Hráč kola Jakub Anděl: Budu to mít drahý a chtěl bych si zahrát před tisícovkou diváků

Hráčem 21. kola III. třídy Plzeň - Město jste zvolili útočníka Města Touškova B Jakuba Anděla, který v posledních dvou zápasech vstřelil za svůj tým dva hattricky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola?
Určitě jsem na jednu stranu strašně rád, ale na druhou stranu to budu mít celkem drahý (smích). Každopádně je to dobrá motivace do dalších zápasů.
Kolik čekáte, že vás to tak budě stát?
Vidím to na tři stovky a metr piv (smích).
Hlasování jste s přehledem vyhrál. Motivoval jste své okolí při hlasování nebo to bylo bez vašeho přičinění?
Motivoval jsem kamarády a rodinu, aby poslali hlas, když už jsem se tam dostal. Nakonec jsem to vyhrál, takže jsem moc rád
Sledujete fotbalový portál fotbalunas.cz?
Portál fotbal u nás sleduji je to zpestření během sezóny. Hlavně to všechno bedlivě sleduje nás pokladník v klubu.
Nyní jste chytil střeleckou slinu, když jste v posledních dvou kolech vstřelil dohromady šest gólů. Co říkáte na to, že se vám střelecky daří?
To že se mi daří dávat góly, je super, ale hlavni je úspěch týmu. Nejvíce můžu poděkovat mému spoluhráči Jardovi Hauerovi, který mi snad na tři čtvrtě gólů nahrál. Hodně těžím z jeho hry. Když si spolu jdeme zahrát za béčko, je to super, a navíc si hodně rozumíme i mimo fotbal
Jak vůbec štěpíte své fotbalové síly mezi A - tým a B - tým Města Touškova?
Za béčko Touškova se snažím chodit co nejvíce, ale hraju hlavně za Áčko, a do toho ještě futsal za dva týmy. Pokud mám proto čas, jdu si rád zahrát.
V posledním utkání jste přejeli Vodní stavby sedmi brankami. Jak osobně si užíváte takhle jednoznačné utkání?
Musím říct, že proti Vodním Stavbám to nebyl vůbec lehký zápas, ale máme mladé mužstvo. Uběhali jsme je proto naším fotbalem. Měli jsme tam krásné akce, které jsme ještě mohli proměnit a mohlo byt skóre mnohem vyšší. Musím pochválit obranu, hráli fakt super, k ničemu vodníky nepustili a my si nakonec zastříleli.
V první lize je na pořadu poslední kolo, v němž se rozhodne o mistrovi ligy. Jak myslíte, že to dopadne?
Poslední kolo doufám dopadne tak, že vyhraje Plzeň, Slavia ztratí a Plzeň se stane mistr ligy. Upřímně si ale myslím, že už si to Slavie pohlídá.
Kde jste začínal s fotbalem a jak probíhala vaše kariéra?
S fotbalem jsem začínal na základně Viktorky Plzeň. V pěti letech mě tam přivedl táta a na Viktorce jsem byl do 5. třídy. Poté jsem hrál chvíli právě za Vodních stavby a následně už v Touškově. Byl jsem ještě na dvou půlročních hostováních v Kozolupech a Křimicích, ale od nějakých třinácti let jsem prakticky jen v Touškově, kde máme skvělou partu
Máte nějaký cíl v amatérském fotbale, kterého byste chtěl dosáhnout?
Na nějaké řeči, jako hrát co nejvyšší soutěž, je už asi pozdě (smích). Jednou bych si chtěl zahrát alespoň před 1000 diváky. Musí být skvělý ten rachot a fandění.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.