Michal Hájek: Svoji první branku jsem vstřelil snad z půlky hřiště proti Velkému Meziříčí. Radost mi nezkazilo ani to, že jsem chtěl vlastně původně přihrávat

Za pár dní bude hráči Bobrové Michalu Hájkovi dvacet let. Nejlepším dárkem, který si mohl tento útočník nadělit, byly dvě branky do sítě rezervy Bystřice. Ty mu nakonec vynesly vítězství v anketě o hráče 26. kola okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal asi v šesti letech. Přišel jsem tenkrát na první trénink mladších žáků a všichni byli minimálně o dvě hlavy vyšší, měl jsem z těch kluků respekt. Teď už je to s výškou spíše naopak. (smích)
Na jakém postu nastupujete?
Vyzkoušel jsem si už snad úplně všechny posty. Začínal jsem jako stoper a postupně jsem se posouval více dopředu. Snad jen na kraji zálohy jsem se moc dlouho nezdržel, čemuž se s mojí rychlostí není čemu divit. (smích) Momentálně jsem se usídlil na pozici útočníka.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
Nevím, zda byla úplně první, ale pamatuju si svoji branku ještě z dob přípravky, kdy jsem vstřelil gól snad z půlky hřiště proti Velkému Meziříčí. Radost mi nezkazilo ani to, že jsem chtěl vlastně původně přihrávat.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Tuším, že někdy ve 14- ti, možná v 15 – ti, na více podrobností si ale už nevzpomenu. Mozek po zkouškovém už přece jenom není v takové kondici.
Hrál jste za jiný klub než je Bobrová?
Hrál jsem pár sezón za mladší a starší dorost divizní Vrchoviny. Moc rád na to vzpomínám, měli jsme skvělou partu a výsledky byly také velmi dobré. Nejlépe jsme se umístili na 2. místě, což není vůbec špatné.
Jak hodnotíte zápas s rezervou Bystřice?
Myslím, že zápas to byl vcelku pohledný, padla spousta branek, takže pro diváky určitě hezky strávený páteční večer. Po výsledkové stránce je asi i ta remíza spravedlivá. Škoda jen, že ve 2. poločase se projevila má skvělá schopnost, kterou je právě pálení šancí. (smích)
Byl jste zvolen hráčem 26. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi velice dobře, i když jsem na zápas přijel asi 15 minut před výkopem a unavenější jsem snad nikdy zápas nezačínal. Ovšem po pár minutách na hřišti to ze mě všechno spadlo. Přispěl k tomu i skvěle připravený pažit, na kterém se hrálo téměř samo.
Jak jste vstřelil vaše branky?
Při prvním gólu se ke mně míč odrazil někam za hranici velkého vápna a já si hned vzpomněl na rady svého dědy, který mi před každým zápasem vtlouká do hlavy, že bez střely na bránu ten gól prostě nedáme. Tak jsem to tedy zkusil a s mírnou tečí zapadnul míč hezky pod víko. Druhý gól byl myslím také vcelku pohledný, protože mu předcházela hezká kombinace a já už pak míč uklízel do prázdné brány. Z jiného pohledu byl gól i docela atypický, jelikož já i Rosťa Kratochvíl, který mi míč servíroval, jsme vyloženě „rychlostní typy“. (smích) A právě před tímto gólem jsme museli oba předvést sprint přes celou půli hřišti. Takže si ho cením o to více.
Jste spokojeni v Bobrové s touto sezonou?
S celým průběhem sezóny můžeme být určitě nad míru spokojeni. Na rozdíl od minulých let je to krásná změna, hrát najednou o špici tabulky. Doufám, že se nám takhle bude dařit i nadále a budeme se ještě zlepšovat!
Prozradíte nám, kam se chystáte v létě na dovolenou?
Zatím toho moc naplánovaného nemám, ale už dneska jedeme s klukama na Vltavu, což mi připomíná, že jsem se vlastně ještě ani nezačal balit. (smích)
Co říká fotbalu vaše rodina?
Rodina mě podporuje ve všem, co dělám, takže i ve fotbale. Navíc táta i děda hráli fotbal za Bobrovou, takže mám každý den k dispozici spoustu fotbalových rad a zkušeností.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Rád chodím běhat, občas si zahrajeme florbal, či basket. Navíc v Brně hrajeme Univerzitní ligu v malém fotbale, takže je pořád co dělat.
Studujete, nebo už chodíte do práce?
Studuji pedagogickou fakultu Masarykovi univerzity v Brně.
Oblíbený film nebo seriál?
U filmů a seriálů se rád zasměju, takže určitě Simpsonovi, South Park a podobné.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Fandím Realu Madrid.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Vždycky jsem rád koukal na fotbalová videa Cristiana Ronalda a pak si na hřišti zkoušel nejrůznější jeho triky a kličky. (smích)
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Jídlo mám rád celkově, ale teď v létě jednoznačně meloun!
Oblíbené pití?
Nebyl bych správný fotbalista, kdybych neřekl pivo. (smích)
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě ideální trávení volného času. Skvěle se u něj odreaguji, pobavíme se kamarády. Hraji ho hlavně pro radost.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Myslím, že je to naprosto skvělá myšlenka, jak ještě více zpopulárnit fotbal. Odvádíte skvělou práci, jen tak dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.