Zbyněk Světlík: Prioritou je záchrana

Dlouholetý trenér Dolních Životic Zbyněk Světlík hodnotí postupovou sezónu a ambice svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k postupu. Jaké byly oslavy?
Oslavy byly bouřlivé, ale v normě. My jsme měli postup jistý už dvě kola před koncem, a to jsme si zapálili vítězné doutníčky. Hlavní oslavy ale byly po posledním zápase, kdy jsme poseděli déle, a kdo se po zápase zdržel, tak slavil s námi.
Dle pohledu na tabulku jste byli po celou sezónu suverénní. Čím si takovou dominanci vysvětlujete?
Tím, že se loni zrušily čtyřky, tak jsme defacto tu čtyřku hráli a mezi mužstvy byly hodně velké rozdíly v herní kvalitě. V podstatě byla celá soutěž jen o dvou zápasech s Holasovicemi, které jsme doma porazili 3:1 a venku jsme u nich prohráli 1:0. Zajímavé je, že Holasovice nám branku nedaly, protože oba góly jsme si vstřelili sami.
Kterými hráči jste před sezónou posílili?
Vrátili se hráči, kteří u nás dříve už působili. Přišli Jiří Tengler, Vojtěch Toporčák, Jakub Ondřej a Miroslav Hanák. Posílili nás kluci, kteří mají vazby na náš tým.
Měli jste ambice na postup?
Od začátku jsme si tyto ambice, vlivem reorganizace, vytyčili.
Věřil jste v postup hned od začátku soutěže?
Ano věřil, protože jsme měli kvalitní tým, a nahrálo nám, jak jsem se už výše zmínil, i rozlosování, díky kterému jsme to měli jednodušší.
Koho jste před startem považoval za svého největšího konkurenta?
Jednoznačně Holasovice, což se nakonec v průběhu sezóny potvrdilo.
Kdo tvořil osu týmu?
Zezadu to jistil Adam Vícha, který má obrovský přehled. Pak to byl Miroslav Pumr, který strávil celou kariéru v Životicích. Skvělý byl Miroslav Hanák, který má podle mě na 1. A třídu, ale zapustil zde kořeny a je zde spokojený. Petr Dušek, kterému táhne na čtyřicet, ale je to člověk, který bojuje a neuhne z žádného souboje.
V okresním přeboru teď bude hrát pět nových mužstev. Jaké ambice bude mít váš mančaft?
Tak prioritní cíl je udržet se v soutěži. Spokojeni bychom byli, kdybychom byli v polovině soutěže. Snad dokážeme využít nováčkovskou euforii a fakt, že naše hráče nebudou znát.
Jak bude vypadat letní příprava?
Začneme v pátek, a bude to taková klasická příprava. Potrénujeme fyzičku, pak s balónem. Soustředění nebude. Přihlásili jsme se do poháru a tak nějaké zápasy odehrajeme tam.
Hodláte nějak tým posílit, a už máte vytipované posily?
Měli jsme jednoho hráče vyhlédnutého, ale nakonec z toho sešlo. Takže jedinou potvrzenou posilou je Matěj Válek do branky, který u nás již působil a přichází z Hradce nad Moravicí.
Jak si od fotbalu odpočinete?
Byl jsem teď s manželkou a dětmi teď na Slovensku, kde jsme myšlenky na fotbal úplně vypustil. Dále si odpočinu i při pátečním fotbálku, kde nemusím nic organizovat a vše nechávám na nich, a jsem rád, že na chvilku rozhoduje někdo jiný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.