ROZHOVOR S HRÁČEM POUTNÍK LIGY - Sezóna 2016/2017 Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2016-2017

Po dlouho vyrovnaném boji mezi Tomášem Paťhou z Červené Řečice a Jiřím Kalivodou z Plačkova se nakonec nadechl k mohutnému úniku prvně jmenovaný a podle hlasování fanoušků se stal nejlepším hráčem sezóny 2016/2017 právě Tomáš Paťha. TJ Tatran Červená Řečice má za sebou povedenou sezónu, skončila na pátem místě a velký podíl na tomto úspěchu měl vedle Jaroslava Serbuse i tento brankař, který svůj tým nejednou podržel. Níže si můžete přečíst zajímavý rozhovor s ním, ze kterého je zřejmé,že ačkoliv se jedná o čerstvého vítěze prestižní fotbalové ankety a světové velkokluby se teď nejspíše začnou do konce přestupového období předhánět v jeho získání, tak jde o pohodového kluka, který stojí nohama pevně na zemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Tomáši. Po dlouho vyrovnaném souboji mezi tebou a Jiřím Kalivodou z Plačkova jsi se nakonec právě ty s velkým náskokem a ziskem téměř 2/3 všech hlasů stal vítězem ankety "Hráč sezóny 2016/2017". Překvapilo tě vítězství v anketě, nebo jsi své okolí vyburcoval aby ti posílali hlasy?
Vítězství mě úplně nepřekvapilo, protože jsem všechny ve svém okolí pravidelně burcoval, aby mi posílali hlasy. Doufal jsem, že s tak velkou podporou v zádech vyhraji, a nakonec se to povedlo.
TJ Tatranu se uplynulé sezóně nebývale dařilo. Velká většina lidí sledujících Poutník ligu očekávala, že znovu jako v posledních sezónách budete namočeni do sestupových vod, přesto jste se vzepřeli a vybojovali nakonec více než slušné 5. místo v tabulce. Čemu nejvíce přisuzuješ tento úspěch?
Tak určitě bych vyzdvihl to, že jsme na zápasy chodili všichni a pravidelně. Tím pádem jsme pak měli možnost složit vždy silnou sestavu, která byla schopná konkurovat i těm nejlepším týmům soutěže. Ovšem podle mého názoru je nejdůležitější týmový duch a dobrá parta, tu my v Tatranu máme. Jinak nám nechyběla ani troška toho štěstí a výsledkem byla velice povedená sezóna.
V následující sezóně se v Červené Řečici budete muset obejít bez svého nejlepšího střelce sezóny 2016/2017 Jaroslava Serbuse, který se po roce vrátil zpět do SK Horní Cerekve. Jak velký dopad pro vás bude mít absence tohoto kanonýra, případně nahradí ho v útoku nějaká nová posila?
Nepředpokládám, že by Serbusův odchod byl pro nás nějakým zásadním problémem. Jeho góly sice možná chybět budou, ale věřím, že týmovou hrou a bojovností ho plně nahradíme. V týmu máme navíc další kvalitní střelce a útočníky, kteří góly dávat umí.
V prvním kole sezóny 2017/2018 přivítáte na svém hřišti soupeře ze Žirovnice. Jak toto utkání tipuješ, a celkově, jaký je tvůj tip na umístění Červené Řečice na konci sezóny?
Já jsem velice rád, že sezónu otvíráme na domácím hřišti. Žirovnice je kvalitní soupeř, i když její umístění v předchozí sezóně tomu úplně neodpovídalo. Proto se budeme muset koncentrovat pouze na svoji hru a nedělat zbytečné chyby. Rádi bychom hned v úvodu sezóny získaly tři body a potvrdili tak předchozí výkony. Vzhledem ke kvalitě týmu a odhodlání, které v kabině cítím nás tipuji opět na umístění v první pětce soutěže.
Teď od Tatranu zase zpátky k tobě. Před svým angažmá v TJ Tatran Červená Řečice jsi byl registrovaným hráčem v klubu SK Horní Měcholupy hrající momentálně Pražský krajský přebor. Co tě z Prahy přivedlo na Vysočinu do Červené Řečice, popíšeš nám v krátkosti svou prozatimní fotbalovou kariéru?
V Horních Měcholupech jsem svou fotbalovou kariéru, jako malý kluk, začínal a strávil jsem v klubu mnoho hezkých let. Bohužel do klubu se postupem času dostali lidé, kteří to vše zničili, týmy rozprášili a udělali z Měcholup odkladiště pro nechtěné hráče ze zvučnějších klubů. Proto jsem na pár let svou fotbalovou kariéru ukončil. Vzhledem k tomu, že pocházím z Červené Řečice, bylo jasné, že pokud se ještě někdy k fotbalu vrátím, bude to pouze v dresu Tatranu. Byl jsem proto velice rád, když o mě klub projevil, zájem, a ačkoliv jsem se v počátku k fotbalu už vracet nechtěl, dnes jsem velice rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.
Proti kterému soupeři hraješ nejraději a naopak, komu by jsi se nejlépe vyhnul?
Oblíbeného soupeře vyloženě nemám, neoblíbeného také ne. Beru všechny soupeře stejně, každý z nich nás může kdykoliv svou hrou zaskočit. Jediný, komu se vždy rád vyhnu jsou přemotivovaní hráči, kteří často svými zákroky jdou až za hranu fotbalu, který v této soutěži hrajeme všichni hlavně pro radost.
Vybavíš si za celou tvou fotbalovou kariéru své nejpovedenější fotbalové utkání?
Povedených utkání bylo určitě mnoho, těch nepovedených bylo však ještě více. Bohužel už si nevzpomínám na zápasy v dresu SK Horní Měcholupy, ale o to více si pamatuji mnoho povedených zápasů v dresu Tatranu. V loňské sezóně jsme předvedli skvělý výkon zejména v jarním zápase proti Maratonu, Žirovu, Plačkovu a Jiřicím.
Jakému fotbalovému klubu fandíš a kdo je tvým největším fotbalovým vzorem?
Musím přiznat, že jsem pouze fanoušek Tatranu. Českou ligu absolutně nesleduji, protože mě nezajímá, co lidé jako Pelta a Berbr s fotbalem dělají. Ze zahraničních hráčů mám rád hlavně Gianluigiho Buffona.
Co mimo fotbalu děláš nejraději ve svém volném čase? Máš nějaké další koníčky než jen fotbal?
Mimo fotbal si občas rád zahraji golf, nebo tenis. Volný čas rád trávím s přítelkyní nebo přáteli, ať už u dobrého piva, jídla nebo filmu.
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Je tady něco ,co by jsi ty osobně zlepšil, nebo změnil?
Stránky pravidelně sleduji a sleduji je rád. Líbí se mi zejména hodnocení zápasů a sestavy kol. Osobně bych pouze zlepšil spolupráci s týmy, aby každý z nich o zápase reportoval, abychom my ostatní měli co číst.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.