Přepisovali jsme historii klubu a jsem rád, že jsem toho mohl být součástí, říká Dominik Špavelko

Hráčem posledního kola MSFL se stal odchovanec Baníku Ostrava Dominik Špavelko, který momentálně hájí barvy Petřkovic. Mladý defenzivní hráč má za sebou už angažmá na Slovensku, ze kterého se vrátil kvůli zranění. Teď chce nastartovat kariéru zpět do profesionálního fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste nám představit vaši dosavadní kariéru?
Jsem odchovancem Baníku Ostrava, prošel jsem tam všemi mládežnickými kategoriemi od žáků až po juniorku. Na ty roky vzpomínám rád v dorosteneckém věku jsem měl taky to štěstí, že jsem prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. V dospělém fotbale jsem hrál 2.slovenskou ligu v Košicích, potom jsem se z důvodu zranění vrátil do České republiky. Zranil jsem se ale tak nešťastně, v době kdy byly už všechny vysoké soutěže rozjeté a já potřeboval hrát, takže jsem se domluvil v 1.A třídě na půlročním angažmá v Čeladné a tam si mě vyhledali trenéři z Petřkovic, kde teď působím .
Jak hodnotíte celkově sezónu?
Sezónu hodnotím kladně a to jak z pohledu týmového, tak z pohledu individuálního. Co se týče týmového hodnocení, tak Petřkovice byly letos nováčkem a málokdo čekal, že se v sezóně umístí tak vysoko. Odehráli jsme dobré zápasy se soupeři z horní poloviny tabulky, ale naopak hloupě ztráceli se spodkem. Nicméně Petřkovice nikdy před tím 3.ligu nehrály a každým zápasem letos přepisovaly klubovou historii a já jsem rád, že jsem mohl být u toho.
Jaké máte fotbalové cíle?
Jsem náročný člověk. Jak na sebe, tak na moje okolí, takže mé cíle jsou jasné, hrát na čele tabulky a individuálně si výkony říct o angažmá v profesionálním fotbale .
Máte teď pauzu, plánujete nějakou dovolenou, nebo jste ten typ co bude pokračovat v přípravě na další sezónu?
S přítelkyni nám bohužel nevyšlo stejně volno, takže dovolenkovat budeme po kouskách tady v Ostravě a zahrneme do toho pár výletů mimo. Jsem takový, že po sezóně tak na 7-10 dní vypnu a dva týdny do začátku přípravy už se připravuji sám .
Další sezónu plánujete zůstat v Petřkovicích nebo máte jiné nabídky?
Nějaké nabídky byly, ale byly to nabídky ze 3.ligy. Domluvili jsme se na tom, že budu pokračovat v Petřkovicích. Jsem tady šťastný a líbí se mi, jak se tady fotbal vykopal nahoru. Lidé tady si váží toho, jaká soutěž se tady hraje. Má na to vliv i parta, co se tady vytvořila. Je to takové klišé, že se často používá máme dobrou partu, ale my ji tady v Petřkovicích opravdu máme, počínaje servírkou v občerstvení a konče posledním hráčem na soupisce .
Překvapilo vás, kdo nakonec sestoupil?
Určitě jsem nečekal, že na sestupových pozicích bude Zlín. Podle mě pokud je to ligový tým, měl by mít mládež tak dobrou, aby byla schopna se v této soutěži udržet, co se týče ostatních dvou týmů Blanska a Třebíče, tak tam tolik překvapený nejsem.
Co si myslíte o povinnosti Juniorské ligy, nemyslíte, že pro mladé hráče je MSFL lepší?
Jelikož jsem Juniorskou ligu dva roky hrál a hrál jsem i MSFL můžu z mého pohledu říci, že MSFL je pro mladé hráče daleko lepši, než Juniorská liga. Je rychlejší, tvrdší... splňuje to, co by do sebe měli mladí hráči dostat, pokud to ještě nemají, aby mohli hrát dospělý profesionální fotbal.
Myslíte, že Petřkovice budou mít v další sezóně vyšší ambice než letošní 6. místo?
Co se týká ambicí na příští sezónu, tak jak už jsem říkal, jsem náročný a chci hrát na těch nejvyšších pozicích. Teď v létě to ale vypadá, že se dost hráčů protočí. Někteří odejdou, někteří příjdou. Věřím, že trenéři sestaví takový tým, který bude schopný hrát na špici tabulky. Všichni v Petřkovicích v to věříme .

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.