Nakonec se ještě může smát i třetí Čkyně, říká hráč kola Milan Pešek

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Milan Pešek – SK Sedlec, střelec rozhodujícího gólu proti Lhenicím. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v naší anketě a zajímalo by mě, jaký byl zápas proti Lhenicím?
Děkuji. Zápas to byl pro nás těžký. Hlavně z dvou důvodů. Prvním z nich bylo již skládání sestavy, chyběli nám 4 hráči základní sestavy a nastoupit na celý zápas tak znovu musel Vojta Reitinger, který již hraje jen za B mužstvo. Ale odvedl kvalitní výkon, B třídu by mohl i nadále pravidelně v klidu hrát. Druhým hráčem, který se dostal na hřiště byl Jirka Krejčí, který hrál za A tým před pár roky, jemu patří poděkování, že se na nás nevykašlal a šel pomoci. Na druhou stranu je pravda, že i hosté určitě počítali ztráty v sestavě. Druhým důvodem bylo naše neproměňování šancí v prvním poločase. Soupeř pak proměnil jednu standardku a zápas jsme pak horko těžko otáčeli.
Vstřelil jste rozhodující branku, zkuste nám ji trochu popsat a střílíte často branky, nebo jste spíše sváteční střelec?
Dostal jsem pěkný pas na křídlo od Jardy Zíky a snažil se ho zpracovat na prsou přímo do běhu, což se mi povedlo. Dostal jsem se do vápna a levou nohou vystřelil. Mířil jsem na zadní tyč, ale střela mi moc nesedla a brankář míč nohou vyrazil. K mému štěstí přímo na prsa lhenického stopera a ten si míč srazil do branky. Štěstí. (úsměv) Každý rok mám více asistencí než branek, ale nějaký ten gól se mi taky povede vstřelit.
Na jaře máte velkou marodku, přesto jste z devíti zápasů sedm vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli, ukazuje se, že máte kvalitně-široký kádr?
Teď už je těch absencí opravdu hodně. Mrzí mě, že přichází i po naší nedisciplinovanosti, kdy dostáváme červené karty. Hodně to kazí kredit sedleckého fotbalu, protože potom si nikdo moc nepamatuje to, jak jsme hráli, ale kolik jsme měli vyloučených. Ale věřím, že toto do budoucna zlepšíme. Všichni hráči, kteří nahrazují chybějící, se snaží do zápasů dávat maximum, a tak se nám daří body sbírat dále.
S čím jedete příští kolo do Záblatí?
Doufám, že již s početnější sestavou a samozřejmě s cílem vyhrát. Nicméně Záblatí hraje o záchranu, takže bude bojovat a kůži nedá lacino.
Poslední kolo k vám přijede Lažiště, rozhodne se o postupu až v posledním kole, nebo si myslíte, že už se to bude jenom dohrávat?
Myslím, že soutěž bude zajímavá až do konce. Rozhodně se nebude nic jen tak dohrávat. Lažišťským cílem bude první místo, dost v zimě posílili. Nejspíše se bude rozhodovat v přímém souboji. Ale smát se ještě může i třetí vzadu Čkyně, i když teď nabrala ztrátu. Ale my budeme dělat vše pro to, abychom už na prvním místě zůstali.
Který tým je podle vás v soutěži ten nejlepší a ten nejslabší, když nepočítáte ten váš
Lažiště i Čkyně mají podobně kvalitní družstva a jsou právem na čele. Nejslabšího si hodnotit netroufám. Každý tým má svou sílu.
Nejlepší hráč v soutěži?
Složitá otázka, myslím, že v každém týmu bychom našli kvalitního fotbalistu, který je tahounem svého celku a zasloužil by si tento titul. Úplně toho top nedám.
Kdo vyhraje Ligu mistrů?
To bude krásný zápas. Přál bych to Juventusu a Gigimu Buffonovi, Pavlovi Nedvědovi v managementu. Ale vsadil bych spíše na Real.
Váš oblíbený fotbalista?
Leo Messi, toho máme mimochodem i v týmu. (úsměv) Dříve se mi hodně líbil Ronaldinho.
Kterému týmu fandíte?
Ze zahraničí je to Barcelona. U nás Sparta.
Věnujete se mimo fotbal i jiným sportům?
Ano, sportuji rád. V zimě hlavně hokej. Dvě sezony jsem hrál hokejbal, s klukama od nás ze vsi. Hráli jsme sice nejnižší soutěž, ale povedlo se nám ji jeden rok vyhrát. Rád si zahraji i ostatní sporty jako nohejbal, tenis, pinčes, kolečkové brusle.
Jaké všechny úrovně soutěží jste hrál?
Nejvyšší soutěž jsem hrál v ligovém, mladším dorostu Dynama. Tam jsem, ale strávil pouze 8 měsíců. Mužskou kategorii jsem pak, prakticky celou strávil v Netolicích, které pro mě zůstanou srdeční záležitostí. Strávil jsem tam krásné roky v B i A třídě a mám tam hodně známých, kamarádů a teď už i příbuzných, manželka odtud pochází. No a teď kopu v mé, domovské vísce Sedlec.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.