OP Kolín, Michal Kysel: Těším se na derby s Radimí, to jsou zápasy s nábojem

Když jsem zavolal Michalovi, že mu gratuluji k zisku titulu Hráč kola, tak Michalova spontánní reakce byla: "Fakt jsem dostal tolik hlasů? No to je pecka, to jsem vůbec nečekal." Michalovi jsem položil tradiční jedenáctku otázek a vy se teď můžete podívat, jaký rozhovor vznikl...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, první nominace do sestavy kola a hned titul Hráč kola. Co na to říkáte?
Pro mě příjemné překvapení... Chtěl bych tímto poděkovat trenérovi za nominaci a všem spoluhráčům, kamarádům za hlasy a podporu.
Pečky vs. Plaňany to je místní derby. Jaká je atmosféra při těchto zápasech?
S Plaňany to bylo moje první nebo druhé derby, atmosféra nebyla špatná, ale těším se na příští sezónu, kdy se bude opět hrát derby mezi Pečkami a Radimí, které má ještě větší náboj. A není podstatné, jestli u toho budu jako hráč a nebo jako divák.
Jaké bylo toto utkání a jak se hrálo Vám? Byly vypsané speciální prémie?
Minulý víkend v Žiželicích to z mé strany nebylo vůbec dobré, tak jsem rád, že s Plaňany to bylo o trochu lepší. Herně jsme zápas zvládli a Plaňanům oplatili podzimní porážku. Jaké byly prémie za vítězství, bych si s dovolením nechal pro sebe :-)
Trenér o Vás říká, že natrénováno máte, ale hrát jdete, jen když je nouze. Co je důvodem?
Hlavním důvodem je časová zaneprázdněnost a můj věk. Bude mi 37 let a je důležité, aby příležitost dostávali mladší hráči.
Čili se dá říct, že tak pozvolna věšíte kopačky na hřebík? Vydržíte bez fotbalu a nebo plánujete do budoucna nějaké jiné vytížení v pečeckém klubu?
Dalo by se to tak říci, zápasově určitě. Pokud to bude jen trochu možné, rád bych dál chodil s klukama alespoň trénovat. A co se týče budoucnosti v pečeckém fotbale, může být spojená s mým tříletým synem, kterého, jak doufám, k fotbalu přivedu.
Myslím ale, že v Pečkách nouzi o fotbalové následníky nemáte. Jak vidíte dnešní mladé fotbalisty v porovnání s Vaší generací?
V Pečkách je spousta šikovných fotbalistů počínaje žákovským fotbalem a konče dospělými. Dnešní mladí oproti nám jsou technicky vybavenější a atleticky zdatní. A k budoucnosti pečeckého fotbalu bych řekl jen to, že všichni trenéři, funkcionáři v čele se Z. Buřičem, J. Lukášem, J. Vorlíčkem dělají pro budoucnost pečeckého fotbalu, co je v jejich silách.
Jaká vůbec byla a je Vaše dlouholetá kariéra?
S fotbalem jsem začínal v šesti letech v Pečkách, přivedl mě k němu můj starší brácha. Kromě dvou krátkodobých hostování (Dobřichov, Radim), které byly v dospělosti, jsem jinak celý fotbalový život s drobnými přestávkami (pracovní vytížení) strávil v pečeckém klubu. Nejraději vzpomínám na období okolo roku 2000, kde jsem byl u postupů do I.B, respektive I.A třídy... A co se týče trenérů, za zmínku stojí jména jako pánové Peška, Sedlák, Hovorka, Šulc a nynější trenér Petr Šafránek.
Co pro Vás fotbal znamená?
Fotbal je to pro mě relax a odreagování od všedních starostí, dvě hodiny máte v hlavě jen trénink nebo zápas.
Čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
V poslední době mě neustále baví můj tříletý syn, který každý den přijde s novou hláškou a co nového se naučil.
Jak vidíte fotbal vyšší úrovně? Co například říkáte na jmenování italského trenéra ke Spartě?
Jelikož jsem fanouškem Sparty, tak tyto věci sleduji a věřím, že jmenování zahraničního trenéra bude mít pozitivní účinek a Sparta se vrátí tam, kam patří.
Jak dopadne repre v Norsku? A jaký tipujete vývoj v kvalifikační skupině?
Reprezentace v Norsku vyhraje, můj tip je 0:2. Vývoj v kvalifikační skupině je celkem jasný, Německo postoupí z prvního místa a do baráže se dostane buď Severní Irsko nebo naše reprezentace.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.