Kyzlík: Velikost oslav je úměrná postupovému hattricku

Bohušovice si konec soutěže užívají. Jsou ve víru postupových oslav, naposledy doma zdemolovaly 14:0 Dubí. Hráčem kola se stal jejich útočník Luboš Kyzlík!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou utkání proti Dubí, které jste vyhráli 14:0... Můžete si z takového utkání vůbec něco vzít?
Moc ne. Na jednu stranu jsme určitě rádi, že Dubí přijelo. Na druhou stranu jejich výkon byl od začátku totálně odevzdaný. Zarputilý mančaft ze čtvrté třídy by nám to určitě více znepříjemnil.
Dal jste šest branek. Která byla nejhezčí?
No ono jich nebylo úplně šest (smích). Rozhodčí mi připsal jednu Orbiho, takže „jenom" pět. A moc krásy nepobrala ani jedna (smích). Když už, tak ta poslední, kdy jsem přehodil gólmana.
Už v Liběšicích jste si zajistili postup do vyšší soutěže. Jaké byly oslavy?
„Byly" je špatný termín, oslavy stále probíhají (smích). Řekl bych, že jejich velikost je úměrná postupovému hattricku (smích).
Jak na vás vůbec zapůsobila I.B třída?
Popravdě jsem čekal víc. Některé zápasy měly dobrou úroveň, například v Mlékojedech s Litoměřickem, doma s Liběšicemi či v Dubí. Ale víc jich bylo podprůměrných.
Kdo byl pro vás nejméně příjemným soupeřem?
No zatím Kopisty, které nám daly čtyřku. Na sobotní odvetu jsme připraveni (smích).
Soběchleby mají na svém kontě tři kontumace, Dubí k vám přijelo v "hrozném" stavu, Hrob nedávno v devíti dostal devítku. Jak vnímáte současnou situaci v amatérském fotbale?
Vnímám ji, samozřejmě. Když pominu vámi jmenované, tak ve Svádově psali, že nemají lidi, o Černivi se psalo, že kvůli nedostatku hráčů po sezóně končí, Bezděkov a České Kopisty mají hodně hráčů v gardovém věku, Litoměřicko C má prý také končit. Ten náš postup je sice super, ale také celkem logický. Proto si myslím, že bychom neměli lítat v oblacích a pokorně se připravit na I. A. třídu, která bude mít mnohem větší kvalitu. Když to vezmu obecně tak to samozřejmě není problém jenom naší soutěže. Dříve, kdo měl na vesnici ruce nohy, hrál fotbal. Teď se týmy jakž takž drží díky starším hráčům, ale ti budou chtě nechtě taky muset jednou skončit. A samozřejmě, méně hráčů - menší konkurence – nižší úroveň. Co vím, tak i některé divizní mančafty mají problém s nedostatkem hráčů.
Co vy a mládež? Mají Bohušovice z čeho brát?
No, teď se nám rozjíždí přípravka, na čemž se podílí náš kapitán Kuba Martínek. Jiné týmy bohužel nemáme. Co vím, tak některé hráče v žákovském a dorosteneckém věku máme v okolních klubech s gentlemanskou dohodou o jejich návratu. Tak z těch by se v budoucnu mohl někdo pro áčko vyvrbit.
Těšíte se v příští sezóně speciálně na nějakého soupeře v I. A třídě?
Těším se na derby s Lovosicemi a Křešicemi. V obou týmech znám většinu kluků a navíc mají oba pěkná hřiště. Na pěkné hřiště jsme díky práci našeho správce pana Kubalika zvyklí.
Jak v klubu vnímáte situace ve vrcholovém fotbale kolem volby nového předsedy FAČR?
No hlavně by měli někoho zvolit. Škoda, že to nechtějí dělat ti inteligentnější z řad bývalých hráčů, mně by se líbil například Vladimír Šmicer.
Jak se vám líbilo finále Ligy mistrů?
Moc ne, fandil jsem Juventusu (smích).
Těšíte se na letní pauzu? Jaké máte plány?
Těším, léto já rád (smích). Plány jsou takové, že s přítelkyní poletíme na dovolenou a s kamarády absolvujeme nějaký turnájek. No a pak se začnu připravovat na tu A-třídu. Zejména u svého kondičního trenéra Kurta Kauschitze (GYM Litoměřice). Má zvýšená produktivita v posledních zápasech je plodem jeho práce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.