ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Kdybych nebyl „kopyto“, tak máme mnohem více bodů

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Tentokrát naše redakce vyzpovídala hráče Datyní pana Petra Kubienu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Kde jste sháněl podporu?
Děkuji, stejně jako minulý vítěz, sdílením na našich facebookových stránkách a prsty v tom bude mít i manželka :-) určitě to rozeslala celé rodině.
Kdo podle Vás to hlasování nejvíc hecuje?
Těžko říct, na tréninku na to několikrát padla řeč, Síďu (Nikolase Sideropulose) jsme si všichni dobírali a chovali se k němu jako k velké hvězdě.
Bude Vás výhra něco stát do klubové kasy?
Flaška něčeho dobrého mě nemine, Síďa ji stále dluží.
Pojďme na poslední zápas s Dobrou. Jak jste jej viděl?
Od nás to nebyl povedený zápas, trvalo nám dlouho, než jsme se dostali k naší hře, chyběla nám šťáva, větší chuť s nepříznivým výsledkem něco udělat. Dobrá hrála jednoduše, nekopávala míče a vypustila mezihru, což na našem malém nerovném hřišti stačilo.
Po půlhodině hry jste srovnával účet zápasu. Zkuste nám tuto trefu přiblížit.
Branka padla po pěkné akci, Gistinger vypíchl míč soupeři, Sideropulos si ve středu hřiště míč posunul a přihrál mi do volného prostoru, obrana na mě zapomněla. Snažil jsem se trefit „zařízení“, k mému štěstí mi střela sjela a skončila v síti, šťastný gól.
Jak jste byl spokojen s Vaším výkonem?
Spokojený být nemůžu. Nevyhráli jsme a já jsem po vyrovnávací brance spálil velkou šanci, náš brankář Vasilko vykopl dlouhý míč a ten propadl až ke mně, hostujícího brankáře jsem přehodil, ale bránu jsem netrefil, ale to je v podstatě každý zápas, kdybych nebyl „kopyto“, tak máme mnohem více bodů.
Podle vašeho trenéra, kdy byste hráli jen venku, tak postoupíte. Kde vidíte příčiny toho, že se vám doma nedaří?
Nevyhovuje nám malé hřiště, hrajeme kombinační fotbal s mnoha přihrávkami a úniky po stranách. U nás v Datyních soupeři zalezou a čekají na naše chyby. Na druhou stranu jsme jako jediný celek v soutěži doma neprohráli, ale je pravda, že těch zbytečných remíz je dost.
Jaké jsou ambice pro zbytek sezóny?
Určitě vstupujeme do každého zápasu s cílem vyhrát, nějakou ztrátu na čelo jsme už nabrali, ale myslím si, že se o postupujícím rozhodne v posledním kole. Věřím, že skončíme co nejvýše.
Koho favorizujete na postup do krajského přeboru?
Trio Staré Město, Vratimov, Hlubina. Utkání s těmito celky nás teprve čeká. Myslím, že budeme hrát rozhodující roli v tom, kdo postoupí do Krajského přeboru.
Na kterém postu se Vám nejlépe hraje?
Jsem spokojený jako krajní záložník, ale do dorostu jsem hrál vždy v útoku, když je nouze, tak můžu hrát i jako útočník. Bránit mě nikdy nebavilo :-)
Co jsem vyzkoumal, jste odchovancem MFK Havířov, ale většinu kariéry jste strávil v Datyních Nelákalo Vás si zahrát i jinde?
V podstatě jsem celou mládežnickou kariéru strávil v Havířově, kde jsem hrál za muže půl roku i Divizi, ale bylo to v době, kdy jsem nastoupil na Ostravskou univerzitu. Přednost dostala škola a rozhodnutí nelituji. Po pár měsících volna od fotbalu mě oslovil bývalý trenér z Havířova Pištěk, a tak jsem se ocitl v Datyních. Máme tam výbornou partu, dokázali jsme suverénně postoupit z 1.B třídy a v 1.A třídě jsme každoročně nahoře. V dětství možnosti přestoupit do větších klubů byly, ale když vidím život vrcholových sportovců, tak jsem rád, že to nevyšlo.
Chtěl byste si zahrát i vyšší soutěž? A popřípadě jakou?
Okusil jsem atmosféru divize a to mi stačí. Fotbal už pro mě v životě není priorita, jako tomu byla v dětství. Cíle mám spíš v jiné roli, jsem také fotbalový rozhodčí, nyní pískám Krajský přebor, rád bych okusil v této roli rozhodčího vyšší soutěže, divize nebo MSFL.
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
Na ostatní sporty nemám moc čas, ale rád se projedu na kole, nebo pokud se sejde dobrá parta, tak volejbal.
Předpokládám, že se fotbalem neživíte. Jaké je Vaše civilní zaměstnání?
Předpokládáte správně :-). Jsem učitelem na prvním stupni ZŠ Albrechtice u Českého Těšína.
Jaké trávíte svůj volný čas?
Víkendový volný čas trávím v sezóně na fotbalových hřištích, jako rozhodčí a hráč mám 4-5 zápasů za víkend, což je makačka, pokud je energie, tak se věnuji jiným sportům nebo s manželkou rádi cestujeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.