Zbylé dva zápasy chceme vyhrát, tvrdí Marek Vodička

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Marek Vodička ze Starče, jehož dva proměněné pokutové kopy nakonec k výhře nad Horním Újezdem nepomohly. Nyní si s tímto hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Díky. Zápas se mi nehodnotí dobře, protože jsme prohráli. Nutno říci, že však zaslouženě. My jsme začali laxně a Újezd nás za to 2x potrestal. V druhé půli jsme sice měli optickou převahu, srovnali skóre, ale hosté dali těsně před koncem šťastnou branku a bylo hotovo!
Jak jsi byl spokojen se svým výkonem ?
Vůbec! Prvních 20 minut jsem hrál střední zálohu, protože nám chyběl Kuba Zejda. Ti co mě znají ví, jaký jsem špílmachr (úsměv). Míra Kaňka se na to už pak nemohl dívat, tak mě po domluvě s trenérem vysunul na hrot. Tam už to taková bída nebyla, ale rozhodně jsem týmu moc nepomohl.
 Postup je už asi ztracen, je ještě nějaká motivace do zbytku sezóny?
Motivace je vždycky. Nechodíme na fotbal, abychom zápasy prohrávali. Jedeme teď do Chlístova a to je takové malé derby. Pak rozlučka s našimi diváky doma s Mohelnem. Rozhodně chceme oba zápasy vyhrát !
Zahrával jsi dva pokutové kopy. Kdo určuje, že dotyčný bude zahrávat penaltu a věřil sis na ně?
Určuje to trenér, ale pokud jsem na hřišti, vždycky ji chci kopnout. Jsem ve Starči už 10 let a přes to, že jsem býval mladé ucho, starší mě vždy nechali (Kopal jsem jich snad 20). Teď už k tomu moc nikoho nepouštím, protože patřím mezi starší. :) A jestli jsem si věřil? Po pravdě jsem měl trochu respekt z jejich brankáře. Hráďu znám poměrně dlouho a vím, že je to kvalitní brankář. Jen jsem si říkal: Nevšímej si ho a vyber si stranu...a vyšlo to (úsměv).
Už si někdy v soutěžním zápase kopal dvě penalty ?
Byl zápas, kde jsem ji kopal v rámci 90ti minut  a pak v rozstřelu, takže to byla nová zkušenost.
Nyní vás čeká Chlístov. Co by jsi řekl o soupeři a s čím do zápasu půjdete?
Chlístov, co si ho pamatuji je velmi silové mužstvo. Mají však také  velmi rychlé hráče a na jaře dávají hodně branek.Teď je však trápí marodka, stejně jako nás, takže je to otevřené. I tak bychom rádi  brali 3 body.
Kdo tě ve tvé fotbalové kariéře nejvíce podporuje?
To je správná otázka (úsměv). Asi to bude táta, který se neustále zajímá a brácha Michal. Jinak v dětství to byli oba rodiče a také kdysi manželka, tedy do doby, než se nám narodili děti (úsměv).
 Jak oslavujete vyhrané zápasy?
Zakřičíme si Mašinku a jdeme na pivo. Někteří však stihnou slavit i den předem (smích).
Jak podle tebe dopadnou čeští fotbalisté v kvalifikačním zápase v Norsku?
Překvapili mě, jak hráli s Belgií (pozitivně). Ale obecně náš nároďák nemá již takovou kvalitu, jakou mýval. Samozřejmě bych si přál, aby naši vyhráli, ale tam to bude strašně těžké.
Jakou posloucháš nejraději muziku?
No, můj hudební vkus teď celkem dost ovlivňují moji synové, takže to raději nebudu veřejně interpretovat (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.