Trenér Buják z Poříčí nazul v rámci oslav kopačky: Druhý den mě bolelo celé tělo

Trenér Baníku Královského Poříčí si užívá letní přestávky naplno, ale na fotbal v létě určitě zatím nezanevřel. V sobotu se vrátil do fotbalového areálu Baníku, aby nazul kopačky a jakožto střední záložník řídil hru All stars týmu Baníku, který v rámci oslav sedmdesátých narozenin klubu nastoupil proti výběru hvězd Jakuba Koháka, FC KOLIKTOCHCETE. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 8:8 a celé oslavy se vydařily mimořádně. A kouč i hráč Miroslav Buják to vidí stejně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Míro, jak jste si zápas užil?
Urputný boj (smích)! Ne, hřiště bylo trochu mokré, protože pršelo, ale jinak vše klaplo dobře. Myslím, že každý z nás si to užil jak jen to šlo a bylo to na nás vidět. Byl to zážitek, na který budu určitě dlouho vzpomínat. A diváci se určitě také nenudili, padlo šestnáct gólů a zápas skončil zaslouženou remízou.
Tu jste navíc vystřelil vy, gólem z penalty v poslední minutě...
Ano, kluci mě to nechali kopnout ajsem rád, že jsem je nezklamal. Jinak y sudí musel nastavovat ještě více (smích).
Kopačky jste nazul po celkem dlouhé době, jaké to bylo?
Zápas byl ještě dobrý, nic mě tolik nelimitovalo, ale druhý den mě bolelo celé tělo. Ono se železným kolenem už toho člověk moc nenadělá (smích).
Nemůže to být i z únavy, zdržel jste se na oslavách také až do noci?
Zdržel, všichni jsme tam byli až vlastně do druhého dne a patřičně jsme to jubileum oslavovali (smích). Bylo to skvělé, musím říci, že takhle skvělou akci jsme dlouho nezažil. Od nikoho jsem neslišel ani náznak toho, že by se mu na akci něco nelíbilo, každý to chválil.
To je pravda, akce byla celodenní a divák se nenudil...
Přesně tak, každý si přišel na své a všichni byli spokojení. Děti si užívali atrakce a také parkourového představení, už ráno se navíc hrál dětský fotbalový turnaj. A dospělí viděli hezký fotbal, mohli posedět u občerstvení a večer zpívat a tancovat s kapelou. Přijely ale i mažoretky, moderátor byl výborný, zkrátka vše do detailu skvěle připravené. A proto bych tímto chtěl poděkovat Víťovi Frimlovi, prezidentu klubu, který na tom má největší zásluhy. Dal do toho vše a každý kdo přijel si celou akci musel užít.
A že diváků dorazilo dost, co říkáte?
Rozhodně, neměli jsme to sice spočítané, ale přišlo opravdu hodně diváků, za což jsmevelmi rádi. Musíme uznat, že tak velkou návštěvu jsme ani nečekali. Viděl jsme tady lidi i z okolních vesnic, ze Sokolova a ještě dál, takže byl o celou akci evidentně zájem, což nás těší.
Co to počasí, naštěstí nepršelo...
No, my jsme z toho měli trochu strach, protože jsme to tu v pátek vše připravovali a chvílemi ná do toho i pršelo, a když jsem se vzbudil v sobotu ráno, pršelo zase. Naštěstí se ale později počasí celkem umoudřilo, odpoledně už se to vyčasilo úplně a celá akce se díky tomu vydařila na jedničku. Zápas se sice hrál v podstatě na vodě, ale to už nikomu moc nevadilo.
Teď ale na závěr k tomu, co každého zajímá. Určitě jste přišel během zápasu do kontaktu s nějakou hvězdou, jaké to bylo?
Bohužel jsem nikomu nedal housle (smích), to mě trochu mrzí. Hrál jsem uprostřed hřiště, takže jsme se potkal snad s každým hráčem soupeře. Bylo to skvělé, abych pradvu řekl, trochu jsem se bál, aby třeba neměli moc nosánky nahoru, to se někdy stává, ale tady to neplatilo. Skvělí lidé, postarali se o zábavu, sršeli vtipem a byli naprosto v pohodě. Nazkazili žádnou legraci a přispěli nám k nádherné a důstojné oslavě těch sedmdesátin. Mají naše díky.
Perfektní, Míro, díky za rozhovor, ať se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 FC Slavia Karlovy Vary B 14 60:25 34
2 FK Ostrov, z.s. B 14 39:17 34
3 FC Viktoria Mariánské Lázně B 14 48:35 28
4 Baník Královské Poříčí 13 49:28 25
5 TJ Baník Union Nové Sedlo 14 32:22 25
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Filip Němec 18
2 Marek Klepáček 17
3 Jan Tolar 14
4 Marian Geňo 13
5 Jaroslav Zedníček 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Petr Chovánek 55 60,4% 0
2 Venca Likeš 53 58,2% 0
3 Jiří Pužman 52 59,8% 0
4 Karel Chovánek 51 56,7% 0
5 Jiří Klik 49 53,8% 1
Zobrazit celou tabulku