Plzeňský odchovanec Martin Hoffmann má za sebou i působení ve Švýcarsku a tvrdí: V Tachově jsem velmi spokojený!

Hlasovali jste pro nejlepšího hráče 26. kola a zvolili jste jako vítěze Martina Hoffmanna z Tachova, který se v zápase s Vyšehradem prosadil jedním gólem a pojistil vedení. Tachovští fotbalisté na jaře šlapou jak na hřišti, tak v naší anketě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy kola vás nominoval trenér Vaigl za výkon v zápase s Vyšehradem, který jste porazili 4:2. Vy jste dával jeden gól v závěru zápasu, jak se vám jako týmu zápas povedl?
Zápas jsme nezačali dobře. Vyšehrad na úvod zápasu kopal penaltu, kterou Dan Houdek chytil, a to bylo velmi důležité. První poločas nám nevyšel podle představ. O poločase jsme si řekli, co děláme za chyby a podařilo se nám vstřelit gól ihned po pauze na 3:1. Pak jsme se uklidnili a zápas dotáhli do vítězného konce. Za gól jsem samozřejmě rád.
Bylo na Vyšehradu poznat, že na jaře prochází herní i výsledkovou krizí?
Ani bych neřekl, že prochází krizí. Hrál velmi podobně, jako když jsme u nich hráli na podzim. Vyšehrad nezalezl na půlku jako většina týmů u nás, ale byl aktivní a snažil se hrát. Určitě má tým na to, aby hrál ve vyšších příčkách tabulky.
Stal jste se dalším hráčem Tachova, který na jaře v hlasování dominuje a přidává si jednu výhru za druhou. Už to skoro vypadá, že pokud se někdo z vás objeví v sestavě, tak si nenecháte triumf ujít. Dostane se i na vaše soupeře? (smích)
Samozřejmě, že chceme, aby to vyhrál také někdo jiný, ale náš pokladník si to hlídá a dělá vše pro to, abychom to vyhrávali jen my. Možná, že když ho odtrhnete od internetu, tak to vyhraje někdo jiný. (smích)
Pozice útočníka vám vyhovuje, nebo hrajete raději na jiném postu?
Rád hraji podhrotového útočníka, to je moje oblíbená pozice a myslím si, že mi to vyhovuje. Někdy ale trenér potřebuje, abych hrál na jiném postě, a já s tím nemám problém.
Podobně jako jiní spoluhráči máte v kariéře zapsanou Viktorii Plzeň, odkud jste do Tachova přestoupil před touto sezonou. Ale už jste zde dříve působil dříve. Jak k přesunu do aktuálního týmu došlo?
Ve Viktorii jsem prošel od mužů až do mužů. Poté jsem hostoval v několika týmech ČR. Na chvíli jsem také vytáhl paty pryč a to do Švýcarska, kde jsem hrál rok a půl nižší soutěž. Když jsem se vrátil ze Švýcarska, domluvili jsme se s Tachovem na měsíční zkoušce. Po měsíci jsme si sedli a domluvili se na podmínkách. Tak jsem zůstal a jsem tu velice spokojený.
Věnujete se pouze fotbalu, nebo k tomu navíc pracujete či studujete?
Nyní pracuji u táty a jeho bratrance ve stavební firmě.
Je pro vás třetí liga stropem, nebo mátě vyšší cíle? Třeba angažmá ve Viktorii Plzeň?
Samozřejmě, že kdyby přišla dobrá nabídka z vyšší soutěže, tak o tom budu uvažovat, ale v tuto chvíli jsem spokojený, s Tachovem jsme na třetím místě v ČFL, tak si to do hlavy neberu.
Ještě zůstaňme u Plzně, myslíte, že dokáže ještě Slavii přeskočit a vyhrát titul?
Přál bych si, aby jí přeskočila, ale nyní musí i Slavia klopýtnout. Už to kluci nemají ve svých rukách, ale samozřejmě jako správný Plzeňák si přeji, aby to kluci dotáhli.
Velkou radost z vaší výhry má jistě pokladník Dan Houdek, kolik vás tato výhra stála?
Dana Houdka nezajímá nic jiného, než abychom platili do kasy. Myslím si, že to stojí 500,- Kč, ale to mu určitě nedám. (smích)
Sledujete osobně náš portál?
Váš portál sleduji. Sice ne pravidelně, ale když mám čas a vzpomenu si, tak na stránky zavítám.
V sobotu na vás čeká těžké utkání v Hradci Králové. Máte síly na lídra ČFL? Nebude mít drobnou výhodu, když ve středu nehrál? Jaký výsledek tipujete?
Síly a chuť máme. Myslím si, že to pro nás bude zápas sezony. Hradec sice nehrál, ale my jsme dobře připraveni. Příprava byla náročná a teď z toho těžíme. Věřím, že síly nám v zápase nedojdou. Pro nás by bylo dobré uhrát alespoň remízu, popřípadě na penalty vyhrát. Výsledek bych si tipl 2:2.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.