HRÁČ KOLA PATRIK MAŽÁRI o futsale, Teplicích či stadiónku Rožďalovic

Sestavu kola ovládli minulý víkend hráči Rožďalovic. Za porážku prvního Městce, navíc v poměru 4:0, se v naší jedenáctce objevili hned 4 tamní fotbalisté, z toho se navíc 3 umístili v nejlepší trojici hlasování o hráče kola. Vítězem této fanouškovské ankety se stal neúnavný krajní záložník Patrik Mažári, který ve zmíněném zápase otevřel krásnou sólovou brankou skóre.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Váš spoluhráč Lukáš Dont mi v ExpertTipu řekl, že věří ve výhru nad Městcem 3:0, což jste nakonec ještě předčili. Opravdu jste si na tehdejší první celek tabulky tak věřili?
Střetnutí s Městcem tu platí za derby a v těch se může stát vše. Osobně nejsem odtud, ale ze severních Čech a studuji v Praze, proto to pro mě bylo spíše utkání jako každé jiné, ale kluci mě upozorňovali, jakou má pro ně důležitost. Jak náš, tak městecký kádr jsou kvalitní, což nám právě vyhovovalo. Proti týmům, které jsou jen silové a celou dobu nakopávají míč dopředu se nám tak dobře nehraje. Takto diváci alespoň viděli pěkný fotbal a potěšili jsme je zase i výsledkem, když se nám tuto sezónu nedaří, jak bychom chtěli. Podle mě zůstáváme za očekáváními. Teď jsme sami sobě i divákům tedy spravili chuť - a ano, věřili jsme v to. V týmu není nikdo, kdo v to nevěřil.
Zvolili jste nějakou speciální taktiku?
Nijak zvlášť jsme netaktizovali. Trénovali jsme jako obvykle, i pokyny od trenéra byly stejné jako jindy. Při naší stálé sestavě, která je tak sehraná, ani nebylo moc co vymýšlet. Kouč nám jen připomněl pikantnost utkání a to, že by jej rád zvládl. Jeho motivační řeč byla důležitá.
Vítězství jste jistě pořádně oslavili. Šlo se do hospody?
Nejdříve jsme si zařvali vítězný pokřik, poté následovala právě hospoda a večeře. Přímo na stadiónu máme krásnou novou restauraci. Panovala dobrá nálada, zpívalo se a pilo - od vedení jsme dokonce dostali sud piva zdarma.
Doma jste jistě jedním z nejsilnějších týmů tabulky, ne-li nejsilnějším. Je to dobrými fanoušky?
Hraji tu první sezónu, ale s počtem fanoušků a jejich fanděním jsem spokojen, i když by jich mohlo chodit ještě více. Ženou nás dopředu, ale fotbal je samozřejmě na nás. Stadiónek tu máme útulný, fanoušci tu mají dobrý komfort a servis, což se bude do budoucna ještě zlepšovat. Chceme nalákat více fanoušků, fotbal tu má tradici a dříve zápasy navštěvovaly hotové zástupy. hraje se nám doma dobře, i mně osobně. Týmy to cítí, jezdí sem s respektem. Daří se nám tady, z gólmana si často dělám srandu, že branku snad zamkl.
Který tým z čela tabulky vám přišel silnější? Městec, nebo Ostrá B?
U Ostré hodně záleží na počtu hráčů z A-týmu, samotné béčko tak silné není. Městec má hráče více vyrovnané, hraje tam hodně dobrých fotbalistů. Tyto týmy se o titul ještě poperou, ale doufám, že si teď vyšlápneme i na Ostrou a obereme ji o body. Proti Městci se mi osobně hrálo ze všech týmů v tabulce nejlépe, daří se mi proti němu střelecky i celkově herně. Je to právě tím, že nehraje ošklivý, silový, nakopávaný fotbal, ale snaží se o více.
Jak jste se do Rožďalovic dostal? Přes jaké týmy?
Nejdříve jsem hrával v Teplicích, a to až do konce žáků. V dorostu jsem poté jen paběrkoval v kraji a zakotvil jsem tady v okrese. Fotbal je pro mě však jen na druhé koleji, hraji ho hlavně kvůli partě. Na nejvyšší české úrovni se věnuji futsalu.
Jaký je váš památný fotbalový či futsalový okamžik?
Jistě je to reprezentační bronz s akademií z MS v Brazílii, v mládežnické reprezentaci jsem strávil tři roky. Také trénuji mládež na Dukle, i to je sám o sobě zážitek.
Koho byste označil za svůj vzor?
V Čechách žádný nemám, ale sleduji Teplice. Dříve jsem samozřejmě sledoval Edina Džeka, který se následně dostal do Manchesteru City. Mám rád vůdčí osobnosti, hlavně obránce. Ramos a Marcelo z Realu, Kompany ze City...
Máte na závěr vzkaz pro fanoušky?
Choďte na fotbal! V Rožďalovicích je to fajn, přijdete si na své a strávíte příjemnou sobotu či neděli. Osobně si sem moc rád jezdím zahrát a rád týmu pomohu dostat se do vyšších soutěží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.