David Podzimek vystřelil Vltavínu tři body se Štěchovicemi a doufá, že pražský tým ještě výrazně promluví do bojů o titul

Jarní triumf si na jaře připsal také Vltavín, který se nenápadně přibližuje ze zadních pozic a stále ještě může promluvit do bojů o prvenství ve třetí lize. V uplynulém 28. kole ČFL jste zvolili hráčem kola Davida Podzimka, levého obránce tohoto pražského klubu. Rozhovor s ním naleznete v tomto článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola jste se nestal poprvé, ale svůj druhý triumf jste si připsal po delší odmlce. Do sestavy kola vás nominoval váš trenér Martin Frýdek zcela zaslouženě. Jediným gólem jste totiž rozhodl a výsledku zápasu. Jak k té trefě došlo? Z tribun se zdálo, že druhou asistenci si připsal gólman soupeře.
Ano, už jednou jsem toto ocenění vyhrál, během minulé či předminulé sezony. Je to určitě příjemné. Zejména dostat se do sestavy kola, kdy ty kritéria jsou objektivnější – názor trenéra, vývoj zápasu atd. Vyhrát to úplně už je více o štěstí a přízni lidí kolem. Velký dík tak patří hlavně mé rodině a kamarádům, kteří v posledních hodinách hlasování rozjeli hlasovací smršť a dotáhli mě na vrchol. (úsměv). Cením si také toho, že mě trenér nominoval podruhé za poslední dvě domácí kola. S Dobrovicí to bylo asi ještě lepší, tam jsem se trefil dvakrát, to bych si hráče kola zasloužil více než proti Štěchovicím. Nyní jsem rozhodl jediným gólem, který padl po přetaženém centru mého parťáka z levé lajny Pozni, útočník Elvis pak obětavě vracel míč před bránu a gólman hostí ho asi jen lehce tečoval. Odrazil se tak do prostoru, kam jsem dobíhal já a zaplaťpánbůh jsem skákající balon dokázal slabší pravačkou uklidit do prázdné svatyně.
Byla to již čtvrtá výhra z posledních pěti zápasů a nenápadně se přibližujete soupeřům z vyšších pater tabulky. Jedinou kaňku v posledních zápasech zařídily Benátky, kde jste nechali všechny body. Jste tedy v dobré formě a plánujete ještě zamíchat pořadím?
Máme celkem slušnou formu, alespoň co se týče bodových přísunů. Jsme rádi, že jsme se dotáhli blíže k čelu. Jenže těch kaněk bylo za celé jaro víc. Mrzí nás hlavně hned první ztráta s Pískem, kde jsme odehráli skvělý zápas herně, ale odjeli bez bodu. Potom domácí porážka s Tachovem, kdy vedeme 2:0 a nakonec dostaneme za uši 3:5. Ty Benátky se také nepovedly, ale tam jsme si nezasloužili víc jak bod. Bojujeme hlavně s tím, že herně odehrajeme dobře třeba poločas nebo 60 minut, ale vždycky přijde hluché místo a to nás někdy stojí body. Musíme toto eliminovat, hrát na maximum celý zápas a jen potom budeme moci atakovat nejvyšší příčky, což samozřejmě chceme!
Na svém kontě již máte pět vstřelených gólů, mohlo jich být i více?
Určitě a použil bych slovo „mělo“. Do šancí se dostávám docela často, v zakončení však někdy chybí klid nebo i pověstné štěstíčko. Každopádně za pět gólů jsem rád, zejména za ty poslední trefy, které přinesly důležité body. Nějaké gólové cíle si nedávám. Jde mi vždy o výsledky týmu a když dám gól já, je to jen takový příjemný bonus.
Je post levého obránce tím, na kterém nastupujete nejčastěji? Nebo máte raději jiný post?
Určitě tam nastupuji nejčastěji a vlastně celou mládež jsem levého beka hrál. V dospělé kategorii jsem si však vyzkoušel i levého halva a sedí mi oboje. Rád útočím a tlačím se dopředu. Moderní trend je takový, že posty na lajně občas splývají nebo se překrývají a stejně se to snažíme hrát i u nás na Lokádě. Na papíru jsem bek, ale v zápase je to třeba tak padesát na padesát. S Davidem Pozníčkem tam rotujeme a tak mi to vyhovuje.
Při zmiňovaném posledním rozhovoru jste nastupoval do závěrečného ročníku studia. Zvládl jste ho zakončit a máte dostudováno?
Studia už jsou v cílové rovince. Od září minulého roku jsem měl dokončeny všechny předměty, včetně zkoušek a státnic. Chyběla pouze diplomová práce, kterou jsem doklepal až teď koncem dubna a byl to celkem očistec (smích). Teď už jen čekám na posudky a zkraje června mě čeká obhajoba. Snad to už úspěšně dorazím a bude vymalováno!
