Pavel Prokop po několikaleté pauze prožívá první sezónu v mužích

Třiadvacetiletý Pavel Prokop nastupoval v mládežnických kategoriích na pozici obránce, ale později se přesunul do záložní řady.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
Děkuji. S fotbalem jsem začal někdy na základní škole, tuším, že to bylo ve druhé třídě. Mým mateřským klubem je FC VM.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Žádný pestrý výčet nečekejte. Ve VM jsem strávil nejdelší čas mého fotbalového působení. Po několikaleté pauze, kdy jsem fotbal nehrál, jsem přestoupil do Borů. Tam jsem odehrál svůj první zápas v kategorii mužů.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Žádných velkých individuálních ani týmových fotbalových úspěchů jsem nedosáhl. Nepamatuji si, že by jsme v nižších věkových kategoriích něco vyhráli :D Co se týče dospělé kategorie, je tohle moje první sezóna.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Z našeho výkonu jsem trochu zklamaný. Nedokázali jsme na začátku utkání dát branku, i když tam nějaké šance byly. Soupeř nás celkem přehrával. Tuším, že někdy v půlce prvního poločasu jsme se dostali k rychlé kombinaci ve středu hřiště. Naběhl jsem si do lajny a dostal krásnou přihrávku do běhu od Petra Viliše ml. Viděl jsem že gólman stojí v bráně, tak jsem kousek potáhl a pak jsem ho obstřelil na bližší tyč. Byla to naše druhá tutovka v zápase, naštěstí se mi ji podařilo proměnit. Zbytek utkání byl vyrovnaný. Nám se nepodařilo přidat druhou branku a soupeř toho využil. Ke konci zápasu jsme byly horším týmem, takže za remízu můžeme být rádi.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
Myslím, že další na řadě jsou Dolní Heřmanice. Bohužel tohohle zápasu se nejspíš nezúčastním. Musím se chystat na státnice, které mě brzy čekají. I když jsme s tímhle soupeřem na podzim ztratili, klukům věřím a na domácím hřišti vyhrajeme.
Jak proběhla zimní příprava ve vašem klubu?
Scházeli jsme se dvakrát týdně do tělocvičny, občas jsme šli i ven na umělku. Žádné velké běhání. Nevím jestli se tomu dá říkat příprava :D. Spíše jsme se šli protáhnout a zablbnout si.
Co očekáváte od jarní části sezóny?
Co očekávají kluci nevím, ale asi stejně jako já chtějí vyhrát soutěž. To při její vyrovnané špici nebude jednoduché.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
To je těžké říct. Možná Pavel Psohlavec. Celkem si rozumíme a víme, co ten druhý asi udělá. Navíc když mi nahrávka trochu ujede z nohy, díky jeho rychlosti je dobrá šance, že ji stihne ještě na hřišti.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Je mi to skoro jedno, rád si zahraji proti bývalým spoluhráčům. O to víc mě ale naštve, když se některý z nich chová na trávníku jako zvíře.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Můj oblíbený tým je bílý balet. Oblíbených fotbalistů mám hodně. Kromě hráčů RM jako Carlos, Zidane, Raul, Marcelo, Ronaldo, Ramos, taky Zlatan, Roben či Ronaldinho. Leo Messi je kapitola sama pro sebe…
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Obecně rád sportuji. Takže když není fotbal, rád se projedu na kole nebo si zahraji tenis.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Řízek. Na pití nejsem vybíravý. Nejhorší je žádný :D
Kde pracujete nebo studujete?
Zatím studuji. Jsem v Brně na fakultě stavební VUT, obor vodní hospodářství.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Portál se mi líbí. Díky všem co se na něm podílí.
Děkuji za rozhovor.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.