Nemohl jsem udělat lepší krok, chválí si přestup do Aritmy Jan Kozel

Minulou sezónu ještě působil v Juniorské lize, kde hájil barvy Dukly Praha. V současnosti ale kope za Aritmu a vokovické prostředí si chválí. Co říká Jan Kozel na svůj občas výbušný temperament, jak hodnotí končící sezónu?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k titulu Hráče kola. Získal jste už někdy podobné ocenění?
Děkuji. V dorostu a Juniorské lize jsme byli (někdy) v kabině chváleni trenérem po úspěchu, nicméně od minulého roku jsem se dostal několikrát do divizní Sestavy kola a toto je moje první ocenění jako Hráč kola.
Čeká vás nějaký příspěvek do kasy?
Předpokládám, že se mi pokladník v kabině brzy ozve.
Na blížící se dokopnou se to ale bude hodit, že?
Rozhodně. Máme ji naplánovanou po zápase se Sedlčany a myslím si, že si ji jako vždy užijeme posezením na Aritmě. Poté se uvidí, kde písnička bude hrát (úsměv).
Trenérem Kubrem jste byl nominován za spolehlivý výkon proti Dobříši. Jaký to byl zápas?
Každý hráč je za podobná slova rád, ale toto ocenění patří celé obraně, která předvedla spolehlivý výkon. Celý zápas jsme byli lepší a je škoda, že jsme ho nezvládli vyhrát v základní hrací době. Penalty nám moc nejdou, jak jste si mohli v mnoha zápasech všimnout.
Dokážete si vysvětlit proč pokutové kopy už delší dobu nepatří mezi vaše silné stránky?
Hlavní důvod vidím v tom, že nedokážeme rozhodnout zápas už v základní hrací době. Na pokutových kopech musíme více zapracovat.
Jelikož jste prvním zástupcem vokovického celku, se kterým děláme rozhovor, představte nám váš tým.
SK Aritma Praha je tradičním divizním účastníkem. Hlavními postavami klubu jsou pan Kubr a Láďa Prošek, kteří mi pomohli s přechodem do seniorského fotbalu z juniorky Dukly Praha. Domnívám se, že jsem po sportovní stránce nemohl udělat lepší krok, a velice si vážím jejich pomoci v mém fotbalovém vývoji. Dále musím vyzdvihnout především ostřílené borce – kapitána Martina Ambruse a Lukáše Hrabáka s Ondrou Rybkou, kteří mají bohatou hráčskou zkušenost.
Kdo se stará v kabině o zábavu?
Jednoznačně musím zmínit Láďu Proška, velkého hecíře, který dokáže na tréninku a před zápasem naladit atmosféru. Nicméně o zábavu se stará celý tým, jsme dobrá parta.
Jaký je Tomáš Kubr trenér a člověk?
Tomáš Kubr je zkušený trenér s dlouholetým působením v Aritmě a stará se prakticky o celý klub. Je znalý ve fotbalovém prostředí, je komunikativní. Vhodně se doplňují s Láďou Proškem. Jak jsem zmínil, mně osobně velice pomohli a jsem rád, že jsem je v mojí kariéře potkal.
Vedete tabulku červených karet Divize A, za sezónu jste nasbíral už dvě. Co vy a temperament na hřišti i mimo něj?
Prvně musím říct, že bych svůj temperament rozdělil na dvě části. V běžném životě jsem spíše klidný, ale na hřišti jsem někdy výbušný. Není to určitě hezká vizitka a toto „ocenění“ bych vyměnil například s Martinem Jiroušem za nejlepšího střelce. Je to věc, která mě brzdila, ale jsem rád, že jsem se v posledních kolech dostal zpět do formy.
Teď něco z kategorie drbů. Kabinu by zajímalo, jaký je váš vztah se spoluhráčem Ondřejem Rybkou, zdali je stále v kamarádské rovině. Osvětlíte nám to?
Ondru Rybku považuji za velkého hráče a kamaráda, dál bych to nechal bez komentáře (smích). Tato otázka jen potvrzuje, jaká legrace u nás v kabině je. Tímto zdravím Lukáše Hrabáka a ostatní (smích).
Jak jste spokojen s končící sezónou 2016/2017, z týmového a osobního pohledu?
Z týmového hlediska jsme po slibném podzimu určitě přemýšleli nad vyššími příčkami, než kde se pohybujeme dnes. Určitě se pokusíme v posledních dvou zápasech plně bodovat a naší pozici vylepšit. Z osobního hlediska jsem rád, že dokončuji druhý ročník na Fakultě tělesné výchovy a sportu, která mi také velice pomáhá ve fotbalovém životě. Dále jsem rád za sportovní formu v působení v Aritmě, a že jsem se tím dostal do povědomí fotbalové veřejnosti.
Máte už nějaké plány na léto?
Momentálně se soustředím na závěr sezony a ukončení zkoušek na fakultě. Další budu řešit po zdárném ukončení sezony, ale musím říct, že mě těší, že je zájem o moji osobu.
Zájem o vaši osobu?
Během poslední doby jsem byl kontaktován trenéry jiných klubů, což mě samozřejmě potěšilo. Ze slušnosti ke všem stranám ale samozřejmě konkrétnější nebudu (úsměv).
Jak vyplňujete svůj volný čas, když zrovna nekopete do balónu?
Mimo kopání do balónu a studia FTVS trénuji mladší žáky na Aritmě, abych uplatnil licenci B.
Jak jste již řekl, prošel jste například Slavií nebo Duklou, kde jste působil v juniorce ještě minulou sezónu. Jak na tyto štace vzpomínáte?
Na působení ve Slavii i Dukle rád vzpomínám, jelikož jsem mohl projít až do Juniorské ligy. Velice si považuji toho, že mě vedli ve většině případech velmi zkušení trenéři jako Roman Skuhravý, Libor Pala nebo Petr Fišar. Na Slavii bych vzpomenul hlavně Pavla Vyhnala a Martina Hladíka.
Nyní vás čeká duel se Sedlčany. Co od něj čekáte?
Velice se na zápas těším, jelikož to bude poslední domácí utkání, chceme vyhrát. Vzhledem k tomu, že jsou Sedlčany v tabulce vedle nás, tak to bude zajisté zajímavý zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.