Doufám, že si pohlídáme zbylé zápasy, říká Radek Ferkl

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Radek Ferkl z Rokytnice, který vstřelil vítěznou branku svého týmu v Chlístově a přiblížil tak Rokytnici k postupu. Nyní si s tímto hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuju. Zápas to byl těžký, ostatně jako všechny v Chlístově. První půle se nám příliš nepovedla, naopak ve druhé půli jsme s příchodem nejlepšího střelce soutěže Márem Vahiľou začali jezdit po zadku a nakonec se mohli radovat z vítězství.
Jak bys popsal svůj výkon?
Na jaře se mi příliš nedaří, proto jsem rád, že v tento důležitý moment mi utkání konečně vyšlo i díky jednomu gólu a dvěma asistencím.
 Popíšeš nám z tvého pohledu tvůj gól?
Gól to byl šťastný. Využil jsem zaváhání domácího stopera, který se snažil odkopnout míč. Sražený balón se mi odrazil na velké vápno, kde jsem si ho hlavou přiťukl k pravé noze a prostřelil jsem brankáře ani nevím jak.
Tvá branka byla nakonec vítězná. Jste blízko postupu. Věříš, že už vedení v soutěži nepustíte?
Doufám, že si pohlídáme všechny 3 zbývající domácí zápasy, ve kterých budeme favority a dovedeme naši Rokytnici tam, kam patří (úsměv). Postup by byl i poděkováním pro naše fanoušky, kteří by si jej určitě zasloužili za neuvěřitelnou podporu při domácích i venkovních zápasech, kterou jsem na amatérské úrovni ještě neviděl.
 Nyní vás doma čeká doma poslední Mohelno. Co by jsi řekl o soupeři a s čím do zápasu půjdete?
Žádný soupeř určitě nelze podcenit, ovšem tento zápas bychom si měli pohlídat už jen z toho pohledu, že se utká první tým s posledním týmem tabulky. Do zápasu budeme chtít vstoupit tak, jako jsme odehráli druhou půli v Chlístově.
 Máš před zápasem nějaký zvláštní rituál?
Rituál z Hladova (víc prozradit nemůžu).
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě dovedl táta a děda. Hrát jsem začal za přípravku a mladší žáky v Rokytnici. Když u nás zrušili starší žáky, zvažovali jsme i s dalšíma klukama z Rokytnice, kde bychom mohli pokračovat. Starší žáky i dorost jsme odehráli ve Starči, kde jsme společně prožili úspěšná léta včetně dvou postupů z OP. Tímto bych chtěl poděkovat svým rodičům a dědovi za podporu.
 Máš oblíbeného fotbalistu?
Cristiano Ronaldo.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
SK SLAVIA PRAHA, REAL MADRID C.F (úspěšný to rok) . (smích).
Jaké máš koníčky?
Stolní tenis, hokej, tenis….
Který filmový žánr vyhledáváš?
Od každého žánru něco, horory mám moc rád.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
12. Pivo z Hladova a chleba s máslem se salámem, který nám připravuje strýček Panoš (Rokytnická specialita). (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.