Někdy bych šel raději místo zápasu rybařit, jenže tréňa by mě zabil, směje se hráč kola Tomáš Glazunov

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Tomáš Glazunov – FC WESTRA Sousedovice, který vstřelil dvě branky poslednímu Záblatí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v naší anketě a zajímalo by mě, jaký byl zápas proti Záblatí, měli jste to usnadněné tím, že jsou již jasným sestupujícím?
Díky moc. Ze Záblatí jsme chtěli odvézt 3 body, což se nám podařilo. Zápas to jednoduchý nebyl, ale měli jsme více ze hry a bylo dobré, že jsme do poločasu vedli o 2 góly. Druhý poločas jsme zahodili nesčetně šancí, ale i tak jsme vyhráli o 4 branky.
Která vaše dnešní branka byla hezčí?
Asi ta druhá, první branka byla spíše vybojovaná, zakončená ve skluzu a sražená domácím obráncem do vlastní branky. U druhé branky mi to do běhu naservíroval Filip Duba a levou jsem propálil gólmana.
Jste spokojení s postavením v tabulce?
Já osobně nejsem moc spokojen, jelikož jsme měli hrůzostrašnej začátek. Na tabulku by se mi dívalo lépe, kdybychom byli do 3. místa.
Z prvních pěti jarních zápasů jste získali pouze bod, poté jste porazili první Sedlec, třetí Čkyni a ještě jste neprohráli, čím si vysvětlujete ten vzestup?
Jak jsem již psal, začátek jsme měli opravdu špatný. Hlavní roli na tom měla absence M. Glazunova a L. Petříka. Ale vymlouvat se jen na absenci hráčů, to nejde. Měli jsme tragickou zimní přípravu, kdy se nás sešlo na tréninky vždy tak 5-6 a někdy ani to ne. To je podle mého největší příčina. Sedlec nás asi našlápl, když jsme ho o 10 lidech porazili 2:3. Samozřejmě jsem se opět zranil ve 48. minutě za stavu 2:1 pro Sedlec a střídačka prázdná. Ve Čkyni zahráli kluci suprově, tam jsem byl pouze podívat, jelikož jsem byl zraněnej.
Jak často trénujete a jaká část tréninku vás nejvíce baví?
Vždy na začátku každé sezony se snažíme trénovat 3x týdně, ale časem se to stáhne pouze na dva tréninky týdně. Já osobně mám rád na tréninkách střelbu a pak fotbálek na konci tréninku, kdy se s kluky vždycky hecujeme. Jelikož toho moc nenatrénuji, protože se moje zdraví vždy sype jako domeček z karet, tak si prostě rád vystřelím na bránu. Další dobrý trénink zavedl trenér P. Šroub, když jsme místo kopaček sedli na kola a ušlápli nějaký ten kilometr.
Přestože již Sedlec postupuje, jak si myslíte, že dopadne zápas Sedlec – Lažiště?
I kdyby byl Sedlec v plné síle, tak věřím více Lažišti. Na jaře má skvělou formu a výhrou nad Sedlecem ji může jen korunovat. Tímto ale neříkám, že domácí hrají špatně. Oba dva týmy by si zasloužily postup, uvidíme jestli se to Lažišti povede z 2. místa.
Dokázal byste říct, kdo je nejlepší spoluhráč, se kterým jste kdy hrál?
Tak to opravdu nedokážu, hrál jsem se spoustou výborných fotbalistů. Prostě každý má něco svého. U nás v týmu je to samozřejmě můj brácha Milan. Ale podpora ze středu zálohy je také výborná. Každopádně posledních 7-8 zápasů náš tým funguje suprově na každém postu.
Jaké máte fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal ve Strakonicích v minipřípravce a zde jsem působil až do nějakých 16-17let. Poté jsem se nějak nepohodl s trenérem a hrál jsem v Katovicích, kde jsem se na to časem vyprdl. K fotbalu mě po chvilce přivedl zase brácha. Přestoupil jsem do Sousedovic, kde jsem asi 13. rokem a už odtud nikam jít nehodlám.
Jaké šance dáváte reprezentaci U21 na turnaji v Polsku? Ve skupině přece jen mají Německo, Itálii a Dánsko…
Pokud se budou kluci prát, tak mají šanci na postup. Musí tam prostě nechat vše. Je velká škoda nehody Čermáka, ten bude chybět. Ale co si budeme povídat, může si za to sám.
Věnujete se mimo fotbal i jiným sportům?
Věnuji se rybolovu a cyklistice. Jen škoda, že se to časově nedá stíhat vše. Někdy bych raději vypadl místo fotbalového zápasu na celý víkend k vodě rybařit, ale tréňa by mě asi zabil, i když mě naprosto chápe, protože sám rybaří (úsměv).
Za kolik byste uběhl 5 kilometrů?
Tak to si netroufnu říci, ale bylo by to hodně pomalu. Jsem typ, který není vytrvalostní, ale jen pár sprintíků pak mám jazyk na vestě (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.