Po postupu budeme potřebovat posílit, má jasno kapitán Bohušovic Jakub Martínek

Nováček z Bohušovic nad Ohří slaví. Tři kola před koncem si zajistil první místo a také postup do I.A třídy. Hráčem 23. kola se stal stoper a kapitán Bohušovic Jakub Martínek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, stal jste se Hráčem kola. Potěšilo vás takové vítězství?
Vítězství v takto sledované anketě mě velice potěšilo. Na podzim jsem byl několikrát v sestavě kola, ale až nyní se mi podařilo stát se Hráčem kola, i když mě to bude stát nějaké drobné (smích).
Bohušovice mají v naší anketě silnou hlasovací základnu. Bavíte se o tom v kabině?
Tak jelikož máme pravidelné zastoupení v této anketě, tak je u nás v kabině a i poté u pivka anketa hodně často probírána. Každý pak posílá co nejvíce hlasů, aby hráč z našeho týmu zvítězil a přibilo pár drobných do společné kasy.
Gratulace také k postupu. Jaké byly oslavy?
Moc děkuji. No, oslavy byly náročné, ale nejvíce se postup oslaví na závěrečné po posledním zápase. Po výhře v Liběšicích a zisku jistoty postupu do I.A třídy se hodně pilo a zpívalo, protože je to pro město Bohušovice nad Ohří a i některé naše hráče historická událost.
Zápas v Liběšicích nakonec dopadl asi snadněji, než jste očekávali...
Já osobně jsem se zápasu v Liběšicích hodně bál, jelikož znám spoustu jejich hráčů a vím, že mají kvalitní tým. Naštěstí jsme v prvním poločase vstřelili dva góly a po přestávce další. Soupeř nakonec ke konci zápasu už jen zmírnil svou prohru.
Máte postupový zlatý hattrick. Čekal jste, že byste vyhráli i I.B třídu?
No před sezónou jsme si dali za cíl být v horních patrech tabulky. Ale nikdo nečekal, že to dopadne až takhle. Naštěstí se nám skoro celou sezónu vyhýbala zranění. Bohužel až na Kubu Gaubeho. A také karetní tresty, i když ve svém týmu máme dost hráčů, kteří si rádi povídají s rozhodčím, jako Orbi, Brůžis a Kozel (smích). A zlatý hattrick? Tak na ten se jen tak nezapomíná.
Jak na vás zapůsobila úroveň soutěže?
Kvalita I.B třídy je velká a každý může porazit každého. V každém týmu je několik hráčů, kteří mají svoji kvalitou na vyšší soutěž. Samozřejmě i u nás (smích).
Myslíte si, že budete potřebovat do další sezóny posílit?
Každopádně. Vzhledem k tomu, že poslední dvě sezóny hrajeme s 12 až 13 stejnými lidmi a i když nás doplňuje legenda Danek Šikner a další kluci z gardy, tak na I. A třídu bude potřeba posílit. Ani já už nejsem nejmladší (smích). Ale posily budou důležité i z pohledu konkurence, aby se zvedla kvalita týmu a každý ze sebe vydal to nejlepší.
Nyní hrajete doma s Dubím. Plánujete během zápasu a po skončení nějaké oslavy?
No mě už několik posledních zápasu přijde, že slavíme pořád (smích) Ale na zápas s Dubím se nic speciálního nepřipravuje. Tedy jedna novinka na zápas s Dubím bude a to světelná tabule, na kterou nám poskytla sponzorský dar firma VPK Suchý s.r.o., které bych chtěl tímto poděkovat.
Co vás podle vás zdobilo a co přispělo k postupu?
Jestli máte na mysli mě, tak odpovím jedním fotbalovým pořekadlem, které praví, že jeden nefotbalista se mezi fotbalisty ztratí (smích. Ale vážně, jsem srdcař, když už nastoupím na hřiště, tak chci vyhrát. Moje hra je hlavně o tvrdosti a soubojích, ale dokážu i přihrát (smích) A pokud mám odpovědět za celý tým, tak náš tým zdobila kombinační hra a chuť vyhrát. Máme v týmu skvělou partu, která jak na hřišti, tak i v hospodě skvěle funguje a to je jeden ze základních kamenů našeho úspěchu.
Jak jste vůbec začínal s fotbalem?
S fotbalem jsem začínal někdy v šesti letech v Doksech. Pak mé kroky mířily do okresního města Česká Lípa, kde jsem hrál v žácích. Ještě jako žák jsem zamířil do Jablonce nad Nisou, kde jsem hrál až do dorosteneckého věku. Bohužel pak přišlo zranění kolene, operace a ta příjemnější stránka, narození dcery. Takže jsem musel začít pracovat a fotbal šel už jaksi stranou. Přesto jsem si zahrál krajský přebor a divizi mužů ve Skalici u České Lípy. Poté přišlo stěhování do Bohušovic, ale fotbal jsem hrál do povodní roku 2013 v Terezíně. Po povodních jsem přestoupil do Bohušovic, kde vyjma první sezony, slavím každý rok postup (smích).
Co děláte ve volném čase?
Ve volném čase trávím nejvíce času na své zahradě, kde práce je pro mě odreagováním. Dále ještě trénuji se svým kolegou Martinem Benešem přípravku v Bohušovicích, což zabere taky nějaký čas. A snažím se co nejvíce věnovat své rodině, protože bez její podpory a pochopení mé manželky, bych nemohl dávat fotbalu vše, co mu dávám.
Jak tipujete sobotní finále Ligy mistrů?
V sobotu je finále Ligy mistrů? Už bych měl asi přestat slavit a začít vnímat přítomnost (smích). Ne, ale vážně, sobotní finále bude hodně zajímavé, protože se potkají dva celky s dlouhou fotbalovou historií. Myslím si, že i díky výkonu legendárního brankáře Gigiho Buffona, se bude radovat z vítězství Juventus v poměru 2:1.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.