Díky zkušenostem z futsalu mám ve velkém fotbale větší přehled i jistotu, říká Michal Hloušek, záložník hradecké Slavie

Hráčem uplynulého kola se stal záložník hradecké Slavie Michal Hloušek, jehož gólová asistence rozhodla o výhře nad Kostelcem 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Utkání s Kostelcem jste minulý víkend rozhodli na začátku druhého poločasu, kdy se po vaší přihrávce prosadil Šimon Derner. Jak těžký zápas to byl?
Rozhodně jsme věděli o tom, že to bude náročný zápas, protože jsme odjížděli do Kostelce pouze se dvěma náhradníky a prakticky celé jaro se nám nedaří hrát ve stále stejné sestavě. Vzájemné duely jsou fyzické náročné, bohaté na souboje. Tento zápas jsme však až na pár zaváhání nedopustili, aby diktoval tempo Kostelec. Dá se říct, že většina byla v naší režii a až na závěrečné minuty, kdy oběma týmům docházely síly, jsme se snažili o kombinační fotbal. Toho byla důkazem i druhá branka, když si skvěle na mou nahrávku za obranu naběhl Šíma a pohotově zakončil.
Slavia je momentálně pátá. Jak hodnotíte sezonu, která se pomalu chýlí ke konci?
Úvod jara se nám povedl, kdy jsme byli s Provodovem jediné týmy, které asi 5 zápasů neprohrály. Takže jsme začali skutečně dobře, ale pak se nám pár zápasů výsledkově nepovedlo. Snažíme se o kombinační fotbal, s kluky jsme sehraní a známe se už dlouho, ale kvůli zraněním, studijním či jiným povinnostem se každé kolo objeví v sestavě někdo jiný. Páté místo je proto určitě úspěch a takový náš standard. Hůře na tom být nechceme.
Na svém kontě máte šest vstřelených gólů. Jste tedy typem záložníka, který se tlačí do zakončení?
Fakt jich je šest? Jsem spíš ten hráč, co chce příležitosti vytvářet. Je ale pravda, že tuto sezónu se před brankářem ocitám až podezřele často. V Kostelci jsem tam byl taky, ale spíš jako trenér brankářů, když jsem ho trošku rozchytával.
Vedle fotbalu hrajete i futsal. Co je u vás přednější?
Oba sporty jsou zkrátka super! Ale tento rok jsem spíše trénoval futsal. Přes týden jsem pracovně i studijně v Praze, kde jsme měli tréninky. Vždy, když jsem dostal nominaci na zápas Benaga, tak jsem upřednostnil futsal místo tréninku. Tento zápas byl však výjimkou, neboť jsem přislíbil účast na velkém fotbale, kde nás bylo málo, a nakonec v ten samý den Benago prohrálo poslední zápas s pražskou Slávií v play-off, čímž mi futsalová sezóna bohužel skončila. Ale jsem typ člověka, co se snaží stíhat všechno a dělat to naplno.
Co z futsalu jste si přenesl na fotbalový trávník, nebo naopak?
Ve futsale nemáte tolik času na hřišti jako ve velkém fotbale. Všechno probíhá rychleji, což mi třeba u velkého fotbalu dává víc prostoru na vymyšlení akce, přihrávky a spoluhráči na náběh. Je to zejména o větším přehledu a jistotě, a to jak v soubojích, tak v pohybu a přihrávce.
O víkendu hostíte Hořice. Co od zápasu čekáte?
Do zápasu půjdeme na více než 100%, protože jim máme z podzimu co vracet. Očekáváme, že budeme diktovat tempo hry a zvítězíme!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.