ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA s Petrem Ďuricou - To sis vzal dovolenou a objíždíš všechny místa po okrese, kde je volně přístupná wifi, aby sis dal hlas?

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Jakubčovický snajpr Petr Ďurica odpověděl na naše otázky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Kde jste sháněl podporu?
Určitě od rodiny, která se jak doufám poctivě zapojila. Hlavně musím poděkovat přítelkyni, která se postarala o rozeslání odkazu známým. A samozřejmě v kabině, kde si i ze mě dělali srandu…., když jsem se dostal přes 50% hlasů, přišla mi sms od ″Itala″ (Aleše Pavelky) ″To sis vzal dovolenou a objíždíš všechny místa po okrese, kde je volně přístupná wifi, aby sis dal hlas? (smích)
Zatím byla tato anketa v Jakubčovicích opomíjena. Teprve v posledních dvou hlasováních začaly být Jakubčovice aktivnější. Čím si to vysvětlujete?
Nejspíš čekali, až se tam dostanu právě já… (smích)
V minulém zápase jste vyhráli v Oldřišově. Popište zápas našim čtenářům.
- Hned od začátku se nám dařilo kontrolovat hru a soupeře téměř vůbec nepouštět k míči, což se projevilo kolem 10. minuty prvním vstřeleným gólem, kde centrovaný míč jsem sklepl ″Justinovi″ (Kamilovi Molnarovi) a ten ho uklidil pod břevno. Podobný průběh měla hra celý první poločas, kde ke konci již na některých protihráčích bylo znát, že ″šlapou vodu″…. Druhý poločas jsme ještě zvýšili aktivitu, zjednodušili hru a z toho vznikly vyložené šance, které se ním ve většině podařily proměnit a myslím, že jen díky výborně chytajícímu gólmanovi Oldřišova to neskončilo větším debaklem.
Vsítil jste hattrick. Jak všechny branky padly?
První moje branka padla v začátku druhého poločasu, kdy ″Zagi″ se po křídle dostal s míčem až na okraj šestnáctky a poslal mi nadýchaný centr přímo na hlavu a na mě bylo trefit levou část brány, kde se gólman nestačil přesunout. Druha branka to byl střílený, centrovaný míč zprava od ″Schrai″, na který jsem naskočil a poslal ho do levé šibenice. Hattrick jsem zakončil gólem, když jsem stoperovi Oldřišova vypíchl míč ke ″Schraiovi″, který mi to ihned vrátil a já šel sám na gólmana, kde jsem i s trochou štěstí branku proměnil.
Jak Vy jste byl spokojen se svým výkonem?
Bylo to poprvé, co jsem po zranění kotníku, kvůli kterému jsem musel vynechat několik zápasů, cítil, že jsem opět připraven na plno pomáhat týmu. Což se mi myslím povedlo…, ale hlavně jsem rád, že už jsem zdravotně téměř v pořádku.
Na jaře jste chytili formu. Kde se vzala?
V domácích zápasech jsme na podzim problém neměli, hlavně díky výborně připravenému hřišti což o některých soupeřových trávnících se říct nedá. Náš tým se snaží hrát technicky a kombinačně, což některé venkovní hřiště na podzim neumožňují, tam je to spíš o bojovnosti a my takové hráče v týmu nemáme. Jaro naší hře více vyhovuje, což se momentálně projevuje.
Nemrzí Vás, že se vám nepovedl závěr podzimu, a vy jste mohli bojovat o postup?
Určitě mrzí, bylo super, kdyby se nám povedlo postoupit, ale myslím, že i druhé místo je úspěch.
Stará Bělá jako nováček proletěla soutěži jako nůž máslem a postoupila. Byla opravdu letos nejlepší?
Co se týká výsledků tak asi ano. I když po podzimu bych ji na první místo určitě netipoval.
Proti kterému soupeři se vám letos hrálo nejlíp, a naopak nejhůř?
Nejlíp se mi asi hrálo teď v Oldřišově, což mám v nejčerstvější paměti… :-D Nejhůř to bylo jistě proti Darkovičkám, kde došlo k mému zranění.
V kolika letech jste začal s fotbalem? A jak se dále vyvíjela Vaše kariéra?
S fotbalem jsem začal v přípravce Suchdol nad Odrou, kdy mi bylo asi 6 let. Odtud jsem přestoupil do Mankovic, kde jsem se moc neohřál a přestoupil jsem do Bílovce. Tam jsme hráli první žákovskou ligu, ale za dorost jsem hrál už ve Fulneku, kde jsem měl možnost zahrát si II. ligu. Poté co spadl Fulnek do nejnižší soutěže, o mě projevily Jakubčovice zájem a já přestoupil.
Předpokládám, že fotbalem se neživíte. Co děláte v civilu?
Pracuji jako elektrotechnik a programátor průmyslové prádelenské techniky.
Jak trávíte svůj volný čas?
Fotbal, Bembajs, Brusle, PC, Cestování, Sledování všech sportovních přenosů, …

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.