ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Postup chceme urvat pro našeho trenéra Duška, kterému jménem celému týmu přeji pevné zdraví, říká forvard Václav Chromečka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Už podruhé v této sezóně jsme vyzpovídali Václava Chromečku, který hattrickem dokončil destrukci Darkoviček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Gratuluji k druhé výhře o hráče kola. To budete mít asi pořádně drahé?
Dobrý den a děkuji. To máte pravdu, kluci to určitě vzpomenou na závěrečné a rád je pozvu. Ale zaslouží si to, protože hlasovali opravdu zodpovědně - zejména Stupe, Dalas a Vove. Těšili se na rozhovor.
Pojďme na poslední zápas s Darkovičkami. Výsledek 6:0 sice hovoří jednoznačně, ale zas tak jednoznačná záležitost to nebyla. Popište pro naše čtenáře tento zápas.
Proti týmům jako jsou Darkovičky, se nám hraje lépe. Ve svém týmu mají pár jedinců, kteří umí zpracovat balon a nahrát si na dva metry, což v konečném důsledku pro diváky vytváří dojem, že se dívají na fotbal. Četl jsem komentáře, že rozhodl třetí gól, ale můj názor to není. Já měl totiž v kapse schované pořád ty tři banány, které stačilo v závěru jen oloupat.
Vstřelil jste hattrick. Vzpomenete si, jak padly Vaše branky?
Určitě si vzpomenu. První gól jsem dal ze zhruba z 25 metrů do prázdné brány v momentě, kdy šel brankář hostů na nevydařený výlet za hranici vápna. Druhý gól padl po mém nájezdu na brankáře, který už byl sice v tu dobu zpět z výletu, ale můj obstřel, na zadní nechytil. No a hattrick mi vrátila karma. Znovu jsem se řítil střemhlav k brance, ale řešil jsem to přihrávkou na své spoluhráče, ti ale nezakončili, míč se ke mně odrazil a já rybářovi do sítě hodil třetí rybku. Moc rád bych zmínil všechny asistence Tomáše Vovese, který k nám přišel v rozjeté sezóně, chvíli se hledal, ale začal si dávat čtyřhodinové tréninky a teď to přineslo ovoce. Je to obrovsky agilní fotbalista – prostě slovenský Messi.
Vzpomenete si ještě na svou první branku v životě?
Nevzpomenu si určitě na svou první branku někde v přípravce, ale vzpomínám si na svůj první soutěžní gól na velkém hřišti v mladších žácích. Hrál jsem za NH Classic Ostrava a z půlky jsem prchal sám na kasu, obešel brankáře a branku slavil sundáním dresu. Tento gól mi zajistil v té době velmi lukrativní přestup do Baníku Ostrava.
Jak jste byl spokojen se svým výkonem?
Do zápasu jdu vždy maximálně uvolněný. Jsem si dobře vědom toho, že mé šance v zápase přijdou a že je dokážu pro své spoluhráče také připravit. Svůj výkon hodnotím tedy počtem gólů a asistencí. Teď jsem měl 3+1, takže spokojenost. Jako tým jsme hráli krásný kombinační fotbal, každému hráči se zápas povedl.
Vše máte ve svých rukou. Pokud porazíte Sudice, máte postup jasný. Určitě si to nebudete chtít nechat na poslední zápas s Darkovicemi. S jakou taktikou na ně vyrukujete?
Jsme si vědomi, že nám stačí remíza, ale na tu opravdu hrát nebudeme. Taktiku necháme asi stejnou, jako máme celé jaro – tedy nechodit na tréninky a pokecat v hospodě. Postup chceme urvat pro našeho trenéra Duška, kterému jménem celému týmu přeji pevné zdraví.
Čím si vysvětlujete, že výkony Dobroslavic na jaře nebyly tak suverénní? Není to třeba tím, že tato trojka je daleko vyrovnanější než ty ostatní v opavském okrese?
Já opravdu nesleduji, jak jsou na tom ostatní soutěže. U nás je to vždy o tom, když se sejde kostra týmů, kterou tvoří pět hráčů. Potom nemám nikdy strach o náš suverénní výkon.
Prošel jste hodně kluby, ve kterém jste se cítil nejlíp a proč?
Mám modré srdce a bílou krev, tudíž je jasné, že 10 let napříč všemi baníkovskými kategoriemi, ve mně zanechalo jen ty nejhezčí vzpomínky. Dále nemohu zapomenout na pražskou Aritmu Praha, kde jsme měli super partu kluků.
Jaký vítr Vás zavál do Dobroslavic a jak jste zde spokojen?
Nevím, jaký vítr tehdy foukal, když jsme se s rodinou stěhovali do Dobroslavic a bydlíme tady dodnes. Jsem tu opravdu spokojený, máme super partů kluků, licencované trenéry, úžasné betonové hřiště a hospoda, do které chodíme po zápase, je sto metrů od mého domu.
Chcete si zahrát vyšší soutěž, a která by Vás lákala?
Ozvalo se mi pár týmů z o dost vyšších soutěží, ale momentálně to není předmětem mých myšlenek. Chceme postoupit a zkusit novou soutěž, v té zase postoupit a pořád takhle dokola.
Některé týmy si třeba nechají narůst vousy, má váš tým nějaký tmelící rituál?
Kdybyste viděl „vousy“ mých pubertálních spoluhráčů, tak byste pochopil, proč zrovna tento rituál nedodržujeme. Já osobně se snažím o plnovous už rok a pořád nic. Jako tým ale jeden rituál přece jen máme – před zápasem se nerozcvičujeme. Tmelení jsme měli na našem zimním soustředění na Čeladné, které probíhalo opravdu ve velkém stylu.
V minulém rozhovoru jste zmínil, že rád hrajete golf. Jaký máte handicap?
Můj golfový handicap je 38. Nehraji turnaje, tudíž handicap nezlepšuji. Řídím se mottem: „Sex a golf jsou dvě věci, které si člověk užívá, i když je neumí.“ No a mi jdou obě velmi dobře.
Máte Vy sám nějaký předzápasový rituál?
Mám. Vždy si obuji první tu kopačku, kterou jako první vytáhnu z tašky. Nikdy se nerozcvičuji v dresu, ten si dám na sebe až v momentě, kdy vidím přicházet sudího. A v neposlední řadě si prohlédnu, jak se jeví při rozcvičce jejich brankář – podle toho se rozhodnu, jestli mám náladu mu dát dneska gól.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 6. 2017 10:19
Dobře ty ;-)