ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Bylo jasný, že když vyhraji, tak mě to bude něco stát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Bílovecký kapitán Miroslav Ronec zodpověděl na pár našich otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Kde jste pro ni sháněl podporu?
Děkuji mockrát. Podporu jsem měl hlavně mezi kluky z kabiny, ti si to mezi sebou rozeslali a bylo jasný, že když vyhraji, tak mě to bude něco stát. Proto měli o vítězi jasno. Ale taky i kamarádi se o to zasloužili. Za to jim všem děkuji.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na našem portálu?
Určitě je to super, o nižších soutěžích se tolik nepíše a nemluví. Takže super nápad.
Pojďme na poslední zápas s Krnovem. Vyhráli jste podle mě zaslouženě 2:0. Jak jste zápas viděl?
Do zápasu jsme šli s jasným cílem získat plný počet bodů a ukázat, že umíme hrát pohledný fotbal, a to jsme splnili. Před utkáním přišlo trenérovi několik omluvenek, což pro nás nebylo zrovna příjemné, každopádně nás doplnili kluci z dorostu a podali opět super výkon, za což bych jim chtěl poděkovat. Co se týče utkání, tak je jen škoda, že jsme neproměnili i zbylé šance, které jsme měli. První branku vstřelil Dušan Ondruš, kdy se hlavou trefil přesně mezi nohy gólmanovi, a druhou branku si krnovští vstřelili sami. Nesmím zapomenout vyzdvihnout výkon Radka Jašky, který nás opět neskutečnými zákroky podržel.
V zápise jste uveden jako střelec druhé branky Vy. Podle dostupných informací, ale si Krnov vsítil vlastní branku. Tak jak to tedy bylo?
No abych vše uvedl na pravou míru, tak já už vlastně v té době ani na hřišti nebyl. Ondra Pavlík zatáhl krásně míč po pravé straně a následně poslal střílený centr před branku, krnovský stoper to pohotově uklidil k tyči své branky. I to se občas stane.
Jste nováčkem soutěže, a zatím jste na pátém místě. Jste překvapen tímto umístěním?
Nevím, jestli jsem úplně překvapen, protože máme kvalitu v týmu. Samozřejmě na nováčky jsme s umístěním maximálně spokojeni. Každopádně je to skvělá vizitka pro celou bíloveckou kopanou.
Kde vidíte příčiny, že se Vám jako nováčkovi soutěže tak daří?
Začal bych asi u toho, že máme skvělou partu, a to je základ. V kabině máme několik zkušených borců doplněné o mladé šikovné kluky, což je super. V tomhle bych viděl největší plus.
Nyní vás čeká zápas proti Bruntálu, kterému jde stále o záchranu. S jakými ambicemi do zápasu půjdete?
K zápasu určitě přistoupíme jako ke každému jinému zápasu, nikomu nic nedáme zadarmo, takže to určitě pozná i Bruntál.
V kolika letech jste začal svou kariéru a popište nám ji.
Moje první fotbalové kroky začaly v rodné Studénce a to v šesti letech. Dorost sem odehrál v nedalekém Fulneku, odkud sem se vrátil zpět do Studénky. Potom sem si na chvíli odskočil do Vlčovic, Bílovce, Bělotína a nyní jsem opět v Bílovci a jsem zde spokojený.
Vzpomenete si ještě na svůj první gól?
Tak na úplně první gól si bohužel nevzpomenu, ale určitě to bylo z rohového kopu přímo do branky.
Kdo je Váš fotbalový vzor, a kterému týmu fandíte?
Steven Gerrard a samozřejmě Liverpool FC.
Který nejsilnější zážitek máte spjatý s fotbalem?
Můj největší fotbalový zážitek je asi ten, když sem mohl jako dorostenec nastoupit za tehdy slavné éry Fotbalu Fulnek v zápasech 2. ligy s Ústím nad Labem a Jihlavou. Sice šlo o pár minut, ale ty už mi nikdo nevezme.
Řekněte našim čtenářům, jak trávíte svůj volný čas.
Když nejsem v práci nebo na fotbale, tak sem hlavně s kamarády a rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.