na zápas dobře připraví, nálada v kabině je i přes úvodní prohru se silným Havířovem dobrá a bojovná a my pojedeme do Ústí se vztyčenou hlavou urvat nějaké body, není důvod, aby tomu bylo jinak.
Minulou sezónu kraloval střelcům jednoznačně Radovan Lokša z Nového Jičína (přestoupil do Petřkovic MSFL a střílí už i tam), máš nějaký tip na toho letošního?
Tak to si netroufám tipovat… někdy mám na tréninku z řečí a hecování pocit , že adeptů máme u nás v týmu celou řadu :D tak budu optimista a věřím, že se rozstřílí někdo od nás a ať už by to byl kdokoli, určitě bychom mu to v kabině všichni přáli a já jako pokladník obzvlášť ;)
Tak Vsetínu zdar a hodně úspěchů ti přeji.
Děkuji a přeju ti hodně štěstí a hlavně zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.