Jaké jsou vaše osobní ambice do budoucí sezony? Přece jen by ve vašem věku neměla být třetí liga stropem. Navíc jste si ve fotbale prošel také mládeží Jablonce, nebo jste také byl nějaký ten čas na Žižkově, kde jste nahlédl do druhé ligy.
Většina fotbalistů touží po tom okusit vyšší soutěže, lepší podmínky a hrát před pořádnou diváckou kulisou. Štací ve druhé lize si hodně cením, bylo to skvělé období, jak na Žižkově, tak i ve Vltavínu, i když se spadlo. Budu však muset zvážit, co po vysoké škole, jak skloubit dál fotbal s budoucím zaměstnáním apod. Přeci jen už mi není dvacet let a je potřeba přemýšlet komplexněji. V hlavě mám určité vize co dál, ale chci teď v klidu dohrát sezonu a doufám, že Lokádu dostaneme v tabulce co nejvýš.
První liga je sice ze třetí ligy daleko, ale je stále vaším snem zahrát si první ligu v Jablonci? Tam se ostatně nyní dějí zajímavé věci, jaký z nich máte dojem? Přežije klub případný odchod svého šéfa?
To je hodně daleko, máte pravdu. Takový skok nebývá moc reálný. Každopádně sen to asi stále zůstává, ale člověk už to bere trochu s rezervou. I fotbal na nižší úrovni má své kouzlo a přináší parádní zážitky. O Jablonec se stále zajímám a dokonce byl objektem mé diplomové práce, takže jsem se o jeho fungování dozvěděl dost věcí. Pan Pelta je pro severočeský klub klíčovou postavou a vůbec nevím, jak se situace vyvine dál a jestli klub nějak zásadně poznamená. Věřím však, že nikoliv a Jablonec zase půjde nahoru. Celkově ta kauza působí dost negativně a hází na český fotbal špatné světlo. Je však potřeba s tím něco dělat, takže můžeme jen doufat, že se do nejvyššího vedení dostanou správní lidé, budou jednat férově a v zájmu fotbalu a podobné nesrovnalosti a zákulisní machinace se už konat nebudou.
Mimochodem, v sobotu se dozvíme nového mistra ČR. Kdo jím bude? Slavia nebo Plzeň?
Tak na to se velmi těším. Musím se přiznat, že i když přeji titul hrozně moc Slavii, tak jsem byl za vítězný gól Krmenčíka v nastaveném čase v minulém kole v Brně rád (smích). Znamená to totiž, že se bude rozhodovat v posledním kole a slibuje to velké drama. Zápas si nenechám ujít naživo. Společně s přítelkyní a „sešívanou“ částí její rodiny půjdeme fandit přímo na stadion. Snad se nakonec dočkáme oslavných chorálů, jinak by to bylo docela smutné.
Ještě vraťme jednou otázkou do třetí ligy. Zde vrcholí boj o titul, kromě vás je v něm dalších pět týmů. Každým kolem se může pořadí řádně promíchat, ale zbývá už jen pět zápasů...
To teda. Co jsem koukal na rozpis zápasů, schyluje se k velkým šlágrům mančaftů z předních míst tabulky, které mohou dosti zamíchat pořadím. Už jen když vezmeme nás, čekají nás Králův Dvůr, Převýšov a Olympie. Všechno ale doma, takže to by pro nás mohla být jistá výhoda. Kdybychom tyto zápasy zvládli, bylo by to báječné. Těžko někoho při vyrovnanosti favorizovat. Hodně se mi líbí Tachov, ten hraje opravdu výborně. Bude to velký boj a já jen doufám, že do něj promluvíme výrazně i my!
Stále ještě sledujete nás portál? Od té doby jsme přidali daleko více funkcí a nabízíme i více článků z různých soutěží.
Ano, sleduji Váš portál. Všiml jsem si, že nabízí další funkce a zabývá se mnohými soutěžemi. Je to vskutku pěkný koncept. Myslím, že z pohledu nás hráčů i fanoušků se jedná o velmi zajímavou formu propagace nižších fotbalových soutěží, což je jedině ku prospěchu věci. Přeji vašemu webu, aby si cestu k němu nacházelo stále více a více čtenářů a dále se rozrůstal.
Na závěr otázka na příští utkání. Jaký očekáváte váš zápas v Táborsku?
No, neočekávám nic snadného, ostatně jako vždy. Týmy bojující o záchranu dokážou být velice nepříjemné, viz propad v Benátkách nebo tuhý souboj s Benešovem. My ale potřebujeme potvrdit formu a přivézt do Holešovic tři body. Hlavně abychom měli pohodu do dalšího anglického týdne, který hodně napoví o tom, zda budeme moci pomýšlet na boj o titul.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.