Roman Grygarčík: Na podzim jsme vypsali divoké sázky, protože nikdo nečekal, že postoupíme

Naše redakce vyzpovídala trenéra Malých Hoštic Romana Grygarčíka, který nám zhodnotil minulou sezónu, plány na další apod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k postupu. Už jsou oslavy za vámi a jaké vůbec byly?
Oslavy byly dlouhé, ale ne moc divoké. Slavili jsme od zápasu v Litultovicích do minulého víkendu, kdy jsme to oslavili společně s fanoušky a obecním úřadem.
Máte nějakou veselou příhodu z oslav?
Na podzim jsme vypsali divoké sázky, protože nikdo nečekal, že postoupíme. Teď se kontroluje papír, na který jsme ty sázky napsali a postupně je plníme.
Předloni jste skončili druzí, loni se vám jaro moc nepovedlo. Čekal jste letos tak úspěšnou sezónu?
U mužstva jsem už tři roky. První sezónu jsme zakončili na druhém místě. Loňský podzim byl lepší než ten předloňský, ale na jaře nám vypadlo sedm hráčů základní sestavy kvůli zranění a my jsme se pomalu zachraňovali. Letos se nám podzim relativně povedl a na jaře jsme vyhráli jedenáct zápasu za sebou. Ostatní konkurenti prohrávali a remizovali a my jsme to dotáhli do vítězného konce.
Jaké ambice jste měli před sezónou?
Chtěli jsme hrát kolem třetího a čtvrtého místa a fotbal, který by lahodil oku fanouška. Po podzimu jsme se pohybovali kolem pátého místa a na jaře jsme šli zápas od zápasu a nebyli jsme pod tlakem, že musíme postoupit. Nakonec to dopadlo tak, že jsme skončili první.
Kde jste získali sílu na takovou jarní spanilou jízdu?
Vyhovovalo nám, že jsme šli do jara z páté pozice a na postup se favorizovali jiné týmy. My jsme šli nenápadně krůček po krůčku a všechny favority na postup, kromě Hradce, jsme porazili. Mužstvo postupně získalo velké sebevědomí a hodně nám pomohl návrat Dominika Klingera z Dolního Benešova.
Docela dost zápasu jste na jaře zvrátili ve druhé půli. Čím si to vysvětlujete?
Mužstvo si postupem času začalo věřit a i když nám třeba nevyšel začátek, tak jsme věděli, že brankář Honka už žádnou branku nepustí, a že kluci vepředu něco dají, a zápas otočí v náš prospěch.
Kdy jste začal pomýšlet na postup a kdy jste v něj začal věřit?
Tajně jsem doufal, že se nám to podaří, ale nemluvil jsem o tom. Dostali jsme se velice brzo před Hradec, což jsem nechtěl, protože jsem viděl, že závěr byl pak z naší strany nervózní, Naštěstí jsme to udrželi.
Poslední zápasy jste urvali silou. V čem hledat příčinu?
Zaprvé nám kvůli zranění vypadl klíčový útočník Dominik Klinger. V několik zápasech chyběl Ondřej Šafarčík a Jakub Chřibek. Navíc kluci začali být trošku nervózní, a v hlavách nosili myšlenky na postup.
Kdo podle vás tvořil osu týmu?
V brance čaroval Marek Honka. V obraně byl skvělý Erik Klinger. Střed zálohy opanoval Kamil Bitta, Jakub Chřibek a Ondřej Šafarčík. Na hrotu operoval Dominik Klinger.
Co říkáte na to, že nakonec postoupil i váš hlavní konkurent z Hradce?
Jsem rád, že postoupila obě mužstva, protože si to za předvedené výkony zasloužila a měla před ostatními týmy slušný náskok.
Co říkáte na to, že jste obdrželi nejméně červených a žlutých karet?
Na můj vkus jsme hodně slušné mužstvo, které se raději nechá okopávat, než by mělo přitlačit. V kabině jsem musel zvýšit občas hlas, aby zvýšili agresivitu.
Jaké ambice máte v krajské soutěži a plánujete posílit mužstvo?
Nejtěžší je vždy se z okresního přeboru dostat výš, protože je to vyrovnaná soutěž. Mou představou je hrát ve středu tabulky a mužstvo plánujeme posílit o dva až tři hráče. Chceme přivést zpátky z Chlebičova Baďuru, který nám pomohl už na podzim, když vsítil osm branek.
Jak se těšíte na derby s Velkými Hošticemi?
Hodně se těším, protože se tato mužstva v soutěžních zápasech ještě neutkala. Spousta hráčů z Malých Hoštic hraje ve Velkých a podle mě to bude velký zápas.
Jak si odpočinete od fotbalu?
Jedu teď na 14 dní na dovolenou na jižní Moravu do vinných sklípků, kde budu hledat inspiraci na další sezónu, kterou začínáme 12. července letní přípravou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.