Už mě nebolí na hrudi po dvaceti minutách, ale vždycky až tak ve třicátý, vtipkuje vítěz kola Matouš Kouba z Malont - 20.kolo Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matouši, gratuluji k vítězství, vedl si od prvních hodin hlasování. Kdo se nejvíce zasloužil o tvé vítězství v anketě o hráče kola?
Děkuji pěkně. Myslím, že za to hlavně může dvojka Lupec (Lukáš Pulec – pozn. redakce), Kuzmič (Ladislav Kuzma – pozn. redakce), ti to zveřejnili na facebook, pak bylo ještě nějaké sdílení od kluků, za to bych jim chtěl poděkovat, ale ukazuje jen to, jak jsem mezi lidmi oblíbeným.
Jaké jsou tvé první dojmy a pocity, když si ten král kola?
Já jsem král všude. (úsměv) Spíš si myslím, že by si to zasloužil Josef Bílý, jestli já v 50 letech budu skákat, jak on a zvednu se, budu naprosto spokojen. (úsměv)
Stejně jako v loňské sezóně, tak i v této si se stal prvním malontským hráčem kola. Čím to, že na to došlo až dvě kola před koncem?
Tak občas se tam v té sestavě od nás někdo objevil, ale nikdo tomu nevěnoval moc pozornost, asi čekali až to vyhraje někdo výjimečný od nás a ta chvíle přišla. Na konec to přišlo, protože to nejlepší přichází vždycky na konec. (úsměv)
V uplynulém kole jste porazili v derby Dolní Dvořiště na jeho půdě a oplatili jste mu tak porážku z podzimu, jak zhodnotíš svůj výkon v zápase, ve kterém si vstřelil dokonce i branku.
I když v derby o nic nešlo ani jednomu, tak pořád je to derby, co chce každý vyhrát a vzhledem k tomu, že nám doma uštědřili čtyři góly, tak jsme jim to chtěli oplatit. Ještě když pak posloucháte, jak říkají, že nás smáznou, že trénují dvakrát týdně a honí se za postupem do 1.B a pak přijede parta kluků, co se vidí jednou za týden půl hodiny před zápasem a hraje to kvůli žízni, a aby nebyli úplně vyžraný, tak je to od nich smutný. Měli by si příště řeči odpustit a předvést se na hřišti. Můj výkon? Těžko říct, když hrajete pořád skvěle, tak to spíš berete jako standard, že jste zahrál dobře, gól byl z penalty, a i když je kopu jako troubelín, tak k ní nikoho nepustím. Ze stopera už jinak gól nedám. (úsměv)
Na podzim se vám nedařilo, ale jaro je úplně o něčem jiném. Měli jste kvalitní zimní přípravu?
My, když chceme, tak umíme hrát, ale moc se nám na podzim nechtělo, povolíš – utáhneš. No naše příprava vypadala zhruba v šest večer v hospodě, a kdo vydrží nejdéle… Naštěstí se s klukama moc nebavím, tak jsem si dával přes zimu individuál a musím říct, že je to znát. Už mě nebolí na hrudi po dvaceti minutách, ale vždycky až tak ve třicátý.
Změnilo se něco od tvého posledního vítězství? Například už jste začali trénovat?
My jedem furt stejně, jestli se vyhraje, je nálada dobrá, když se prohraje je nálada špatná deset minut, pak je zase dobrá. Jsme dobrá parta, to je nejdůležitější, a to je důvod, proč jsem v Malontech. Tréninky jsou pro nás cizí, znáš to, odpolední, nataženej sval, bolavé koleno, rozbitý auto…
Stále máte reálnou šanci probojovat se do TOP 5, pomýšlíte na toto umístění?
Myslím, že je to jedno jestli 5. nebo 6., do Ligy mistrů vás okres nedostane, takže na nějaký umístění v top 5 se nesoustředíme, chtěli jsme byt první, ale jsme líný kopyta no. (úsměv)
V sobotu přivítáte Světlík, který s vámi celé jaro soupeří o místo v tabulce, ale nyní jste mu trochu utekli. S čím na Světlík vyrukujete?
My moc nemáme s čím vyrukovat, budeme rádi, když nás bude 11, nikdo se nezraní a v klidu večer zapijeme výhru.
Na závěr jsem si připravil pět otázek, na které se ptám každého. Kdy a kde si udělal své první krůčky na zelený pažit?
První kroky byla přípravka v Kaplici, ale to už si moc nepamatuju, už je to nějaký ten pátek.
Jaký je tvůj oblíbený fotbalový klub?
Manchester United, není víc.
Máš nějaké životní sny, které nám chceš prozradit? Pojí se třeba s fotbalem?
Životní sen je dát Lupovi housky tam a zpátky, jenže on je dost citlivej, tak bych ho nechtěl ranit, přece jen ho mám rád.
Jaký je tvůj nejsilnější fotbalový zážitek?
Nejsilnější fotbalový zážitek je, když dal Eric Cantona kopačku do hrudi jednomu z fanoušků, co ho urážel. A pak finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem United.
Co si nejraději dáš k jídlu a co k pití?
Když Peťa Debnárů udělá tatarák, to je prostě něco famózního...a k pití protein s mlékem…alkohol je mým nepřítelem.
Chtěl bys ještě na závěr něco vzkázat?
Závěrem bych chtěl opět poděkovat fanouškům, že nás podporují, hlavně slečně Dáše. Dále pak vedení, protože i když je konec sezony, koupili nám dresy a míče, čehož si moc vážíme a taky barmance Evě, že točí tři druhy piva a trefí se tak každému do chuti. Děkuju za rozhovor. Kouzelný den. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.