Vždy jsem raději nahrával, to mě těšilo více, říká vítěz kola Martin Hüttner ze světlického Dynama

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k vítězství! Čekal si, že vyhraješ, když si byl zvolen do sestavy kola?
To jsem opravdu nečekal, popravdě jsem ani nevěděl, že jsem v sestavě kola. (směje se) Navíc můj herní projev tomu moc nenasvědčoval.
Jaké máš pocity z vítězství?
Určitě mě to potěšilo, ale byl bych raději, kdybychom brali 3 body. (usmívá se)
Už se ti podařilo někdy vyhrát?
Ne, ne, toto je poprvé.
Na jaře má tvůj tým slušnou formu, co se stalo v tom posledním zápase, že se nepodařilo proti relativně slabšímu soupeři bodovat?
Ano, máš pravdu, na jaře máme poměrně dobré výsledky. Ani nevím, co se stalo. Celkově nám ten zápas nesedl. Bylo to vidět už od začátku zápasu. V koncovce jsme měli smůlu a celkový herní projev nebyla žádná sláva.
Trenér ti často vytýká, že málo střílíš, i když máš střelu výbornou. Proč?
Už od mládí, kdy jsem začal hrát, tak jsem moc nestřílel. Vždy jsem raději nahrával, to mě těšilo více. Ale třeba začnu střílet více, když to trenér ode mne pořád chce. (směje se)
V sezóně si vstřelil jedinou branku, pamatuješ si komu?
Jestli si pamatuji dobře, tak to byl buď Frymburk anebo Malonty. Tím si nejsem jist.
Byl to Frymburk, a ten vás právě čeká v nedělním utkání. Jaký očekáváš zápas? Myslíš si, že bude chtít Frymburk vrátit Světlíku potupnou porážku 0:6?
Rozhodně to nebude lehký zápas. Frymburku se poslední dobou celkem daří, ale doufám, že potvrdíme naše jarní výsledky a spravíme si chuť po zápase s Přídolím. Určitě nám mají, co vracet, ale doufám, že jim to nedovolíme. Co se týče zápasu, jako takového, tak si myslím, že to bude vyrovnané.
Jaká je nálada v kabině před derby?
Já bych to nenazýval derby. Většina spoluhráčů, až na výjimky, to tak nebere. My k tomu přistupujeme, jako ke každému jinému zápasu. U nás je nálada vždycky pozitivní. (usmívá se)
Jako nováček si v přeboru nevedete vůbec zle. Čekal si před sezonou, že Světlík bude bojovat o top 5?
To jsem popravdě nečekal. Ale od doby, co jsme byli v přeboru naposledy, jsme se herně dost zvedli a je to vidět i na hřišti. Teď už jen odehrát zbytek sezony, abychom v té top 5 i skončili.
Máš nějaký rituál, když vstoupíš na trávník?
Žádný rituál nemám. (usmívá se)
Sleduješ i jiné sporty než fotbal? Případně věnuješ se nějakému aktivně?
Občas se kouknu na hokej, třeba na letošní MS, anebo na tenis. Já hlavně sleduji sporty, když se jedná o národní soutěže. Aktivně ani ne, jen si místy zahraji squash nebo tenis.
Stejně jako tvé předchůdce, tak i tebe čeká pět stejných otázek. Začnu tím, jak si se dostal k fotbalu a kde si začínal?
Začínal jsem v Krumlově, ale tam jsem moc dlouho nevydržel. Pak jsem se dostal do Větřní a tam jsem hrával poměrně dlouhý čas.
Jaký je tvůj nejoblíbenější fotbalový klub?
Nejoblíbenější fotbalový tým nemám, ale momentálně mám rád Dortmund, Atlético a Porto.
Máš nějaký fotbalový moment, který ti utkvěl v paměti?
Asi zápas fotbalového národního týmu na Euru 2004 (ČR - Nizozemí).
Co životní sny? Máš nějaké? Jsou třeba ve spojení s fotbalem?
Životní sny mám, ale ty ti neprozradím. S mým věkem už žádný fotbalový sen mít nemůžu. (směje se)
Tvé oblíbené jídlo a pití?
Mezi jídlem a pitím žádné favority nemám, ale kdybych musel odpovědět, tak možná francouzské brambory a pěkně orošené pivko v pořádném horku. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.