K Dívčicím budeme přistupovat s respektem, ale chceme vyhrát, říká Muž kola Petr Schandl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce FK Borek Petr Schandl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratulace k výhře v anketě Muž kola. Kdo se podle tebe postaral o největší porci hlasů a komu by si chtěl touto cestou poděkovat?
Děkuji moc. Určitě nejvíce hlasů poslali spoluhráči, tímto jim děkuji za podporu.
Jste dalším hráčem z Borku, který tuto anketu vyhrál. To si musí pokladník týmu mnout ruce, ne?
Pokladník bude určitě spokojen s tím, že má do kasy další přírůstek.
O víkendu jste zajížděli na hřiště Koloděj, kde nečeká žádný tým lehký zápas. Jak jste se připravovali na zápas u týmu, který bojuje o záchranu v soutěži?
Tušili jsme, že tento zápas bude obtížný a soupeř do něj bude chtít nastoupit od začátku, stejně jako my. Tréninková příprava proběhla standardně. Já osobně jsem v Kolodějích nikdy nehrál, takže jsem vůbec nevěděl na jaké hřiště se pojede.
Vítězství 1:3 se nerodilo snadno. Co vám dělalo největší problémy?
Těžko jsme se dostávali do kombinace a zakončení. Druhý poločas už jsme se dostali k lepším šancím, které jsme proměnili. To nic ale nemění na tom, že jsme se na výhru hodně nadřeli.
V tabulce jste se posunuli na druhé místo, ale zároveň přišli o nejlepšího střelce Tengla. Ten tak přibyl na marodku ke špílmachrovi Frankovi. Tihle dva budou asi hodně chybět, co je předností obou hráčů?
Ano. Velmi mě mrzí, že se zranili. Frank se zranil před koncem zápasu za rozhodnutého stavu, stejně jako Tengl. Jakub je všestranný hráč, který dokáže i střílet důležité góly. Tomáš je rozený útočník, za kterého mluví tabulka. Přeji brzké uzdravení a doufám, že Jakub ještě do konce sezóny pomůže, stejně jako Ondra Vaník.
Ve stoperské dvojici nastupujete s Lukášem Kantorem, jak probíhá spolupráce? Vyhovujete si na hřišti bez problémů nebo je třeba občas zvýšit hlas?
S Lukášem se mi hraje velmi dobře. Pokud hraji středního obránce, vždy je poslední slovo na trenérovi, s kým půjdu do dvojice. Kanty hraje více ofenzivně než já, ale pokud vyběhne příliš z řady, určitě mě nakonec uslyší. (smích)
Kde jste s fotbalem začínal a kterými kluby si prošel?
Na začátky si velmi dobře vzpomínám. Bylo to v Hrdějovicích, kde nás měl na povel Pan Eibl. Někdy byly tréninky velmi intenzivní a to nejen po stránce fyzické. Všichni jsme se zpětně shodly, že nás to zocelilo. Dvě sezóny v dorostu Nemanic a zbytek na Borku.
Máte nějaký fotbalový vzor nebo oblíbený klub?
Nemám konkrétního hráče, talentů je opravdu mnoho. Líbí se mi kluby Italské ligy.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád si zaběhám, zajedu na kole nebo motorce.
V neděli doma přivítáte nevyzpytatelné Dívčice, které mají dobrý tým, ale výsledky jak na houpačce. Co od zápasu očekáváte a na co si dát pozor?
Dívčice jsou dobrým týmem, ke kterému budeme přistupovat s respektem, ale chceme vyhrát. Musíme si dát pozor na vlastní chyby. Od zápasu očekávám plné nasazení a věřím, že jsme dobře připraveni.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.