ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Když vše půjde jak má, tak na konci třeba zjistíme, že jsme první

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Datyňský záložník Nikolas Sideropulos odpověděl naší redakci na pár otázek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k výhře. Kde jste sháněl podporu pro svou výhru?
Děkuji. Nejvíc hlasů jsem nejspíš získal díky sdílení odkazu na facebookových stránkách našeho týmu. Dále vím, že pro mě hlasovali někteří kamarádi a rodiče.
Bude Vás výhra něco stát do klubové kasy?
Nejspíš ne, jsem chudý student.
Pojďme na poslední zápas s Brušperkem. Po celý zápas jste tahali za delší stranu provazu. Jaký to byl zápas?
Byl to těžký zápas. Určitě jsme nečekali, za stavu 4:0, že bychom se ještě mohli obávat o ztrátu bodů. Já sám jsem takový průběh určitě nečekal. Věděl jsem, že je soupeř velmi kvalitní, některé hráče jsem znal ještě z jiných týmů a spíš jsem počítal s tím, že to bude o jednom nebo dvou gólech, ale nakonec z toho byla pěkná přestřelka, což se muselo líbit hlavně divákům.
Ke konci domácí snížili na rozdíl jediné branky. Neobával jste se o výsledek?
Samozřejmě, že obával. Soupeř měl v druhém poločase herní převahu, což se dalo předpokládat, ale góly jsme jim darovali sami zbytečnými chybami, kterých se musíme v příštích utkáních vyvarovat.
Vy sám jste vstřelil dvě branky. Popište je našim čtenářům.
První gól byl spíše se štěstím, balón se ke mně odrazil v pokutovém území a šlo jen o to, abych to správně trefil a naštěstí se to povedlo. Druhá branka byla, pokud si dobře pamatuji, po rychlém brejku, kdy spoluhráč Gistinger pěkně unikl obránci, a dal mi krásnou přihrávku pod sebe. Já to zkusil opět z první a Mário musel lovit míč ze sítě.
Vzpomenete si ještě na svou první trefu v životě?
Marně vzpomínám. Je to, bohužel, už hodně dávno.
Dolní Datyně má na jaře docela nevyrovnané výkony a výsledky. Čím si to vysvětlujete?
Je to nejspíš tím, že se zápas od zápasu mění sestava, ať už kvůli zranění, nebo různých omluvenek ze zápasu. Nejspíš proto nejsme tolik sehraní. Je to škoda, protože si myslím, že máme hodně kvalitní tým. Dalším možným důvodem je ne příliš dlouhá zimní příprava. Ale momentálně to je tak, aspoň si to myslím, že pokud se sejdeme v takové sestavě jako teď proti Brušperku, případně se vrátí pár hráčů po zranění, tak máme na to porazit všechny další týmy v této soutěži. Jen se musí chtít.
Jaké ambice máte v této sezóně?
Řeklo se, že nebudeme myslet a klást důraz na to, že nutně musíme postoupit. Jdeme zápas od zápasu dál, snažíme se vždy bodovat naplno, i když to tak někdy nevypadá. Ale snad se díky poslednímu zápasu zvedneme, budeme předvádět kvalitní výkony a hlavně bodovat. Když vše půjde jak má, tak na konci třeba zjistíme, že jsme první. Haha
Koho tipujete, že postoupí do krajského přeboru?
TJ Dolní Datyně.
V kolika letech jste začal svou kariéru, a jak se pak dále vyvíjela?
V šesti letech. Začínal jsem v Havířově (Slovan Havířov), poté jsem hrál necelé dva roky v Baníku Ostrava, následně se vrátil zpátky do Havířova, ale už do Baníku Havířov později MFK Havířov, kde jsem hrál až do mužské kategorie. V té době jsem byl hodně nerozhodný. Cílem se pro mě nakonec stalo hlavně studium, a i proto jsem z fotbalu musel trošku upustit, což mě někdy mrzí, protože vím, že kdybych se tomu věnoval naplno a vyhnul se zraněním, mohl jsem hrát někde výš. Ale to už je tak nějak zamnou a momentálně jsem rád, že si o víkendu s radostí zahraji s kamarády fotbal na kvalitní úrovni.
Prošel jste hodně kluby. Ve kterém se Vám líbilo nejvíce?
To se těžko posuzuje. Teď nepočítám klub, ve kterém momentálně hraji, protože jsem zde krátkou dobu. V Baníku Ostrava to bylo něco jiného, co se týče kvalitní přípravy a všeho dalšího kolem fotbalu. Ale nejlepší partu jsem zažil v MFK Havířov, kdy jsme jako ročník 93 měli silný tým a hlavně fakt super parta kluků – kamarádů, včetně trenérů, se kterými jsem zažil největší část své “fotbalové kariéry“ a dodnes s radostí vzpomínám na všechny ty zážitky ze soustředění a podobně.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Nejspíš střed zálohy.
Kdo je Váš fotbalový vzor?
Mám hodně oblíbených hráčů, ale asi C. Ronaldo.
Koho tipujete za letošního mistra ligy? A kdo si myslíte, že sestoupí?
Netuším, teď jaké je ještě čekají zápasy, ale tipnu si, že mistr ligy bude Plzeň, sestupující Příbram a Hradec Králové
Jak trávíte svůj volný čas?
Tím že studuji, a když mám možnost, chodím do práce, tak toho volného času moc nemám, hlavně v poslední době. Ale když se volný čas najde, tak fotbal, fitko, výlety a posezení s přáteli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.