Jiří Lichovník: Podařilo se postoupit po 57 letech, což je pro obec historická událost

Dalším novým týmem okresního přeboru je Březová. Naše redakce vyzpovídala dalšího postupujícího do této soutěže, kdy jsme otázky položili Jiřímu Lichovníkovi, který nám popsal sezónu svého týmu, ambice na další sezónu apod. Na rozhovor s Dolními Životicemi se můžete těšit příští týden.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k postupu. Konečně se to podařilo. Jaké máte pocity?
Pocity jsou výborné, protože jsme konečně postoupili. Jak jsme zjistili na oslavách, tak se podařilo postoupit po 57 letech, což je pro obec historická událost a řádně jsme to oslavili.
Jak jste oslavili postup?
Postup jsme oslavili tradičně. Bylo šampáňo, zapálili jsme si vítězné doutníčky a cigárka, polili jsme trenéra vodou, prostě oslavy postupu proběhly tak, jak se patří.
Před sezónou došlo k reorganizaci trojek. Viděl jste to jako výhodu, že jste se nemuseli potkávat se silnými Dolními Životicemi?
Jako výhodu bych to neviděl, protože minulé sezóny hráli střed tabulky, a my je většinou porazili. Takže tu reorganizaci bych viděl spíše výhodnou pro ně. Uvidíme, jak se s nimi poměříme v okresním přeboru.
Před sezónou měla Březová jaké ambice?
Ambice jsme měli už tři roky stejné, a to postupové. Bohužel jsme vždy skončili těsně pod vrcholem. Letos se nám to konečně podařilo, a my se můžeme konečně radovat z postupu do okresu.
Koho jste před sezónou považovali za největšího konkurenta?
Za největšího konkurenta jsme považovali Těškovice. Je to velmi nepříjemný soupeř, hlavně v domácím prostředí na jejich umělé trávě, což se potvrdilo ve vzájemném zápase u nich doma, kdy jsme těsně prohráli. Doma jsme je těsně porazili, a díky více střelným brankám na jejich hřišti, jsme byli v postupové bitvě ve výhodě a mohli jsme hrát klidněji.
Kdy jste začal věřit v postup?
Postup jsem začal věřit, když jsme doma právě porazili Těškovice. To byl podle mě klíčový moment, který nás odpíchl k postupu a my si to už pak pohlídali.
Několikrát jste skončili pod vrcholem. Nezatrnulo vám po prohře v předposledním kole s Dolní Lhotou, že to nemusí opět vyjít?
My jsme pořád věřili, že postoupíme, protože v posledním zápase jsme měli doma Kyjovice, a věřili jsme si na ně, že je přehrajeme.
Asi vám spadl hodně kámen ze srdce, když pak Těškovice padly v Komárově a vy jste mohli na poslední zápas s Kyjovicemi nastoupit uvolněně a užít si jej?
V pátek jsme měli trénink a na něm jsme se dozvěděli, že Těškovice prohrály, a oslavy postupu proběhly už po tréninku. Do zápasu s Kyjovicemi jsme pak už nastupovali s pocitem, že postup máme v kapse. Zápas jsme hráli uvolněně a soupeři nasázeli šest branek. Tímto výkonem jsme chtěli poděkovat také našim fanouškům, kteří nás podporovali.
Kdo tvořil osu týmu?
Já bych řekl, že postup byl zásluhou celého týmu, který se tvořil postupem času, a před sezónou jsme ho ještě dvěma až třemi hráči doplnili. Díky této sehranosti jsme měli velmi pěkné skóre 89:15, a tuším, že jsme dostali nejméně branek ze všech týmů ostatních skupin.
V okresním přeboru teď bude hrát pět nových mužstev. Jaké ambice bude mít váš mančaft?
Máme sice mladý tým, který není na tuto soutěž zvyklý, ale rádi bychom se pohybovali někde kolem poloviny tabulky.
Jak bude vypadat letní příprava?
Přípravu začínáme za 14 dní a bude vypadat úplně stejně jako loni. Nejdříve budeme nabírat fyzičku, a pak budeme pracovat s balónem. Čeká nás velký turnaj Březových, kterého se zúčastňujeme pravidelně každým rokem. Tentokrát se odehraje na Slovensku v Brezové pod Bradlom. Pak nás čekají ještě přípravné zápasy s dorostem Kravař a Lipníkem nad Bečvou. V polovině srpna už začíná nový soutěžní ročník.
Hodláte nějak tým posílit, a už máte vytipované posily?
Určitě hodláme posílit. Jednáme asi ze třemi až čtyřmi hráči, a dokonce týdne by to mělo být vyřešeno. Jména vám zatím neprozradím, až to bude všechno jasné.
Jak si od fotbalu odpočinete?
Odpočívat asi nikdo moc nebude. Já se věnuji běžectví, kluci hrají turnaj ve fotbale, ale i přesto si najdeme čas, na nějakou tu dovolenou u moře nebo v České republice. Já se na přelomu července a srpna chystám do Řecka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.