Nejsem technický hráč, odhaluje Jakub Šroubek ze Lhoty!

V životě redaktora bývají dva krizové momenty - když se vám rozklepají kolena při zpovídání někoho, koho se bojíte, a když se vám rozklepají kolena při zpovídání někoho, koho obdivujete. Do jaké kategorie zapadá Kuba Šroubek, na to si můžete udělat názor sami!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tak Kubo, při čem jsme tě zrovna teď zastihli a z čeho jsme tě vyrušili?
Při učení, zrovna začalo zkouškové období. To je stejně oblíbené období, jako zimní příprava..
Víme tedy, že ještě studuješ - co z tebe jednou bude?
Studuji FAVku, takže když Bůh dá a já školu úspěšně dokončím, tak by ze mě měl být Ing. Šroubek. Měl bych ovládat hlavně mechaniku a umět simulace v počítači.
Jak zvládáš skloubit školu, fotbal a individuální tréninky?
S tímto jsem zatím problém neměl, tréninky jsou dvakrát týdně, tak to jde skloubit v pohodě. Individuálně trénuji hlavně stolní fotbálek (tímto zdravím kluky z Purkyňovky), ve kterém je vidět velký posun. (smích) A samozřejmě si občas zacvičím a zaběhám.
Ve fotbale se ti teď začalo dařit - kdy přišel ten hlavní zlom?
Těžko říct, asi je to tím, že dlouhodobě poctivě trénuji a konečně jsem se dostal pořádně na hřiště. Doufám, že se bude dařit dál. (úsměv)
Jak se ti hrálo proti Lubům, které jsou hodně bojovným mančaftem?
Byl to zápas hlavně o osobních soubojích a každý z nás zvládl svoje osobní souboje líp, než hráči Lub, i když jsme byli všichni o dvě hlavy menší. Byl to skvělý týmový výkon. Luby jsme jednoznačně předčili ve všech aspektech.
Dokážeš na hřišti nastoupit na vícero pozicích, kde se cítíš nejlépe?
Od mala jsem vystřídal snad všechny posty, ale jelikož nejsem technický hráč, tak obrana je pro mě ideální. Ve Lhotě jsem hrál jenom stopera a párkrát krajního obránce, ale stopera mam radši. (úsměv)
Když se podíváš na styl svojí hry, komu se podobáš?
O takových věcech často přemýšlím a myslím si, že nejvíc se mi podobá John Terry - přehled ve hře, důraz a k tomu konstruktivní rozehrávka.
Snil bys o podobné kariéře jako měl John?
To určitě! Častokrát, když večer nemůžu usnout, se mi hlavou honí myšlenky, že by mě mohl potkat podobný osud jako jeho. Mnohdy se mi tyto představy promítnou i do snů, a to je panečku teprve jízda! (smích)
Když už jsme u těch divokých snů, jak jsi na tom s holkama?
Snažím se žít bohémským životem, přecijen žiju jenom jednou, a proto se ničemu nebráním. V kabině mi říkají Casanova, Lovec patnáctek a nebo také metráček, ale s váhou to nemá nic společného. (úsměv)
Pojďme dál. Ve Lhotě máte úžasnou partu, jak jsi do ní po svém příchodu zapadl?
Myslím, že jsem zapadl dobře. Všichni mě přijali bez problémů. Na začátku se mě nejvíc chopil Kuba Kohout a Lukáš Böhm, takže jsem ihned vstoupil na temnou stranu síly (smích), každopádně jim moc děkuji, že mi pomohli se tady rozkoukat. Co se týče party, tak je asi nejlepší, jakou jsem ve fotbale prozatím zažil.
Vím ale, že jsi terčem častých žertů ze strany spoluhráčů, jak to zvládáš?
Beru to spíše jako konstruktivní kritiku, kluci to se mnou myslí dobře. (smích)
Na druhou stranu ale i oni dokážou ukázat, jací jsou to kamarádi a co pro tebe dokážou udělat. Povíš nám o svém životním gólu?
To je pravda! Minulou sezónu jsem dal docela pěkný gól a díky tomu, že Kohy (Jakub Kohout, pozn. redakce) má známosti snad všude, tak mi kluci věnovali diplom za nejhezčí gól 19. kola, na kterém je osobně podepsán pan Pelta a Berbr. Ale nebylo to nic velkého, prostě jsem z voleje asi z 20. metrů trefil prázdnou bránu.
A co ten diplom?
Byl to jeden z nejoriginálnějších dárků a dodnes mi visí nad postelí, udělal mi obrovskou radost.
Nebojíš se, že by tento diplom mohl mít souvislost s nedávným zadržením jednoho ze signatářů, Miroslava Pelty?
Myslím, že co se týče diplomu, tak pan Pelta jednoznačně jednal v mezích zákona, takže se ničeho nebojím
Jakých reakcí jsi se po vítězství v naší anketě dočkal v kabině?
Kluci byli hlavně rádi, že dám něco do kasy. Ale například Bémák (Lukáš Böhm, pozn. redakce) to ani nevěděl a když jsem mu to řekl, nevěřícně koukal, tak je asi něco špatně. (smích) Ale je nutné říct, že do sestavy kola jsem se dostal hlavně díky týmovému výkonu, takže hlavní dík patří mým spoluhráčům.
A co ty a náš portál?
Dříve jsem ho sledoval pravidelně, jestli náhodou nejsem v sestavě kola náhradníků. (smích) A nyní ho sleduji hlavně proto, že mě zajímají ostatní zápasy.
Co vzkážeš klukům do kabiny?
Asi jen to, že jim všem děkuji za hlasy a doufám, že společně zvládneme zbytek sezóny a udržíme 2. místo! (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.