ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Martin Odstrčilík z Veselé oslavil před nedávnem čtyřicátiny, ale do fotbalového důchodu se ještě nechystá.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas s Němčicemi u Holešova se Ti povedl, možná mu jen chyběla vstřelená branka. Těch letos asi z pozice stopera moc nebylo?
Na úvod velký dík všem mým fandům, fanynkám, kamarádům a kamarádkám za poslané hlasy. Zase budu muset z tašky vytáhnout ten známý valašský lék, který mívám na mazání bolavých kolen a dát ho v kabině do placu. Jsem ale přesvědčen, že můj výkon v nedělním utkání s Němčicema nebyl až tak výjimečný. Především mě těší náš kolektivní výkon, který přinesl opět úspěch. Co se týká branek, tak těch už nyní moc nedávám. S postupem doby, kdy jsem dříve střílel branky soupeřům coby útočník, v posledních letech k závěru kariery jsem přešel na post stopera a tak jsem hlavně rád, že nedávám góly vlastní a jsem ještě stále platným hráčem týmu.
Jak těžké bylo víkendové utkání s Němčicemi u Holešova, co zde nakonec rozhodlo o Vaší výhře? Koho bys od Vás pochválil za výkon v tomto duelu?
Snažíme se produkovat náš zodpovědný - kombinační styl hry, který nám přináší ovoce a to i přesto, že máme velkou rotaci hráčů v sestavě A-mužstva. Němčice, náš poslední soupeř, očividně není na jaře v úplně nejlepší formě a pohodě a výsledek nakonec odpovídal průběhu utkání.
O víkendu hrajete v Kostelci u Holešova, potvrdíte zde formu z posledních zápasů? Co čekáte od soupeře, ten se stále zachraňuje?
Soupeře z Kostelce už za poslední roky známe a můžu tvrdit, že nám jeho styl hry docela sedí a myslím, že s ním máme jednu z nejlepších bilancí, ne-li úplně nejlepší. Naše zápasy s Kostelcem jsou vždy na vysoké úrovni, bojovné, ale korektní. Chtěli bychom potvrdit současnou formu a prezentovat se naším pojetím hry. Snad ani tentokráte nezklameme naše věrné fanoušky, které věřím že i tentokráte budeme mít v zádech. Jsme moc rádi, že jich jezdí nás povzbuzovat i na hřiště soupeřů docela dost a to i do vesnic vzdálenějších, jako je třeba Kostelec u Holešova.
Jak vidíš nadcházející souboj Otrokovic a Mladcové o 2. místo, oba celky hrají teď spolu, navíc může postupovat i druhý celek v tabulce? Kdo podle Tebe sestoupí do OP?
I přes veškerý respekt k hráčům Mladcové, jsem přesvědčený, že Otrokovice se svým mladým perspektivním týmem, navíc asi na víkend posíleným o hráče z MSFL, v tomto prestižním utkání zvítězí. Postup do vyšší třídy by si určitě ti to mladíci zasloužili. A věřím, že by v I.A hráli důstojnou roli. V otázce sestupu je Lukov už delší čas pod čarou a dalšího oddílu z naší skupiny se možná nakonec sestup ani týkat nebude. Necháme se překvapit.
Jaká je zatím Tvoje hráčská kariéra a na které trenéry nejraději vzpomínáš? Kdo je Tvým fotbalovým vzorem a komu fandíš?
Odehrál jsem ve své kariéře všechny soutěže od divize po IV. třídu a prožil jsem nádherné fotbalové roky v Trnavě, Slušovicích, Vizovicích, Hvozdné a Veselé. Trenérů jsem zažil také víc než dost. Mám je všechny uchované ve vzpomínkách. Počínaje třídním učitelem na základce Jindrou Elšíkem, přes Soukupa s Föllichem, Daňka, Dobeše st. s Pepou Hamšíkem, Haragou … a konče Tomem Dujkou na Veselé. Za vzory jsem měl vždy spíš fotbalové dělníky, jako byli více méně moji vrstevníci Giggs, Nedvěd, Lampard či Gerrard.
Jak hodnotíš Vaše jarní výkony, asi to hodnocení bude velmi dobré?
Za vším bych viděl neskutečný zápal skupiny našich úžasných činovníků, kteří pro fotbal žijí a dávají mu vše. Ti nyní vytváří perfektní podmínky pro to, aby se fotbal na Veselé rozvíjel správným směrem a přišly i opojné úspěchy. S jarem a celou sezónou 2016-17 u nás myslím vládne velká spokojenost.
Jaké jsou Tvé zájmy kromě fotbalu, co Tvá rodina, jak ta Tě podporuje?
Každý den mívám pracovně a i co se týká ostatních aktivit, docela pestrý a snažím se ho prožít a užít vždy co nejlépe. Rodina už nad mým fotbalovým životem dávno mávla rukou a vytrpěla si až až. Fotbal býval vždy na úkor všeho – dovolených, rodinných oslav, mých nemocí i zranění. Jednoduše, všechno muselo jít stranou. Musím se nyní celé rodině za takové jednání hluboce omluvit a poděkovat za podporu.
Co říkáš na postup fotbalistů Zlína do Evropské ligy? Věříš naší fotbalové reprezentaci v sobotním utkání v Norsku?
Pro zlínské kluky je to úžasný úspěch, který je může katapultovat třeba i do top klubů a to nejen v ČR. Snad v EL uhrají dobré výsledky a nám fanouškům udělají další radost. Už netrpělivě s kamarády čekáme, jaké posily se podaří Fastavu pro podzim v EL získat. Byl bych špatným fanouškem české reprezentace, kdybych ji nevěřil. Kvalifikace není rozehraná ideálně, ale věřím v úspěch v Norsku.
Co říkáš na průběh nedávné Valné hromady FAČR a následné propuštění Miroslava Pelty.
Raději toto dění ani nesleduji. Mám rád fotbal jako takový, kde je hravost, zdravá soutěživost, ale také úcta a respekt k soupeři. Jednoduše, měl by fotbal zůstat jen fotbalem.
Jak budeš trávit letošní dovolenou a s kým?
Jsem v produktivním věku, takže budu pracovat, ale zcela určitě si najdu čas i na lenošení. Dceru Terku vyvezu na Slovensko do aquaparku a přítelkyně mě zlomila k relaxaci u moře, mám tedy jasno. Už teď se těším na fotbalové prázdniny. Na ty bez fotbalu a i na ty s fotbalem ….
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří a přejeme dodatečně za portál www.fotbalunas.cz vše nejlepší ke čtyřicátinám a v pátek u Vás na Veselé příjemnou oslavu...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku