Titul ve třetí lize získá Olympia nebo Tachov, tvrdí štěchovický útočník Lukáš Batka

Po dlouhé době ve vašem hlasování neuspěl hráč z Tachova. V uplynulém kole jste zvolili nejlepším hráčem Lukáše Batku, který si vaší přízeň vystřílel dvěma góly do sítě Dobrovice. Celkově již má na svém kontě 12 přesných tref, které ho řadí mezi deset nejlepších střelců ČFL. Rozhovor s nyní dvojnásobným vítězem hlasování naleznete v tomto článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy kola jste se dostal už na podzim, nyní jste vyhrál i na jaře. Doplnil jste tak Lukáše Jakobovského. V sestavě kola jste byl díky výkonu v domácím zápase s Dobrovicí a dvěma gólům do její sítě. Jak byste krátce shrnul tento zápas, měli jste v hlavách, že soupeř na venkovní půdě příliš nedominuje?
Zápas s Dobrovicí nám vyšel. Dařilo se nám od začátku, byli jsme aktivní, sehrávali jsme dobře standardní situace. Jsem rád, že jsem k výhře přispěl dvěma góly.
Vaše druhá výhra v hlasování se zrodila opravdu suverénním způsobem. Dokázal jste překonat i tachovského Dana Houdka, který se se spoluhráči těší velké podpoře. Máte početný tábor svých příznivců?
Těší mě, že jsem vyhrál. Mým největším fanclubem je moje rodina, která mě hodně podporuje a jezdí se dívat na všechny naše zápasy.
V posledním rozhovoru jste zmínil, že nejste s podzimem příliš spokojený kvůli častým ztrátám na koncích zápasů. Jak jste spokojený s jarními odvetami? Střelecky jste se od té doby přehoupl přes deset vstřelených gólů.
Zatím se nám závěry utkání oproti podzimním duelům daří. Snažíme se poučit ze svých chyb a na tuhle naší slabinu se víc soustředíme, což přináší víc bodů, díky kterým jsme ve větší pohodě, a hned se hraje líp. Už teď máme 49 bodů, což je pro Štěchovice rekordní číslo.
Jaké máte své ambice do příští sezony? Ve Štěchovicích hostujete ze Slavie druhým rokem a ve Vašem věku zcela určitě není ČFL stropem.
Ve Štěchovicích se cítím jako doma, jsem tu spokojený. Pod trenérem Bustou se mi hraje skvěle a navíc máme opravdu dobrou partu.
Štěchovice prožívají svou rekordní sezonu, kam byste to společně chtěli dotáhnout v aktuální sezoně?
Jsem rád, že máme dobré výsledky, i když bychom mohli mít ještě lepší, kdybychom měli víc štěstí. Myslím si, že když budeme hrát pořád stejně, mohli bychom s tou trochou štěstí skončit do 5. místa. To by bylo krásné umístění.
Věnujete se výhradně pouze fotbalu, nebo ještě k tomu chodíte do práce, na brigády či školy?
Čas od času mám nějakou tu brigádu, ale převážně hraji fotbal. Ve volném čase dost trénuji se spoluhráčem Lukášem Maršálkem, jsme jak bratři. (smích)
Finiš sezony první ligy je tu a vaše Slavia je na prvním místě. Věříte jí, že i přes slabší formu bude mistrem?
Byla by to paráda, kdyby Slavia urvala titul, dost jí to přeji. Za tuhle sezónu si to opravdu zaslouží, teď už chybí jen krok, ale sakra těžký. Ale věřím, že to dokáže.
Vyrovnaný boj je také na špici třetí ligy. Poněkud nečekaně jste na jaře všechny adepty zatím porazily. Králův Dvůr 2:0, Tachov 1:0 a Jirny na penalty 2:1. Ještě porazit doma Olympii a máte to kompletní. Jaký z těchto čtyř týmů favorizujete?
Na zápas s Olympií se hodně těším. Doufám, že jim to jako jednomu z hlavních favoritů soutěže hodně znepříjemníme a nedáme jim nic zadarmo! Za mě je největším adeptem na zisk titulu právě Olympie, nebo Tachov.
V sobotu zamíříte na půdu holešovického týmu Loko Vltavín. Dokáží Štěchovice opět vyhrát?
V sobotu to bude těžký zápas, já osobně jsem na Vltavínu ještě nikdy nehrál, jen dvakrát doma. Od zápasu čekám vyrovnaný boj. Zápas může skončit jakkoliv, já ale věřím, že vyhrajeme!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.