Kapitán Horní Lhoty Josef Šenovský se stal hráčem 22. kola IV. třídy skupiny B na Zlínsku a v rozhovoru si velmi pochvaluje místní spolupráci s klubem z Dolní Lhoty

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál fotbalista z Horní Lhoty Josef Šenovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V neděli jste prohráli doma s Vlachovicemi až na penalty, jak těžké utkání to bylo?
Utkání bylo opravdu hodně těžké. Vlachovjané k nám přijeli s omlazeným kádrem a zanechali tu velmi sympatický dojem. Utekl nám začátek zápasu a museli jsme dohánět dvoubrankovou ztrátu. Ke konci jsme sahali i po vítězství, ale remíza je vzhledem k průběhu hry spravedlivým výsledkem.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon s Vlachovicemi? Tobě se podařilo dát dvě branky, po jakých akcích padly?
Za první poločas rozhodně nikoho, to byl možná náš nejslabší herní úsek za celé jaro. V tom druhém jsme se už zlepšili a pochvalu zaslouží celé mužstvo, že jsme to nezabalili a utkání dotáhli alespoň do penalt. První branka padla po odraženém míči, který se mi podařilo trefit do sítě střelou na zadní tyč z hranice šestnáctky. Při druhém mě našel přesným pasem náš stoper a mně se podařilo pláchnout hostující obraně a vyrovnat.
O víkendu hrajete v Bohuslavicích nad Vláří, ty stíhají vedoucí Nedašov, zatím se zdá, že Horní Lhota to na favority letos umí?
U nás je to specifické. Dokážeme se semknout a hrát vyrovnanou partii s nejlepšími a někdy jim i vzít body. Zároveň jsme ale schopní prohrát zápasy s týmy z úplného spodku tabulky. V Nedašově jsme uspěli týmovým výkonem s maximálním nasazením. Jestli chceme uspět i v Bohuslavicích nad Vláří, musíme předvést něco podobného.
Jak hodnotíš Vaše výkony na jaře? Třetí místo by bylo určité dobré a zatím můžete být spokojeni...
Výkony a především výsledky jsou určitě nad očekávání. Bodově naprázdno jsme odjížděli pouze ze Smoliny, jinak jsme vždy bodovali. Tak snad na této vlně zvládneme i zbývající kola. Třetí místo je pro nás velké lákadlo. Pevně věřím, že po posledním kole na něm budeme my.
Posílil někdo přes zimu Váš kádr a nebo byly nějaké odchody?
V rámci spolupráce s Dolní Lhotou, která už několik let výborně funguje, proběhly v zimní přestávce nějaké změny. Dva naši hráči šli do Dolní Lhoty a opačným směrem putovali tři hráči. A většina z těchto kluků má pevné místo v sestavách obou mužstev.
Myslíš si, že Nedašov B letos postoupí do III. třídy nebo to budou Bohuslavice?
Při pohledu na tabulku je zřejmé, že by si to zasloužili oba. Mají v čele nedostižný náskok. V posledním kole hrají spolu, tak to by byl hodně pikantní závěr sezony, kdyby se v přímé konfrontaci rozhodovalo o postupu.
Jaké byly oslavy fotbalu v Horní Lhotě, přijeli i Internacionálové Zlína?
Velké a nad očekávání zdařilé. Ani se nechce věřit, že už to je téměř rok. V rámci oslav jsme si pozvali i zlínskou Starou gardu a utkání proti nim bylo pěkným zpestřením dne.
Jak vidíš další fungování tohoto klubu z Luhačovicka? Uvažujete o postupu do III. třídy?
Další fungování vidím optimisticky. Máme ve vedení schopné lidi, kteří se o nás dobře starají a taky tu je veškeré potřebné zázemí. Na čtvrtou třídu možná až nadstandardní. Parta fotbalistů je tu skvělá a táhneme za jeden provaz. Trojka je pochopitelně lákadlo, ale není to ten nejhlavnější cíl. Tím hlavním cílem je udržení té skvělé atmosféry, která u nás panuje.
Na našem portálu se dá i tipovat, využíváš této možnosti?
Ne. Vím, že tato možnost je, sám ale netipuji. Když je nějaká větší sportovní akce, tak si sem tam vsadím, ale jsem hodně špatný tipér. Někteří kluci z týmu ale experta kola zkoušejí a Jakub Váňa tam patří mezi nejlepší. Na neděli tam má jako jediný na náš zápas dvojku, tak uvidíme.
Co bys ještě vylepšil na portálu www.fotbalunas.cz?
Není co vylepšovat. Máme velké štěstí, že zrovna naše soutěž je obsazena reportérem, co se o to tak dobře stará. Člověk si za ty dva roky na Váš portál zvykl a je to obrovské plus a zpestření.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.