Máme mladý tým, v budoucnu bych nás chtěl vidět v první polovině tabulky, říká hořický Patrik Palm

Hráčem uplynulého kola se stal hořický záložník Patrik Palm, který gólem pomohl k obratu skóre na hřišti hradecké Slavie. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý víkend jste na hřišti hradecké Slavie prohrávali o jednu branku, po poločase jste ale dvěma slepenými góly otočili skóre na svoji stranu. Co zmobilizovalo vaše síly, co jste si řekli v kabině?
V prvním poločase jsme nezahráli moc dobře a dostali jsme smolný gól, takže nám nové trenérské duo Bareš - Palm o pauze dodalo hlavně sebevědomí. Dále jsme pár věcí museli pozměnit - přidat na důrazu, tlačit se více do vápna a být hladoví po gólech.
Jakých bylo následujících pětatřicet minut poté, co jste zvrátili výsledek na svoji stranu. Sílil nápor domácích?
Ani bych neřekl, že se hra nějak změnila. My jsme po celý zápas vycházeli ze zabezpečené obrany s tím, že soupeře jsme nechtěli pouštět na dostřel naší branky. Překvapilo mě, že se Slavia dostala do pořádné šance až v úplném závěru utkání, kdy po skrumáži v našem vápně zvonila tyč.
Právě proti Slávii jste dal svůj první gól v Krajském přeboru. Jak se vám v této soutěži hraje, pociťujete rozdíl oproti A třídě?
A třídu a Krajský přebor nemůžu porovnávat, protože jsem v A třídě odehrál asi 5 zápasů. Kvůli dlouhodobému zranění kolene jsem vynechal celou postupovou sezónu 2015/2016, takže jsem do mužů naskočil až do KP. Pár zápasů mi trvalo, než jsem se sžil s důrazem v mužském fotbale, musel jsem hodně zapracovat na fyzické kondici a odolnosti, ale myslím, že už jsem si postupem času zvykl a v jarní části se na hřišti cítím v pohodě.
Sezona se blíží ke konci, Hořice jsou momentálně jedenácté. Jak týmové působení v Krajském přeboru hodnotíte?
Jedenácté místo určitě není zklamání, ale mohlo by to být i lepší. Bylo hodně zápasů, kdy jsme bodovat měli, ale výkon nebyl optimální. Na druhou stranu si musíme přiznat, že jsme na jaře měli také hodně šťastných vítězství a zranění klíčových hráčů nás na jaře hodně limituje. Máme hodně mladý tým a do budoucna bych chtěl Hořice vidět v první polovině tabulky.
Na čem budete muset do příští sezony zapracovat?
Celkově na organizaci hry. Dále vidím velký nedostatek v tom, že se na góly hodně nadřeme. Je to i tím, že máme v týmu jednoho klasického hroťáka, Jirku Melichara. Jinak si myslím, že jsme tým, který zatím sbírá cenné zkušenosti a náš čas teprve postupem času přijde.
V neděli vás čeká první Cidlina, co od soupeře očekáváte?
Očekávám tuhý boj a zápas plný bojovnosti. Cidlina přijede určitě dobře připravená na náš styl hry. Nicméně jarní výsledky napovídají, že mladý tým okolo hrajícího trenéra Blažeje rozhodně hratelný bude a nejsme bez šance na bodový zisk. My si musíme dát hlavně pozor na útočné standardky hostů, kteří je velmi dobře zahrávají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.