Rozpovídal se nám Pavel Váchal, který věří v zisk titulu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v anketě, jak jste se o vítězství dozvěděl ?
Mockrát děkuju, stránku navštěvuje většina našeho týmu pravidelně, tudíž v den kdy se tam nominace objeví a je tam někdo od nás o tom vždy někdo dá vědět a všichni hned hlasují a dokonce se kvůli tomu zaregistrovali, aby se na konci hlasování týmová kasa mohla usmívat.
V zápase proti Horšovskému Týnu jste dokázal vstřelit branku, která rozhodla o utkání, popíšete nám gól ?
Měli jsme špatný vstup do zápasu a horší první poločas, ale Horšák mě osobně předvedou hrou mile překvapil, zpočátku hráli hodně na balonu a dali i vedoucí gól po závaru před brankou kdy se dostali k odraženému balónu. Druhý poločas už byl jako obrácená karta, v šatně jsme si o všem promluvili, dali hlavy dohromady a to co jsme si řekli fungovalo i na hřišti, a až na drobné chybky jsme soupeře přehrávali, zlomový okamžik přišel s příchodem Vojty Votka, proti unavené obraně se rychlostně dokázal prosadit, byl všude dřív než obrana Horšáku, a dokázal toho využít v závaru před bránou kdy se dostal k míči na penaltě a uklidil ho k tyči. Aby toho nebylo málo i můj gól byl jeho zásluhou, prosadil se po lajně a po jeho příhrávce na vápno jsem osamocen před brankářem vstřelil později vítězný gól, domácí se pak ještě v závěru snažili o vyrovnání ale Ondra nás jako vždy podržel a urvali jsme tam velmi důležité 3 body.
Domácí zápas o víkendu jste zvládli až na penalty a s Borem jste získali "pouze" dva body, takže se oslavy ještě musí posunout. Hráli jste před pěknou návštěvou, cítíte tlak ? Vnímáte to při hře ?
Do zápasu s Borem šel každý s těžkou hlavou očekávání od plné tribuny v čele s kapelou, která nás celý zápas tlačila k úspěchu. Vstup do zápasu se nám velmi vydařil a po průniku a přihrávce Tomáše Duffka se prosadil na zadní tyči kapitán týmu Michal Růžek. Po gólu propukla na tribuně a na hřišti euforie a my jsme měli šancí dost, ale jak se říká, nedáš, dostaneš, tak to se nám vymstilo, nedali jsme vyložené šance, a z brejku nám Bor dokázal vstřelit branku. Bylo vidět, že všichni z Mrákov strašně moc chtějí, ale občas jsme měli i smůlu a jelikož ještě v nastaveném čase náš ani hostující hráč nevyužil vyloženou šanci tak zápas skončil 1:1 a šlo se do penalt, a protože i druhý bod pro nás byl nesmírně důležitý tak se všichni od nás hecnuli, a dokázli jsme vstřelit všechny nabídnuté pokutové kopy, a jelikož soupeř jednou minul bránu a jednu penaltu náš penaltový specialista chytil tak zůstal doma bod navíc.
Poslední kolo vás čeká FK Planá a zápas to bude náramně důležitý, vše máte ve svých rukou a stačí Vám remíza, aby jste vyhráli celou ligu. Co od zápasu očekáváte ?
Očekávám a věřím, že jako do každého zápasu vlítneme na 110% a ukážeme v Plané, kdo je vedoucí tým I.B třídy. Samozřejmě, že na nás bude strašný tlak ale celou sezonu jsme si užili a odehráli se ctí a byla by škoda ji nezakončit touhle třešničkou na dortu v podobě prvního místa a postupu do I.A třídy, což by byl pro Mrákovský fotbal historický úspěch. V žádném případě si nepojedeme jen pro bod a budeme chtít vyhrát, a i kdyby se nám to bohužel nepovedlo, i když nad tím nikdo neuvažuje, považuji letošní sezónu za velmi úspěšnou a pořádně ji oslavíme.
Jelikož jsme již v závěru sezóny, můžu se vás zeptat, co pro vás byl nejsilnější okamžik v uplynulé sezóně ? Ať už kladný nebo záporný?
Je těžké něco vybrat, skvělých momentů bylo opravdu mnoho, ale pro mě osobně byl nejhorší moment kdy jsme jasně prohráli v Dlouhém Újezdě, a nejlepší moment jarní výhra v derby s Postřekovem, kdy jsme nechali na hřišti všichni srdíčko a zápas jasně ovládli a zvítězili.
Mrákov je známý především svou dokonalou obrannou činností, nejlepší v lize, ale dopředu to takový hit není, až 10. místo v počtu vstřelených gólů, je útočná fáze vaší slabinou ?
Jak říkáte, naší chloubou je skvělá obrana v čele s Korbou v brance, člověk se pak nemusí tolik bát když se mu nepovede nějaká akce a soupeř to valí na naší bránu, jsem zastánce rčení 'kdo brání, nevěří golmanovi', když vám totiž chytá někdo jako Ondra, tak se vám hraje o poznání lépe a jak mu všichni říkáme, nula mu opravdu sluší. Naopak do útoku je to dá se říct trošku bída na to, že jsme první, více než s ostatními týmy, se gólově předháníme s Pavlem Chvalem z Chodové Plané, ale můžu s klidem říct, že jeho už jsme s brankami porazili. Jak jsem říkal, na gól potřebujeme spoustu šancí, snad se to v příští sezóně zlepší a ke skvělé obraně přidáme o něco směrem dopředu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.