Kapitán Veselí Petr Koktavý: Upřímně říkám, že se mi po Krajském přeboru stýská

Takřka přesně dva roky uplynuly od doby, kdy se Petr Koktavý stal naposledy Hráčem kola (rozhovor ZDE). Tehdy ještě Veselí válčilo v Krajském přeboru. Jak na tu dobu stoper a kapitán týmu vzpomíná a jak je spokojen s aktuální sezónou?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sedm bodů ztráty na první místo, pět zápasů do konce. Věříte, že ještě můžete Včelnici předskočit?
To záleží nejen na nás, ale hlavně na Včelnici. Na druhou stranu je ale důležitý si uvědomit, o co chceme hrát. Ve Včelnici mají jasno, chtějí do KP. Kdybych to bral sám za sebe, tak já bych A třídu chtěl vyhrát, otázka postupu je něco jiného. U nás se ale teď buduje tým, jsme hodně mladé mužstvo a věřím, že náš čas ještě přijde, protože potenciál to určitě má.
Vy už jste u nás před dvěma roky jednou anketu vyhrál, kdy jste se stal mužem kola Krajského přeboru. Stýská se vám po této soutěži?
Upřímně stýská. Je pravda, že jsme většinu zápasů prohráli, ale ta soutěž měla vysokou kvalitu a každýmu z týmu to hodně dalo. Mě to prostě bavilo, i když se nedařilo výsledkově, ale posunulo nás to určitě všechny. I proto možná hrajeme teď takhle vysoko. I.A třída má úroveň určitě dobrou, týmy na špičce jsou hodně kvalitní, ale rozdíl oproti KP je znát.
Jak se po pádu změnil kádr?
K mnoha změnám nedošlo. Odešel gólman Franta Plachý, který tu chytal delší dobu a chtěl věnovat více rodině a útočník Matěj Ježek, ten teď hraje za Loko ČB. Hostování u nás ukončil ještě Martin Plocek. Jinak tým zůstal stejný. Já o odchodu neuvažoval vůbec.
Jak jste se sezónou zatím spokojen?
Spokojený jsem. Určitě se najdou zápasy, které nám nevyšly, ale moc jich nebylo a naopak nejen pro mě, ale i pro lidi z našeho okolí je milé překvapení, jak se držíme nahoře. Je škoda, že jeden zápas dokážeme vyhrát 6:1 a druhý prohrajeme 4:0 a rozdíl mezi nimi byl pouze dva dny. Ale i tak určitě převládá spokojenost a dobrá nálada. Kabina funguje myslím si dobře, jen je škoda, že tréninky jsou ve vyšším počtu hráčů jen v pátek.
Poslední dva zápasy vám přinesly domácí výhry 6:1. Plánujete tímto výsledkem porazit v dalším kole i Roudné? Jaký zápas čekáte?
Určitě bychom byli rádi, kdyby se udrželo čisté konto. (úsměv) Ale pokud vyhrajeme, tak je asi jedno jakým výsledkem. Zápas to bude určitě těžký, na podzim bylo utkání poměrně vyrovnané. Rozhodně ale chceme vyhrát a půjdeme za tím.
Sestavu kola jste vyhrál i díky dvěma brankám z pozice obránce. Jaký je váš fotbalový životopis? Vždy jste hrál na beku?
Je to tak, bojím se, že mám s góly na dva roky vystaráno. Jednou jsem hrál v dorostu v útoku, ale to nebylo dobrý. Nikdy jsem neuměl dávat góly. První roky v mužích jsem v A týmu nastupoval většinou na kraji zálohy, za B pak pravidelně v obraně. Postupně jsem se dostal dozadu i v A-týmu, nejdřív na pravého obránce a poslední cca dva roky doprostřed.
Můžeme navázat na starší rozhovor. Práva už jste dostudoval, levou nohu stále nepoužíváte a přítelkyně je stále stejná?
Práva stále studuju, levou nohou nahrávám občas na tréninku a přítelkyně stále stejná. Moc se toho teda nezměnilo, až na tu levačku. Třeba to jednou vyzkouším i v zápase. (smích)
Když jsme u toho, máte nějakou nejvěrnější fanynku, nebo fanynku, kterou na zápasech vždy tým rád uvidí..?
Nejvěrnější fanynku asi ne. Když má čas přítelkyně a rodiče, tak chodí oni. Ale lidí, co pravidelně chodí na fotbal, je hodně. Většinou se jedná o lidi, co se nějakým způsobem ve Veselí o fotbal starají a ostatní hráči z B týmu.
Jste již čtvrtým hráčem sezóny, který z Veselí naší anketu o hráče kola vyhrál. Koho tipujete jako dalšího, že by mohl uspět, kdo má právě nejlepší formu?
Kdybych měl jmenovat jednoho, tak je to brankář Kuba Hejl. Myslím si, že chytá skvěle, má dobrou kopací techniku a hrozně na sobě maká. Nejen na tréninku, ale i mimo něj. Jinak si myslím, že hrajeme všichni tak nějak pořád to svoje, hrajeme v pohodě a nejsme pod tlakem, takže se prostě daří. Rád bych si ale přečetl rozhovor s Mírou Šachlem, kdyby to někdy vyhrál. To by bylo dost zajímavý čtení.
(pozn. redakce - v přiřazení k jednotllivým hráčům kola byl prohozen rozhovor Petra Koktavého a Ondřeje Hotového)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.